L'última volta

Un relat de: fesolmenut
L’entrada per la porta de l’estadi és tan emocionant i espectacular com l’entrenador m’havia anticipat. Tot el públic s’ha aixecat de cop. El murmuri que se sentia des de fora ha esdevingut una cridòria eixordadora que m’ha fet saltar un parell de llàgrimes galta avall, barrejant-se amb la pel·lícula de suor que m’amara. Només em queda una volta a la pista per acabar de fer els cinquanta quilòmetres i coronar-me com el rei de la marxa atlètica mundial.

És juliol. La calor és sufocant. L’aire és dens i entra a batzegades, com si fos una gelatina que s’arrapa als anells de la tràquea, fent cada cop més difícil la tasca de convertir l’oxigen en energia per moure les cames al ritme i coordinació adequades. És per això que la majoria ja portem més d’una amonestació i hem d’anar alerta per no ser desqualificats en els darrers metres de la cursa.

Però ara, un cop dins l’estadi, l’energia del públic em reviscola, puc desfer-me un instant de l’emboirament mental i pensar en la zona que deuen ocupar els companys de la colla. Vaig trobar un lloc per ells a peu de pista de tribuna i sé que no em fallaran, que són allà, animant, i els podré sentir quan passi a prop seu. Els busco amb la mirada tèrbola, que no em permet enfocar res que no sigui el tartan roent més proper, que em crema les plantes dels peus.

Quan passo per la seva zona em criden i en puc distingir clarament les veus: la d’en Joan, profunda i que m’anima pel cognom; la de la Júlia un pèl aflautada amb el “tu pots”; la d’en Marc que ja flaqueja i deixa anar algun gall. Hi són tots. Excepte en Litus. He treballat molt per dedicar-li aquesta victòria, però la seva absència —tan violenta i sobtada entre la cridòria— em pesa l’ànima i, en un error infantil de coordinació, em fa caure pla sobre la pista.

Gemego arrupit, mentre el grup perseguidor m’arrabassa totes les posicions del podi. I ploro totes les llàgrimes que no vaig poder deixar anar el dia que vam saber que s’havia suïcidat. Sense cap nota ni cap explicació.

Comentaris

  • decepció[Ofensiu]
    marialluïsa | 01-01-2022 | Valoració: 9


    Un molt bon relat on englobes la idea de l'esportista amb la de la colla. En aquest cas dues colles: per una part els contrincants i per l'altra els amics més propers.
    Mostres molt bé el moment de flaquesa i el motiu tan emotiu. Bona feina!

  • decepció[Ofensiu]
    marialluïsa | 01-01-2022 | Valoració: 9


    Un molt bon relat on englobes la idea de l'esportista amb la de la colla. En aquest cas dues colles: per una part els contrincants i per l'altra els amics més propers.
    Mostres molt bé el moment de flaquesa i el motiu tan emotiu. Bona feina!

  • Enhorabona[Ofensiu]

    Benvolgut/Benvolguda participant:

    Enhorabona! El teu relat ha estat seleccionat pel jurat d’autors i d'autores de l'Associació de Relataires en Català, com a finalista del XII Concurs ARC de Microrelats «La colla» i per formar part del volum recopilatori amb totes les obres finalistes.
    És per això que, en haver quedat seleccionat/ada en la convocatòria, t’agrairíem que, tan aviat com et sigui possible, ens facis arribar l’autorització perquè el relat sigui inclòs en el recull, com bé s’indica a les bases del Concurs.
    Només cal que ens enviïs per correu electrònic a l'adreça: concursos.arc@gmail.com el text que adjuntem al final d’aquest comentari amb l’assumpte AUTORITZACIÓ PUBLICACIÓ RECULL LA COLLA, tot fent un copiar i enganxar, i complimentant les dades personals que et demanem.

    Cordialment,
    Comissió de Concursos - ARC


    /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////




    TEXT AUTORITZACIÓ

    En/na .............................................................................................
    Nascut/da el ..../..../........ amb D.I.Número .........................................
    Amb domicili ........................................................ Codi Postal ...........
    Vila/Ciutat ......................................................................................
    comarca ........................................................................ Altres dades postals ...........................................................................................
    Telèfon de contacte................................ altres tel..............................
    Nick al concurs o pseudònim relataire ..................................................
    AUTORITZO
    a l'Associació de Relataires en Català (ARC) a incloure el microrelat que du per títol ..............................................................................................., seleccionat del mes de .............................................., dins del subtema ................................................., del qual en soc autor/a, en el recull de microrelats «La colla» que s’editarà a finals de 2022,
    on vull constar amb el nom d'autor/a .............................................. (en cas de no omplir aquest apartat s'entén que l'autor/a vol aparèixer en el recull amb el nick/pseudònim amb el qual ha participat en el concurs).
    Així mateix, també atorgo el meu consentiment per incloure qualsevol altre microrelat seleccionat al llarg de la present convocatòria i del qual jo en sigui l’autor/a i a difondre el seu contingut (en part o totalitat) pels mitjans habituals de l’ARC.

    Data ......................................................

  • Colpidor[Ofensiu]
    Prou bé | 22-12-2021

    Relat que colpeix en el desenvolupament i en el desenllaç! Molt ben escrit!
    Sort
    Amb total cordialitat

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament, entra a concurs.



    Gràcies per participar.



    Comissió XII Concurs ARC de microrelats