LA ÚLTIMA SORTIDA

Un relat de: Concurs ARC de microrelats a la Ràdio
Seu en una taula de fusta envellida del fons del bar. Una música de violins acompanya els primers cafès del dia. Es nota que està esperant algú perquè té aquella mirada inquieta de les trobades de bar.
Ell entra amb el pas sencer i una rialla matinera, els ulls petits darrera les ulleres que s’embafen. Fora fa un fred que glaça fins la medul·la.
Ella s’aixeca quan el veu venir, nerviosa, disposada a petonejar-li les galtes i de retruc a sentir la seva olor d’encens.
Ell l’abraça efusivament i sosté el gest tan com pot per tal que sigui el més reconfortant possible.
-Com estàs bonica? Com està el Pau?
-El Pau millor, ha entrat en un assaig nou que han engegat a l’hospital i de moment sembla que al menys no empitjora. No ha de fer químio i això és una gran avanç perquè el deixava fet pols.
-I tu, com estàs?
-Doncs mira, faig el cor fort però en el fons em dóna la sensació que estic corrent contínuament una marató eterna, contra un únic contrincant que és la mort. Una cursa contrarellotge. És molt dur acompanyar un fill de 6 anys en aquest camí sense sortida, és molt dur ajudar-lo a morir.... I, saps? jo ja no puc més.....- ella esclata en un plor pregon, deixant anar amb ell tot el patiment amuntegat durant mesos, deixondint-se per fi.
-Suposo que per això has acudit a mi. Ja saps que jo no puc curar el teu fill però si que puc ajudar la teva ànima- li diu ell mentre li dona la mà- Puc donar-te fe. Fe en la ciència que ha avançat molt però sobretot fe en tu, en la teva fortalesa, fe en què passi el que passi tirareu en davant...
-La veritat és que fa segles que no reso. He perdut la fe en tot però he pensat que no hi perdo res per provar-ho. Et volia preguntar si puc venir amb vosaltres a l’excursió aquesta que feu del camino de Santiago?

Ell dibuixa un somrís prim i sincer, li eixuga les llàgrimes denses amb els seus dits escanyolits i li diu fluixet a cau d’orella: “ fe no és esperar, fe és donar la mà”.
I ella finalment, somriu, il·luminant la petita estança.

Pseudònim. Puck

Comentaris

  • Impressionant[Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 25-03-2018 | Valoració: 10

    Un relat que impressiona, que toca os, que arriba, emociona i fa plorar. Que m'ha arribat, baja. Una abraçada.

    Aleix

l´Autor

Concurs ARC de microrelats a la Ràdio

695 Relats

1206 Comentaris

297840 Lectures

Valoració de l'autor: 9.59

Biografia:
CARATULA CONCURS

Descripció

D’un temps ençà el microrelat (també anomenat, entre d’altres, microconte o microficció) ha guanyat presència en la nostra llengua: són molts i diversos els concursos literaris que hom hi pot trobar. Però hi ha una característica concreta que dota aquesta forma narrativa d’una potència increïble per difondre històries de ficció i noves veus creadores: la seva brevetat.

Basant-se en aquesta particularitat, l’Associació de Relataires en Català fa anys va endegar la campanya “ARC A LA RÀDIO” amb la qual pretén aconseguir, de forma successiva i seqüencial, implantar la lectura de microrelats en els programes de llibres i literatura de diverses emissores de ràdio.

Aquest concurs va néixer de la mà de dues dones amb empenta, allí cap a l'any 2010. Elles són Sílvia Cantos i Silvia Romero, i van proposar la creació del Concurs ARC de microrelats 2010. Secrets. Aquest concurs ha arribat al seu final de la mà de Ferran d'Armengol en els seus cinc últims anys. Tot sense oblidar als anteriors gestors; la Montse Medalla, Sergi G. Oset, Mercè Bagaria i Jordi Masó, tots ells i elles conductors del concurs en totes les seves etapes. Ni cal oblidar el recolzament constant de Toni Arencon, Montse Assens, Vicenç Ambrós, Laura Ropero, Gloria Calafell. Aquests últims anomenats hi són des dels inicis del concurs, i fins al final, i sempre a l'ombra però constant, Ferran Planell, últim president de l'associació.

Malgrat que aquest projecte ha deixat catorze reculls de microrelats i que l'any 2024 va ser l'últim projecte vinculat a l'ARC... No t’ho pensis més i deixa’t endur per la teva capacitat creativa! Escriu microrelats!!!!

Agrupació de Relataires en Català


SOM LLENGUA VIVA!!*!!