L'art cuida

Un relat de: Concurs de Microrelats Arc a la Ràdio

- Els 4 Gats.
- Hola. Voldríem reservar taula per a tres persones el 27 de febrer.
- Nom, quin nom poso?
- Laura, Cristina i Montse.
- D’acord. Bona tarda.
- Bona tarda.

Ens feia il·lusió celebrar en un lloc emblemàtic, l’autoria d’un llibre que un any enrera va ser publicat, “L’Ofici de cuidar. 30 anys d’infermeria de l’Hospital General de Vic”.

L’espai ens agrada, observem que molts comensals es fan fotografies.
- Voldran cafè?
- Un cafè, un tallat i una infusió de te verd. Gràcies.
Engrescades no parem de parlar, l’ofici de cuidar és el tema principal, arribant a la conclusió que la restauració també és un ofici que cuida des de la salut corporal a la mental.
Un plat ben guarnit, amb una vaixella adequada fa que la vista també s’alimenti. La combinació de sabors, d’espècies, de colors, de textures aporten harmonia i filigrana. Els tocs en la proporció, en la forma, en l’alçada creen dimensions i escultures. Presentar un plat a taula és seduir. És poesia, els plats parlen. És crear bellesa, aportant nutrients pel cos i aliment a l’ànima.

-Fareu tard! - Un cambrer ens diu amablement en veure com passen els quarts i nosaltres encara discutim entusiasmades, sobre l’art de cuidar.

De decoració modernista, la ceràmica artesana, la fusta tallada, amb vidrieres merchandising, els canelobres, les fotografies i els gravats; tot forma part dels menjadors. Antic lloc d’espectacle de titelles i d’ombres artístiques, que durant anys hi ha vist passar grans personalitats, lectures poètiques i exposicions d’art.

Hem escollit bé el local. Davant el piano amb el nostre llibre a les mans, el cambrer ens fa un retrat.
Arquitectura, pintura, literatura, música, fotografia ... Gastronomia, infermeria, oficis d’artistes.
Satisfetes, sortim del restaurant, ens hi hem sentit cuidades.


CBMontse

Comentaris

 • Cuidades per l'art.[Ofensiu]
  PERLA DE VELLUT | 30-01-2020 | Valoració: 10

  Quina il.lusió més precisa se t'ha esdevingut al cap, on l'art es manifesta amb tota l'expressió de cuidar l'art. Una prosa poètica molt elegant i molt preciosa, on l'ofici de cuidar, 30 anys d'infermeria, perquè cuidar la salut corporal i la mental, és molt necessaria per a tots.
  Una salutació.
  Perla de vellut

 • L'art[Ofensiu]
  Montseblanc | 23-01-2020

  Els Quatre Gats és una obra d’art que es gaudeix amb tots els sentits. Jo només hi tinc un “però”, està massa “envaït” pels turistes.

Ajuda'ns amb un donatiu

Ajuda'ns a pagar el manteniment de relatsencatala.cat Qualsevol aportació és més que benvinguda: