Llàgrimes de veritat; lliçó d’una ceba

Un relat de: Concurs ARC de microrelats a la Ràdio
Llàgrimes de veritat; lliçó d’una ceba


La Tina i el Joel eren una parella que semblava perfecta als ulls de tothom. Vivien en un apartament acollidor al centre de la ciutat, compartien un munt d’activitats consensuades i, sobretot, consideraven que “dir la veritat” no era un delicte, ben al contrari, era imprescindible per a una bona relació interpersonal. 
Però darrere d’aquesta façana, hi havia secrets i ressentiments acumulats.
Un diumenge, mentre preparaven el sofregit, una conversa innocent sobre plans de vacances va derivar en una discussió acalorada. La Tina, cansada de guardar-se els “seus” veritables sentiments, va començar a expressar el “seu” desencís amb total franquesa. El Joel, sorprès i ferit per les paraules de la Tina, va respondre com una persona sense tel a la llengua. Els retrets van pujar de to a mida que anaven tallant la ceba.
La tensió va arribar al seu punt màxim quan el Joel, en un moment d’ira cega, va rebotre la fusta amb la ceba tallada contra la paret. La Tina, espantada pel terrabastall irat va fugir de casa.
Els dos sabien que res no tornaria a ser igual.
El Joel va recollir la ceba del terra, va notar que se li anaven enaiguant cada cop més els ulls, però les llàgrimes, lluny d’entelar-li la visió, van fer-li concloure que així com pelar una ceba pot provocar llàgrimes, la sinceritat sense filtre també pot ser emocionalment difícil i provocar una resposta visceral. 
La Tina, en el seu rondar en soledat i reflexió, va haver d’admetre que potser calia haver passat la “seva” veritat pel sedàs del seu cor. Tal vegada calia haver-la tamisat amb el garbell de l’empatia, considerant els sentiments i el benestar emocional del Joel.





Pseudònim:
Voliaina

Comentaris

  • sinceritat vs diplomàcia[Ofensiu]
    4030CAT | 09-04-2024

    Trobo un relat amb moralitat, que cada cop es porta menys però que trobo necessària.
    A vegades dir les coses cruament no porta enlloc.
    Lliga molt bé la ceba i la llàgrima.
    Sort!

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament. Entra a concurs.

    Recorda, ja no el pots esborrar!
    Qualsevol dubte contacta amb nosaltres en el nostre correu:
    concursos.arc@gmail.com

    Gràcies per participar.


    Comissió XIV Concurs ARC de microrelats

l´Autor

Concurs ARC de microrelats a la Ràdio

695 Relats

1206 Comentaris

297752 Lectures

Valoració de l'autor: 9.59

Biografia:
CARATULA CONCURS

Descripció

D’un temps ençà el microrelat (també anomenat, entre d’altres, microconte o microficció) ha guanyat presència en la nostra llengua: són molts i diversos els concursos literaris que hom hi pot trobar. Però hi ha una característica concreta que dota aquesta forma narrativa d’una potència increïble per difondre històries de ficció i noves veus creadores: la seva brevetat.

Basant-se en aquesta particularitat, l’Associació de Relataires en Català fa anys va endegar la campanya “ARC A LA RÀDIO” amb la qual pretén aconseguir, de forma successiva i seqüencial, implantar la lectura de microrelats en els programes de llibres i literatura de diverses emissores de ràdio.

Aquest concurs va néixer de la mà de dues dones amb empenta, allí cap a l'any 2010. Elles són Sílvia Cantos i Silvia Romero, i van proposar la creació del Concurs ARC de microrelats 2010. Secrets. Aquest concurs ha arribat al seu final de la mà de Ferran d'Armengol en els seus cinc últims anys. Tot sense oblidar als anteriors gestors; la Montse Medalla, Sergi G. Oset, Mercè Bagaria i Jordi Masó, tots ells i elles conductors del concurs en totes les seves etapes. Ni cal oblidar el recolzament constant de Toni Arencon, Montse Assens, Vicenç Ambrós, Laura Ropero, Gloria Calafell. Aquests últims anomenats hi són des dels inicis del concurs, i fins al final, i sempre a l'ombra però constant, Ferran Planell, últim president de l'associació.

Malgrat que aquest projecte ha deixat catorze reculls de microrelats i que l'any 2024 va ser l'últim projecte vinculat a l'ARC... No t’ho pensis més i deixa’t endur per la teva capacitat creativa! Escriu microrelats!!!!

Agrupació de Relataires en Català


SOM LLENGUA VIVA!!*!!