Post-data

Un relat de: Concurs de Microrelats Arc a la Ràdio
Prostrat al llit d’un hospital i enfarfegat de l’efecte d’un pal·liatiu de primera, miro d’esgarrapar temps per a una darrera reflexió. I és que el que més m’agrada al món és donar voltes a les coses per arribar a llocs en què la inspiració em regala la sensació plaent d’haver anat més enllà. No em queda temps i no em vull quedar en el moment del dolor, de la por i de la decrepitud. Vull estar llest per a la gran aventura, a l’alçada de les circumstàncies, arribar a destí amb la lleugeresa de la no corporeïtat i amb el pes reconfortant de l’esperit i dir: molt bé, ja sóc aquí, i ara què...?

Deu ser la morfina, vaig d’una cosa a l’altra. Sento la presència de la Mercè i dels nens, crec que he parlat d’una carta i que he deixat anar algun crit. No els vull fer patir. Qui em deu esperar i on? No és que imagini una mena d’holograma familiar atansant-me la mà per endur-se’m del món dels mortals. El moment que em catapulta cap a l’altra dimensió ha de ser, sens dubte, intens, emocionant i molt potent. ¿I si el que projecto en aquests darrers moments fos el que s’esdevingués? Si més no, així, les ensenyances quàntiques de l’experiència vital del Hawkins o del Sapienza, que no he sabut posar en pràctica amb la fisicalitat terrenal, es posaran d’acord per escriure el meu final.

Rebutjo, també, la idea d’una llum espatarrant al final d’un túnel. Per començar, la meva ànima, és a dir jo, m’elevo dolçament i, contra tots pronòstics, no surto per la finestra sinó que, en direcció vertical, travesso sostre rere sostre l’edifici on reposarà el meu cos abans de trobar sepultura, fins que, un cop a l’exterior i a la velocitat vertiginosa d’un meteorit, emprenc un vol trepidant: creuo les barreres de l’espai i del so en companyia d’un raig de llum verd que persegueix i finalment retroba un festival de focs artificials en el qual ens fonem...booooom... i ja no recordo res més. Bé, sí, no hi ha jutge present. És la llibertat.

Pseudònim: Platoni-K@

Comentaris

 • Invitació "El cicle de la vida"[Ofensiu]


  Benvolgut autor/a,

  Com a finalista del V Concurs ARC a la Ràdio 2014-2015
  l'Associació de Relataires en Català (ARC)
  es complau a convidar-te a l'acte de lliurament de premis
  i a la presentació del llibre
  "El cicle de la vida"

  T'esperem el dissabte 31 d'octubre de 2015, a les 11 del matí,
  a la Biblioteca Sagrada Família (Carrer Provença, 480, Barcelona)
 • Enhorabona![Ofensiu]

  Benvolgut / benvolguda relataire:

  Enhorabona! El teu relat ha estat seleccionat, pel jurat d’autors i d'autores de l'Associació de Relataires en Català, com a finalista del Concurs ARC de Microrelats a la Ràdio “El cicle de la vida” i per formar part del volum recopilatori amb totes les obres finalistes.

  És per això que, en haver quedat seleccionat/ada en la convocatòria d’aquest mes, i per tal d’avançar feina, t’agrairíem que ens fessis arribar l’autorització perquè sigui inclòs al recull.

  Només cal que ens enviïs per correu electrònic a l'adreça: concursos.arc@gmail.com el text que adjuntem al final d’aquest comentari amb l’assumpte AUTORITZACIÓ PUBLICACIÓ EL CICLE DE LA VIDA - MORT, tot fent un copiar i enganxar, i complimentant les teves dades personals.

  Cordialment,

  Comissió Concursos


  TEXT AUTORITZACIÓ

  En/na .........................................................................................................

  amb DNI. número ......................................................................................

  i nick relataire ............................................................................................

  AUTORITZO a l’Associació de Relataires en Català (ARC) a incloure el microrelat ...................................................................................................

  seleccionat del mes de ..............................................................................,

  del qual en sóc autor/a, en el recull de microrelats “El cicle de la vida” que s’editarà a finals de 2015 mitjançant una plataforma digital de publicació.

  on vull constar amb el nom d'autor/a de ...............................................................

  Així mateix també atorgo el meu consentiment per incloure qualsevol altre microrelat seleccionat al llarg de la present convocatòria i del qual jo en sigui l’autor/a i a difondre el seu contingut (en part o totalitat) pels mitjans habituals de l’ARC.

  Data .......................................

 • Encantador[Ofensiu]
  allan lee | 12-05-2015

  Tot el relat és una meravella. Bonissim! Espero que te'l facin guanyador!

  a

 • Gran final!!![Ofensiu]
  Ibeth | 12-05-2015 | Valoració: 10

  Jo te'l compro!!!! :-) Quin relat més sorprenentment alegre per un tema que sempre intuim trist, fosc i depriment!!. FELICITATS.

Ajuda'ns amb un donatiu

Ajuda'ns a pagar el manteniment de relatsencatala.cat Qualsevol aportació és més que benvinguda: