Per poder marcar un comentari com ofensiu has d'estar registrat, si ja ho estàs valida't

PAU, MAGNÍFICA IRONIA

Un relat de: Concurs ARC de microrelats a la Ràdio
Em vaig adormissar uns minuts al sofà, però no va ser un son com el de tantes estones, amb aquell assossec conegut de sobretaula. De cop, vaig sortir de l'atordiment més profund amb el neguit d'un malson. Havia estat conduint un cotxe sense frens i vaig obrir els ulls amb el batec del cor accelerat.

Desitjava tornar a la pau que envolta a la rutina i em vaig fer el cafè amarg de mitja tarda.
Què m'havia inspirat a somiar amb una escena tan angoixant? No havia pogut estar la copa amb dos dits de vi del dinar, això no donava per a trobar-me èbria.

Com a excepció setmanal, vaig anar a un sopar amb els companys de la feina. I ell era allà, fent poca justícia al seu nom perquè, a mi, l'únic que em provoca és un sorollós trontollar de fonaments. Amb la por de tornar a les tenebres d'un malson nocturn, vaig optar per una amanida lleugera i un xic de vi. Una colla força nombrosa van voler anar a ballar, però jo em delia per enfonsar-me entre els llençols del llit buit i acollidor.

La il·luminació tènue que omple l'espai i l'escalfor inodora que embolcalla el llit és la bestreta de la sobrietat que m'assegura la pau, i no pas el seu nom, magnífica ironia. Aquesta matinada, malgrat no és habitual, no puc aclucar l'ull. Escenes del sopar es repeteixen en el meu record: el Pau rient, la veu d'en Pau trencant el xivarri del restaurant i la mirada del Pau enfonsant-se en els meus ulls. Ara endevino el sentit del malson d'aquesta tarda, perquè els terratrèmols sota els peus nuus no són més que un enamorament absurd. Reconec que sento perdre els estreps, els frens del vehicle han perdut el nord i el futur ve disfressat de tempesta d'estiu.

Tant temps amb la continència en les passions per a no tornar a ensopegar amb sensacions esbojarrades que m'aboquen a cometre bogeries i, de sobte, la casa de gel s'esfondra a sobre meu.

I, endinsant-me en aquella inconsciència opiàcia que precedeix al son, somio que els meus llavis diuen: benvingut Pau sense calma, ja pots esvalotar el meu món.


Lilith Selene

Comentaris

  • La pau per sobre de tot[Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 23-02-2018 | Valoració: 10

    La pau interior destorbada per un Pau ben present. Un molt bon relat, de reflexions filosòfiques i psicològiques. Una reivindicació merescuda de la pau interior. Una forta abraçada.

    Aleix

l´Autor

Concurs ARC de microrelats a la Ràdio

695 Relats

1206 Comentaris

297840 Lectures

Valoració de l'autor: 9.59

Biografia:
CARATULA CONCURS

Descripció

D’un temps ençà el microrelat (també anomenat, entre d’altres, microconte o microficció) ha guanyat presència en la nostra llengua: són molts i diversos els concursos literaris que hom hi pot trobar. Però hi ha una característica concreta que dota aquesta forma narrativa d’una potència increïble per difondre històries de ficció i noves veus creadores: la seva brevetat.

Basant-se en aquesta particularitat, l’Associació de Relataires en Català fa anys va endegar la campanya “ARC A LA RÀDIO” amb la qual pretén aconseguir, de forma successiva i seqüencial, implantar la lectura de microrelats en els programes de llibres i literatura de diverses emissores de ràdio.

Aquest concurs va néixer de la mà de dues dones amb empenta, allí cap a l'any 2010. Elles són Sílvia Cantos i Silvia Romero, i van proposar la creació del Concurs ARC de microrelats 2010. Secrets. Aquest concurs ha arribat al seu final de la mà de Ferran d'Armengol en els seus cinc últims anys. Tot sense oblidar als anteriors gestors; la Montse Medalla, Sergi G. Oset, Mercè Bagaria i Jordi Masó, tots ells i elles conductors del concurs en totes les seves etapes. Ni cal oblidar el recolzament constant de Toni Arencon, Montse Assens, Vicenç Ambrós, Laura Ropero, Gloria Calafell. Aquests últims anomenats hi són des dels inicis del concurs, i fins al final, i sempre a l'ombra però constant, Ferran Planell, últim president de l'associació.

Malgrat que aquest projecte ha deixat catorze reculls de microrelats i que l'any 2024 va ser l'últim projecte vinculat a l'ARC... No t’ho pensis més i deixa’t endur per la teva capacitat creativa! Escriu microrelats!!!!

Agrupació de Relataires en Català


SOM LLENGUA VIVA!!*!!