Mix de confusió

Un relat de: Concurs ARC de microrelats a la Ràdio
MIX de CONFUSIÓ

No sé com s’anomena aquell moment, en que mires les stories d’Instagram, els estats de WhatsApp i les publicacions del Facebook i t’adones de la llum que desprèn la que no és la teva vida. Tanques els ulls i en respires la felicitat dels qui no estan al teu costat.

De les cinc, només una va significar quelcom per a mi, era una bona amiga. Vam passar moltes estones plegades, amagant les nostres llàgrimes i malestar a la resta del món, analitzant les virtuds dels altres i assumint que les nostres vides no eren les ideals. Ens mancava feina, casa, parella, una oportunitat a la vida per demostrar que podíem ser felices com la resta. Les altres quatre trampejaven, una mare soltera, una feliç mare de família pendent de menysprear la vida dels altres, una separada amargada per la felicitat del seu ex i una jove feliç, amb el xicot de tota la vida, la feina de la seva vida, i embarassada del seu primer fill, ella era la realment feliç.

Estar amb elles era depriment. Disseccionaven la vida de la que faltés en aquells moments i la criticaven com si no fos ningú per a elles. Això sí, quan aquesta estava, les mostres de suport i consells no faltaven. Jo observava i callava, mai he entès aquesta forma d’actuar d’aquest grup de persones. Vaig decidir mantenir les distàncies, no em sentia a gust, ni aportaven res positiu a la meva vida.

Ara que ja no hi sóc, les seves publicacions són millors que les meves de flors o mars en calma amb postes de sol senzilles. Han tingut casaments d’ensomni, tenen marits que les estimen, fills preciosos i somrients, feines que les fan sentir realitzades i moments divertits en grup. No sé com anomenar aquest sentiment, quan tanques els ulls i t’adones que el món de les persones millora quan tu ja no hi ets present. Els meus ulls i la meva ànima ploren però no sé què sento, angoixa, pena, tristor, enveja... es més un mix de sentiments confusos.




GRANOTA11_

Comentaris

  • Món enganyós[Ofensiu]
    MariaG | 14-04-2020

    Sovint tenim notícies de gent coneguda gràcies a les xarxes socials. Ens imaginem la vida que porten a través dels seus comentaris i les imatges que pengen i el nostre cervell crea un món que no és el real. La gent mostra el millor de sí mateix, fotos divertides on surten somrients, fotos de viatges, ... però darrere d'això s'hi amaga tot el que no és plaent, les seves lluites, els seus patiments, els seus problemes conyugals o econòmics, vés a saber. Per això no hem d'envejar la vida que deduïm dels altres, sinó esforçar-nos per fer la nostra cada dia millor.

  • Oh! Quin mix més confús...[Ofensiu]
    Romy Ros | 04-04-2020

    Sí, avegades estem immersos en un mar de sentiments confusos. Sí he entés bé el teu relat, aquest és el nus de la història. Immersos en un mar de confusió per sentiments i emocions que ens ennovulen l'enteniment: enveja, tristor, gelos, ira... i només ens aboquen a la solitud.
    T'envio una salutació cordial.- Romy Ros.-

l´Autor

Concurs ARC de microrelats a la Ràdio

695 Relats

1206 Comentaris

297840 Lectures

Valoració de l'autor: 9.59

Biografia:
CARATULA CONCURS

Descripció

D’un temps ençà el microrelat (també anomenat, entre d’altres, microconte o microficció) ha guanyat presència en la nostra llengua: són molts i diversos els concursos literaris que hom hi pot trobar. Però hi ha una característica concreta que dota aquesta forma narrativa d’una potència increïble per difondre històries de ficció i noves veus creadores: la seva brevetat.

Basant-se en aquesta particularitat, l’Associació de Relataires en Català fa anys va endegar la campanya “ARC A LA RÀDIO” amb la qual pretén aconseguir, de forma successiva i seqüencial, implantar la lectura de microrelats en els programes de llibres i literatura de diverses emissores de ràdio.

Aquest concurs va néixer de la mà de dues dones amb empenta, allí cap a l'any 2010. Elles són Sílvia Cantos i Silvia Romero, i van proposar la creació del Concurs ARC de microrelats 2010. Secrets. Aquest concurs ha arribat al seu final de la mà de Ferran d'Armengol en els seus cinc últims anys. Tot sense oblidar als anteriors gestors; la Montse Medalla, Sergi G. Oset, Mercè Bagaria i Jordi Masó, tots ells i elles conductors del concurs en totes les seves etapes. Ni cal oblidar el recolzament constant de Toni Arencon, Montse Assens, Vicenç Ambrós, Laura Ropero, Gloria Calafell. Aquests últims anomenats hi són des dels inicis del concurs, i fins al final, i sempre a l'ombra però constant, Ferran Planell, últim president de l'associació.

Malgrat que aquest projecte ha deixat catorze reculls de microrelats i que l'any 2024 va ser l'últim projecte vinculat a l'ARC... No t’ho pensis més i deixa’t endur per la teva capacitat creativa! Escriu microrelats!!!!

Agrupació de Relataires en Català


SOM LLENGUA VIVA!!*!!