Serpentejant

Un relat de: Concurs ARC de microrelats a la Ràdio
Serpentejant

Collons, quin ensurt! Els meus ulls han gelat la meva ànima. Quin fàstic de llengua! Estic immobilitzat. Vull escapar d’aquest malson, però el cos no m’obeeix: noto que el pànic segueix fent-se lloc. No puc defallir! He de fugir abans no em localitzi! Tot i la foscor, aquest racó no em pot amagar gaire estona més; la paret em glaça l’espinada mentre em recorda que, si no hi vull deixar la pell, he de moure’m. M’aproparé a poc a poc a la porta del garatge... Òndia, ara em talla el pas! M’ha vist, segur! Què puc fer ara? Potser podria arribar a la porta del pis... El meu pit vol escapar de la brida que el reté i s’apropa al col·lapse! Em costa respirar! Es va acostant un altre cop! He de fer alguna cosa! He de bellugar-me! No m’hi deixarà arribar!? Tan altiva com avança, ella sap qui té tots els trumfos. Una anguniosa suor m’està amarant de cap a peus! Pensa, home, pensa!
-No tensss on anar, Lluísss... No t’hi esforsssisss!
Sembla la veu del Nasi... Però hi noto alguna cosa que em fa estremir: gairebé no parla, xiula! No ho entenc!
-Nasi, amic! Deixa’m marxar! Saps que no m’agraden les serps!
No reconec aquella veu estrafeta, però surt de la meva boca.
-Ha, ha, ha. Ara ploresss? Acosssta’t, que tornaré a ensssenyar-te el tatuatge que m’he fet... Sssembla real! Ja, ja, ja. Oi que sí, Sssnake?
El meu amic no m’escolta; sembla posseït per aquella bestiola esfereïdora! Quina esgarrifança! La mateixa que he patit quan, tot cofoi, m’ha ensenyat el tatuatge que s’ha fet al braç. Una cobra! I per què ha hagut de desfer-se del plàstic que el protegia!? No vull tornar a sentir l’angúnia que he patit quan aquella serp s’ha llençat a caçar-me! Ulls en sang! He d’escapar com sigui d’aquí!
Si pogués arribar fins a la porteta que comunica amb la casa... Una mica més i ja hi soc! Sento veus darrere de la porta: ara sí que estic salvat!
-Nasssi! Nosssaltress també volem jugar amb el Lluísss!
No entenc res! Per què en Nasi em somriu maliciosament? No m’agrada gens...


Pseudònim: Nil

Comentaris

  • Pànic o pànic...[Ofensiu]
    Picote | 19-12-2020 | Valoració: 10

    Es molt bo!!! Et fa sentir l’angoixa que pateix el protagonista.

  • Expectant![Ofensiu]
    Pattap | 19-12-2020 | Valoració: 10

    M'ha agradat i m'ha mantingut expectant!

  • ssssssssss[Ofensiu]
    Solsona Bot | 17-12-2020 | Valoració: 10

    Sento el so de la serp en tot el relat. Una al·literació que m'esgarrifa. Per què tenim por de les serps? Deu venir de dins nostre. Molt bon relat.

Valoració mitja: 10

l´Autor

Concurs ARC de microrelats a la Ràdio

695 Relats

1206 Comentaris

294489 Lectures

Valoració de l'autor: 9.59

Biografia:
CARATULA CONCURS

Descripció

D’un temps ençà el microrelat (també anomenat, entre d’altres, microconte o microficció) ha guanyat presència en la nostra llengua: són molts i diversos els concursos literaris que hom hi pot trobar. Però hi ha una característica concreta que dota aquesta forma narrativa d’una potència increïble per difondre històries de ficció i noves veus creadores: la seva brevetat.

Basant-se en aquesta particularitat, l’Associació de Relataires en Català fa anys va endegar la campanya “ARC A LA RÀDIO” amb la qual pretén aconseguir, de forma successiva i seqüencial, implantar la lectura de microrelats en els programes de llibres i literatura de diverses emissores de ràdio.

Aquest concurs va néixer de la mà de dues dones amb empenta, allí cap a l'any 2010. Elles són Sílvia Cantos i Silvia Romero, i van proposar la creació del Concurs ARC de microrelats 2010. Secrets. Aquest concurs ha arribat al seu final de la mà de Ferran d'Armengol en els seus cinc últims anys. Tot sense oblidar als anteriors gestors; la Montse Medalla, Sergi G. Oset, Mercè Bagaria i Jordi Masó, tots ells i elles conductors del concurs en totes les seves etapes. Ni cal oblidar el recolzament constant de Toni Arencon, Montse Assens, Vicenç Ambrós, Laura Ropero, Gloria Calafell. Aquests últims anomenats hi són des dels inicis del concurs, i fins al final, i sempre a l'ombra però constant, Ferran Planell, últim president de l'associació.

Malgrat que aquest projecte ha deixat catorze reculls de microrelats i que l'any 2024 va ser l'últim projecte vinculat a l'ARC... No t’ho pensis més i deixa’t endur per la teva capacitat creativa! Escriu microrelats!!!!

Agrupació de Relataires en Català


SOM LLENGUA VIVA!!*!!