L'enveja

Un relat de: llpages
Quan l'assessor fiscal li féu adonar de l'esborronador buit contable a la seva empresa, i després de llegir la carta de comiat de la seva dona (com podia adduir la falta de sexe si les seves fonts d'informació li asseguraven que li havia fet el salt amb el titabullida del cap de compres?), ho va veure clar: ho havia perdut tot.
Els esdeveniments és succeïren de pressa i es trobà al carrer en qüestió de setmanes. Com que no havia tingut temps de païr el seu nou estatus social, encara tingué la humorada d'enginyar-se la frase amb la qual encetaria la seva vida de pidolaire. L'escrigué en un cartró en majúscules (rebutjà la pensada d'imprimir-ho sobre plàstic resistent, tampoc calia fer-se veure massa de la resta de desafortunats com ell) i la rellegí un parell de vegades, cofat de l'atractiu que suposava a favor de la seva causa.
Morí d'inanició en uns mesos, incapaç de superar una insuficiència renal que degenerà en una sèpsia generalitzada. L'enveja que despertava la seva orgullosa frase petitòria enterrava qualsevol intent de caritat sincera, que a ningú li agrada que li refreguin el més minúscul signe de pobresa, i molt menys venint d'un pelacanyes: "Una almoina per a l'home més ric en records."

Comentaris

  • L'enveja és molt dolenta[Ofensiu]
    Montseblanc | 25-02-2022

    M'ha semblat un relat romàntic. No pas el romanticisme que fem servir en els temps actuals, d'amor ensucrat i tot de color de rosa. Em refereixo a l'autèntic romanticisme, al moviment que va aparèixer a finals del segle XVIII. Creativitat, llibertat, dramatisme... El protagonista es manté fidel a ell mateix i al que ha estat la seva vida, encara que li suposi la mort, abans que renunciar als seus records. I sí, l'enveja és molt dolenta.

  • Bon relat humorístic[Ofensiu]
    Pallars | 24-02-2022

    Escrit de forma enginyosa tot ell i tancant-lo amb una frase molt ben trobada... Tant, que desperta l'enveja d'aquells que sempre tenen coses a envejar. Per vici! Sigui el que sigui.
    Salutacions.

  • Àcid.[Ofensiu]
    SrGarcia | 28-08-2021

    M'ha semblat poètic el final; un home que pensa que malgrat totes les desgràcies, ell té el seu honor i no pensa a renunciar-hi.
    Un relat àcid i bastant trist.

  • M'he divertit moltíssim...[Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 23-08-2021 | Valoració: 10

    Perquè l'enveja és molt mala.
    La frase... "Una almoina per a l'home més ric en records", m'ha fet riure's molt.
    Ets molt enginyós, llpages.
    Enhorabona, perquè li has posat molta imaginació...

  • Resposta a Prou bé[Ofensiu]
    llpages | 22-08-2021

    Sóc químic de professió. Però, amb l'edat, un va rebent garrotades de parents o amics amb malalties vàries.
    Agraït pel comentari!

  • Nova vida[Ofensiu]
    Prou bé | 22-08-2021

    Bon relat! Bonica frase! Tens formació sanitària?. M'agraden les referències als teus relats a temes "mèdics" ben trobats i ben d'escrits! Amb total cordialitat

l´Autor

Foto de perfil de llpages

llpages

227 Relats

991 Comentaris

294638 Lectures

Valoració de l'autor: 9.85

Biografia:
Vaig néixer a Barcelona l'any 1964. Sóc químic i treballo a la indústria farmacèutica catalana. A banda d'escriure, sóc un gran aficionat als escacs, la música clàssica, el jazz i el col·leccionisme de llibres antics de química. Els relats humorístics són els meus preferits, potser perquè són els més difícils d'escriure.