Purgatori

Un relat de: Concurs ARC de microrelats a la Ràdio
Purgatori



Feia dies que estava pansit. Patia massa emocions noves i estranyes per al meu cor novell en l’amor, i tenia el cervell tendre per atendre sensacions desconegudes.

Aquella tarda vaig sortir del niu a la recerca d'aire fresc. Fugint de la incògnita del motiu de la meva estada a la terra, vaig dirigir les passes, inconscientment, cap a dalt de la muntanya, cap al cel, cercant un paradís on trobar descans i consol.

Quan caminava carrer amunt per la barriada alta de la ciutat, va caure la foscor i una espessa boira embolcallà el paisatge. La temporada de tardor ja ho té, això. Les llums dels fanals i dels cotxes transportadors de conductors eixelebrats, semblaven fars en un mar de fum.

I de sobte la vaig veure... tots els meus sentits es van concentrar en la imatge d’una construcció darrere d’una baixa muralla de parets grises, amb una glorieta que hi sobresortia a cada banda de la porta d’accés. 

Era una casa senyorial, preciosa. Restava a les fosques, imponent, amb la façana tènuement il·luminada entre la boira pels fanals del jardí.

De la paret de les glorietes naixien dos braços metàl·lics que finaven amb un globus de llum blanca cadascú. Semblaven dues llunes plenes, i permetien llegir als vidres, en sentit vertical, la paraula ‘Purgatori’.

Havia arribat al meu destí incert? Era allò un oasi en forma de treva? Una àrea de descans de la desesperació?

Adduït per una irrefrenable curiositat, em vaig acostar a la porta. Començava a notar una sensació de benestar quan l'interior de la casa es va il·luminar. En un lateral hi havia una terrassa amb sofàs, i per tot arreu van aparèixer persones amunt i avall preparant l'obertura del que semblava un restaurant o local de copes.

Tot entrant al jardí, vaig pensar en la providència. Havia trobat aquella casa per casualitat? O em va trobar ella mi? Encara hi dono voltes, i no ho dedueixo.

Pseudònim
Narcisa Raurell

Comentaris

  • Un bon lloc[Ofensiu]
    Prou bé | 07-12-2023

    Sempre he cregut que de les tres expectatives que em van explicar, infern/purgatori/cel (per ordre de probabilitats), el purgatori seria el millor lloc. Un lloc on reposar de les vicissituds viscudes, en un ambient de dolça i llarga espera.
    Veig que la teva tria coincideix.
    Un bon relat.
    Sort
    Amb total cordialitat

  • paradís[Ofensiu]
    MJosep | 06-12-2023 | Valoració: 8

    hola Narcisa,
    Bon relat sobre el paradís.
    Original.
    Molta sort,

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament. Entra a concurs.

    Recorda, ja no el pots esborrar!
    Qualsevol dubte contacta amb nosaltres en el nostre correu:
    concursos.arc@gmail.com

    Gràcies per participar.


    Comissió XIV Concurs ARC de microrelats

l´Autor

Concurs ARC de microrelats a la Ràdio

695 Relats

1206 Comentaris

295811 Lectures

Valoració de l'autor: 9.59

Biografia:
CARATULA CONCURS

Descripció

D’un temps ençà el microrelat (també anomenat, entre d’altres, microconte o microficció) ha guanyat presència en la nostra llengua: són molts i diversos els concursos literaris que hom hi pot trobar. Però hi ha una característica concreta que dota aquesta forma narrativa d’una potència increïble per difondre històries de ficció i noves veus creadores: la seva brevetat.

Basant-se en aquesta particularitat, l’Associació de Relataires en Català fa anys va endegar la campanya “ARC A LA RÀDIO” amb la qual pretén aconseguir, de forma successiva i seqüencial, implantar la lectura de microrelats en els programes de llibres i literatura de diverses emissores de ràdio.

Aquest concurs va néixer de la mà de dues dones amb empenta, allí cap a l'any 2010. Elles són Sílvia Cantos i Silvia Romero, i van proposar la creació del Concurs ARC de microrelats 2010. Secrets. Aquest concurs ha arribat al seu final de la mà de Ferran d'Armengol en els seus cinc últims anys. Tot sense oblidar als anteriors gestors; la Montse Medalla, Sergi G. Oset, Mercè Bagaria i Jordi Masó, tots ells i elles conductors del concurs en totes les seves etapes. Ni cal oblidar el recolzament constant de Toni Arencon, Montse Assens, Vicenç Ambrós, Laura Ropero, Gloria Calafell. Aquests últims anomenats hi són des dels inicis del concurs, i fins al final, i sempre a l'ombra però constant, Ferran Planell, últim president de l'associació.

Malgrat que aquest projecte ha deixat catorze reculls de microrelats i que l'any 2024 va ser l'últim projecte vinculat a l'ARC... No t’ho pensis més i deixa’t endur per la teva capacitat creativa! Escriu microrelats!!!!

Agrupació de Relataires en Català


SOM LLENGUA VIVA!!*!!