Ralaan

Un relat de: Nicolau Poncell i Garcia
Mentre ens acostàvem a Ralaan, la lluna, vam poder veure en mig de l'oceà que la cobria un únic punt d'aparença sòlida, un vaixell, on vam aterrar. La coberta era completament llisa i, com que l'atmosfera era respirable, hi vam baixar. Curiós de mena com soc em vaig separar dels altres i vaig anar cap a la borda per mirar de prop aquell mar que era gairebé pla com un mirall, semblava que la nau es movia sense alterar la superfície ni deixar-hi estela. Em vaig veure reflectit a l'aigua; de sobte es formaren petites onades al voltant de la meva imatge i vaig tenir la sensació que l'oceà em donava la benvinguda. Llavors van arribar Lacta i Üshr, ella em va agafar pel braç i recolzà el cap a la meva espatlla i ell digué: anem ara.

L'Üshr ens va guiar fins a un punt concret de la coberta per on vam entrar enfonsant-nos al terra. Després ens vam moure per una serie d'estances i passadissos lluminosos, blancs i buits, que semblaven tots iguals. Tenia la sensació que el navili era ben desert tret de nosaltres i que era com un gra de sorra en aquell immens oceà. Ens va dir que ens hi estaríem una temporada i ens va deixar sols.

L'estada en un lloc com aquell, amb la coberta completament plana i l'interior anodí, ple d'espais que no es diferenciaven els uns dels altres, podria haver semblat avorrida, però no ho era pas. Disposava d'una tecnologia fabulosa que feia que l'espai on érem s'assembles al que volguéssim en cada moment i ens proveïa de qualsevol cosa que necessitéssim. Voltàvem pels llocs, que canviaven d'aparença i així semblava que érem en un bosc per exemple. Pujàvem a la coberta, per contemplar les estrelles que omplien el cel, quan el vaixell era al costat fosc de la lluna. Gaudíem d'un somni de vacances i vaig començar a intuir que hi havia quelcom encara més estrany. Va ser llavors que va tornar Üshr i ens va explicar que la lluna era un ens cognitiu què acumulava coneixement des de feia incomptables eons. Però això ja és una altra història.

Comentaris

  • Problema[Ofensiu]
    Edgar | 23-05-2017

    Com continuarà aquesta història? Ens l'explicaràs en algun lloc? Fantàstica.

  • Penso...[Ofensiu]

    Bé. M'agradaria aprofitar la feina d'aquest mesos, en que ha anat sorgint un petit escenari i una trama que va una mica més enllà del que he pogut escriure, per fer-ne una història més extensa i detallada.

    He procurat que els contes es poguessin entendre independentment, ja que es tractava de escriure un conte cada vegada, i en algun moment el fet de limitar-me a dos mil caràcters m'ha obligat a polir i polir i deixar coses al calaix.

    Moltes gràcies pel vostre interès que m'anima a treballar-hi.

  • Continuarà?[Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 22-05-2017 | Valoració: 10

    La darrera frase potser vol dir que aquesta aventura continuarà? Bé, si més no hem pogut gaudir de la teva escriptura i la fantasia impressionant que dibuixes. Una forta abraçada.

    Aleix

  • Un univers[Ofensiu]
    Vicent Terol | 21-05-2017 | Valoració: 10

    Una nova entrega en la que ens mostres una part de tot un univers. L'ambientació està molt ben aconseguida, com sempre, i el final obert accentua l'existència d'un context del que volem saber més. Molt bé!

  • no com en altres concursos[Ofensiu]
    Endevina'm | 21-05-2017

    en aquest no vàrem impedir que la gent fes una llarga constel·lació de micro relats que en fessin un de sol en tot el curs, i la teva experiència crec que ens dóna la raó. Una saga que ara has de polir, i fer créixer, i portar-la fins on calgui. Cada dia hi ha més editorials que publiquen fantàstic, i algun dia potser ens veiem a l'entrega dels premis Ictineu i veig com et donen el guardó per alguna de les teves històries.


    Felicitats per la teva aventura, ens anem veient per aquí i pel face.

    Ferran

  • Futur[Ofensiu]
    Ossian | 20-05-2017 | Valoració: 9

    Serà una gran saga.

  • Llarga vida![Ofensiu]
    E. VILADOMS | 20-05-2017

    S'ha acabat el curs relataire, però veig que la teva història encara no, Fremen.
    Això de la ciència ficció permet tocar tots els gèneres i viatger de totes les formes imaginables i inimaginables.

Valoració mitja: 9.67