Reunió de crisis

Un relat de: TerricheT
Reunió de crisis

Com tots els veïns ja sabem, el Roc és el veí del quart segona. Viu amb la Lia i família en un dels dúplexs de la comunitat. L’home es dedica a dibuixar còmics, ja ho sabeu!, fent ninots té el pis més gran de tota l’escala. Tot i això, també és qui paga més impostos a banda de ser el qui té més fills amb les dues dones reconegudes. Es parla d’altres fills no acreditats. Segons sembla, de jove era una mica tarambana; ell s’autoanomena bohemi. De fet, la Lia n’està assabentada i no l’amoïna gens.

Però anem al gra. És notori reconèixer que el Roc és el nostre president vitalici ideal, després que l’amo de l’última agència immobiliària que ens va dur els números s’esfumés amb els estalvis comunitaris. D’aleshores ençà, mai no hem tingut cap entrebanc, ni econòmic ni legal. Entre vinyeta i vinyeta, ell amb un germà procurador que l'ajuda en els assumptes administratius se’n fa càrrec de les gestions de l’escala. Imagino que cap de nosaltres dubtem de la seva honestedat. Tampoc ens ho podem permetre. Amb tots i totes nosaltres sempre ha estat un home de paraula, i cap dels seus set fills reconeguts passa gana ni privació, potser per això confiem en ell i li estem molt agraïts per la seva tasca. I afegiré que, malgrat saber com ens és d’essencial, ell tampoc no en fa escarafalls ni ha mostrat signes de cansament pel càrrec. Però aquesta vida és un pou de sorpreses, on la cal i l’arena se solen barrejar. Per Cap d’Any el pobre Roc va patir un ictus, després d’anunciar-li la Lia que estava prenyada de bessons.

Companys!, si no trobem cap altra resposta a la crisi oberta, hem de desitjar-li una prompta recuperació, tot i que us semblarà una cosa molt egoista, tanmateix, els veïns ja podem estar amb l’ai al cor, sense ell no som res! Els metges diuen que se’n sortirà i en privat jo mateix així ho espero, abans no calgui liquidar els impostos del provinent trimestre.

Comentaris

  • m'ha fet pensar [Ofensiu]
    Atlantis | 17-05-2022

    amb un president d'escala que ho gestionava tot molt bé. Malgrat cada x anys s'ha d'elegir un nou president, ell sempre es proposava i als demés ens anava molt bé. A part de gestionar, era una mica tafaner i t'explicava tots els esdeveniment nous del veïns.

    Ja fa temps que no hi és ( va morir fa uns anys) i des d'aleshores tot va una mica cap per avall i sobretot no sé qui entra ni surt de la finca, qui està malalt, qui se n'ha anat de vacances a Itàlia... No sé si era imprescindible, però el trobo a faltar.

  • Imprescindible...[Ofensiu]
    Prou bé | 16-04-2022 | Valoració: 10

    ...potser no ho és, però l'han convertit en molt més que necessari els seus veïns, molt més preocupats per la gestió de la comunitat que pel que ha patit la feridura!

    Potser sí que podem fer el símil dels ciutadans acomodats en què ens manin i maneguin..
    Sort
    Amb total cordialitat

  • Aprendre a posar límits [Ofensiu]
    Neus Marín Cupull | 13-04-2022

    El teu personatge és realment imprescindible, ara també queda clar, que potser millor no cal ocupar-se de tot, també és bo, posar límits, si no mira el que li passa al teu protagonista.
    Bon relat

  • Política[Ofensiu]
    Solsona Bot | 12-04-2022

    Ens agrada pagar poc o res i tenir tots els serveis. La meva interpretació del relat és que el protagonista és el govern. Mentre ens solucioni el nostre dia a dia ja en tenim prou. En tot cas, potser l'arribada d'un nou governant ens portarà la sorpresa d'un endeutament no desitjat. Bon relat!

  • Atac de feridura[Ofensiu]

    Una parenta d'una parenta meva, valenciana, va tenir un atac de feridura, Ictus, i després mai més va saber parlar català!, "entenderlo lo entiendo", deia com si fos un merit...Aviam si en Roc, el teu veí d'escala li dóna per embutxacar-se els diners de la comunitat d'escala i altres coses més després d'aquesta ambolia. Bé.... , no voldria pas espantar-se. Molt agut el teu relat!, Ni.

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament, entra a concurs.
    Gràcies per participar.

    Comissió XII Concurs ARC de microrelats

l´Autor

Foto de perfil de TerricheT

TerricheT

26 Relats

196 Comentaris

18197 Lectures

Valoració de l'autor: 9.80

Biografia:
La fantasia és la música dels sentits, la realitat és la música del desconcert.
El desconcert és l'orquestra del caos, en el caos trobarem la melodia.


Sigues fantàstic, amic meu.
B.L.

Moltes vegades, els meus relats cerquen un cert aire de la mitologia, i si pot ser, la nostrada.


El meu nom l'he triat per fer homenatge a l'autor de fantasia Terry Pratchett, creador del MónDisc. No el llegiu terriche-T és TerricheT, tot seguit. La T majúscula final és sols una imatge que tanca el cercle, com el seu Món Disc.

Deixo espai als meus altres perfils, en aquest, poca producció afegiré.