Psicòlegs de mascotes

Un relat de: Magda Garcia
Posaré a l’anunci que som especialistes en mascotes. Sobretot de gats. Éssers enigmàtics, sigil•losos, imprevisibles i entranyables, tot i que a la mínima que et descuidis, si no els hi fas el pes, poden clavar-te una urpada. Un Maine Coon em va deixar una ferida que encara cicatritza. No ho hagués pensat mai d’una raça tan dolça i familiar.
Especificaré en el tríptic que les sessions de teràpia es cobren per endavant. Riscos associats a la psicologia etològica. Ser terapeuta té el seu què. Sembla fàcil entendre'ls però requereix cert aplom. No som simples metges de peluts com sovint se'ns tracta. Som professionals de debò. I ens hem de fer valdre.
Encara tenim sort que, de moment, malgrat la seva proliferació al nostre país ningú adopta processionàries com a mascotes. O senglars. O cabirols. Certament serien difícils d'abordar en teràpia. Essers tan assilvestrats segurament no s’avindrien al tipus de sessions que els hi plantegem als propietaris. Tot i que, tal i com van canviant les coses qui sap com evolucionarà la nostra professió! Potser acabarem anant per la muntanya fent sessions a domicili.

Comentaris

  • Relat assilvestrat [Ofensiu]
    llpages | 27-03-2023 | Valoració: 10

    Un text fresc, àgil i amb un polsim d'humor, que si aconseguiu convèncer als senglars de no malmetre les collites us concediran la Creu de Sant Jordi, pel cap baix, hahaha! Un plaer llegir-te i comentar-ne, Magda!

  • Les mascotes. [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 23-03-2023 | Valoració: 10


    Hola, Magda: He llegit aquest relat teu i m'ha agradat molt com descrius els gats.
    Molt ben desenvolupat el relat en funció d'aquests animals que són mascotes que ens acompanyen en la vida.
    Jo, on visc, he tingut molts anys gats i gates, en aquesta casa. Visc a Manuel (València). I el dia de hui, ja em queda solament una gata. I en realitat ens acompanyen molt. Des de fa uns mesos, se m'han mort, una gata darrere una altra. I ara ja em queda una, que és molt bonica i molt bona. Ja en té catorze anys.
    Els Psicòlegs de mascotes, també han de viure, això està.
    Cordialment.
    PERLA DE VELLUT

  • Bona feina[Ofensiu]
    Prou bé | 20-03-2023

    Bona feina has fet amb el relat. Original i creatiu. Es llegeix molt bé!
    Amb total cordialitat

l´Autor

Foto de perfil de Magda  Garcia

Magda Garcia

148 Relats

496 Comentaris

40137 Lectures

Valoració de l'autor: 9.58

Biografia:
Vaig néixer i visc actualment a Rubí (Vallès Occidental). Treballo a l'administració pública catalana. He residit a França (Paris, Toulouse) i al Canadà (Vancouver, Montréal). M'agrada escriure per transmetre sensacions creant personatges que mereixen volar per sí mateixos.

He guanyat el primer premi de microrelats de Sant Jordi del Districte Administratiu de la Generalitat de Catalunya dos anys consecutius (abril 2023 i 2024) per votació popular del personal de l'administració.

També he obtingut el 1er Premi de Narrativa del Patronat de l'Ermita dels Sants Metges Sant Damià i Sant Cosme de Sarral (Conca de Barberà) dos anys consecutius (2022 i 2023).

Tinc un parell de contes publicats en llibres digitals a l'Argentina, un relat penjat al blog guimera.info i he estat finalista de diferents concursos.