No em quadra la regla dels tres vuits.

Un relat de: bocidecel

Fa poc vaig llegir el consell que donaven per a viure una vida equilibrada, de manera que us transcric una regla que, a mi personalment, no em quadra. Si ho voleu provar per al vostre cas particular......ja em direu.

Hipòtesi
Regla dels tres vuits: Vuit hores per a treballar, vuit hores per a descansar i vuit hores d'esbarjo.

Demostració
Vejam doncs:
Vuit hores de treball: és invariable per nassos.

Vuit hores de descans: és variable depenent d'altres factors com son l' insomni, la xafogor, les festes teves, les festes dels veïns, els estius a la fresca, etc…., però donarem per suposat que és una bona mitjana, tot i que una mica optimista.

Vuit hores d'esbarjo: Aquí ja es presenten els dubtes més seriosos. Comptem:
Una hora gastada en transports.
Una hora i mitja per cuinar i preparar els àpats.
Una hora menjant.
Mitja hora per a gestions I obligacions diverses.
Mitja hora per a compres.
Una hora i mitja per a tasques domèstiques.
Dues hores de dedicació als fills (inclou totes les activitats que us pugueu imaginar per a totes les edats).
Si no m'he descomptat, em surten ja les vuit hores.

Raonament
I què passa amb l'esbarjo personal? Doncs que, per a quadrar les hores del dia, hi haurem d'invertir un temps negatiu.
Que què vol dir això? Bé, suposem que volem llegir, encarxofar-nos a la butaca, escriure, passar pel fòrum de RC, retocar fotografies, fer alguna manualitat, organitzar un soparó amb els amics o anar al teatre. Doncs haurem de treure el temps de les vuit hores destinades a dormir, ja que no les podem robar de cap altre bloc.

Conclusió
Aquesta regla no quadra de cap manera, no podem tenir una vida equilibrada, fem equilibris i filigranes damunt la corda del temps amb un perill palpable i evident de despenjar-nos al buit de l'estrès.

Recomanació
Vist que és impossible que puguem fer-ho tot, tan si anem poc a poc com si anem depressa, tan si estem relaxats com si estem atribolats..….SOOOO! PAREM EL CARRO! Vivim amb tranquil·litat, disfrutem i assaborim el camí sense angoixes. Al final ARRIBAREM TARD IGUAL, però arribarem (o no).


Comentaris

  • No...[Ofensiu]
    onatge | 03-12-2008 | Valoració: 10

    No em quadra. Peròp es que tampoc no vull que em quadri la vida. Vull la llibertat de seguir un camí o un altre, de caminar o de còrrer, o mira la lluna, o veure sortir el sol, seguir el vol d'una gavina, prendre'm el cafè a poc a poc. Seguir els meus vuits malgrat que sigui anar a la contra, aturar-me en un bocí de cel...

    M'ha agradat com ho expliques.

    Salut.
    onatge

  • Les regles estan per deixar de seguir-les, jeje[Ofensiu]
    angie | 07-11-2008

    És l'única manera, ja t'ho dic. En el cas de la feina, benaurats els que només penquen 8 hores, i en el del dormir, doncs, el mateix, jaja.
    De tota manera, si no t'importa tenir el cutis una mica menys ters, jeje, pots dormir menys, fer més exercici, ehem. Després et caldrà viure amb el mínim necessari, per no haver de netejar gaire i menjar com un pollet (obres una caixa de gra i punt). I per acabar, si ets una dona ho tens més fàcil, perquè pots fer més d'una cosa alhora, no? juas.
    Un tema que dóna per molt. El relat tractat amb una mica més d'ironia, guanyaria un munt, tot i que el trobo ben redactat. T'animo a escriure : "He quadrat la regla dels tres vuits : les matemàtiques no fallen". (perdona l'atreviment, però m'estaven venint al cap un cúmul d'imatges surrealistes que m'han fet petar de riure).
    Bon títol, obliga a entrar.

    angie

  • De tot en diuen relats[Ofensiu]
    ftcarme | 07-11-2008 | Valoració: 8

    A mi tampoc em quadra, per això et poso un vuit

  • Vuit hores...[Ofensiu]
    Capità Borratxo | 07-08-2008

    Sí dona, sí que quadra!!! Has de mantenir les 8 hores de feina (no com jo que n'estic fent 9 ara...), les 8 hores de dormir (sinó, ja m'explicaràs...) i després aprendre a fer les altres coses unes quantes a la vegada: comprar i treure el nen al carrer, sopar i llegir, escarxofar-se al sofà i preparar el sopar... vaja, jo ho faig... ;-P

    Però tens raó en una cosa: parem el carro que anem massa de pressa... (i si vols anar al cine o al teatre, deixa el nen amb els avis i aprofita el cap de setmana!!!!)

    Enhorabona pel relat!

  • Estic més informat[Ofensiu]
    Ullsblaus1 | 01-08-2008 | Valoració: 10


    Des de que he llegit aquest relat noto que estic més informat del que estava abans, no m'hi havia parat a pensar mai en això. Bé sabia que la feina o l'escola dura vuit hores, també sabia que el ideal era dormir vuit hores, però no que tenim vuit hores d'esbarjo. Gràcies per aquest "relat informatiu" i que tinguis un bon estiu.

    Una salutació d'ullsblaus1, que m'ocupa un minut de les vuit hores que tinc d'esbargo, jeje.

Valoració mitja: 9.33