La Tortuga viatgera

Un relat de: Ellix

Recordeu al dofí especial, doncs ell tenia una amiga que era una tortuga normal. I direu que té això d'especial. Doncs que al igual que els dofins, que son diferents, allà les tortugues eren viatgeres això vol dir que no estaven al mateix lloc, ni un sol dia. Ella tenia amigas i no és sentia diferent, com el dofí. Però un bon dia va dir- Que em passaria si fes una vida de tortuga diferent ?I tots van començar a parlar malament de ella:

-Oh! mira és la Lolo, la tortuga normal-Ningú si havia fixat mai però ella era normal. Ella replicava que tenia de dolent ser diferent, però mica en mica el clan tortuga , que és com es diu la unió de les dos famílies amb les que viu la Lolo, és va dividir entre els que recolzaven als diferents, els que estaven a favor de la Lolo perquè des del punt de vista dels altres era ella la diferent, i els que recolzaven als normals, els que estaven en contra de la Lolo. La cosa mes casual és que les divisions eren per famílies però la família de la Lolo i un altra que formava clan amb ells.

Al final la Lolo es va afartar i se'n va anar , perquè és pensava que així acabaria tot.Tothom la va buscar excepte els que la trobaven rara. Al final va passar una setmana i no tornava així que els que no volien la Lolo van oblidar les seves diferencies, que havien sigut donades per la discussió ,i la van trobar. Quan la van trobar ella es va disculpar perquè s'havien dividit per culpa seva i ells li van dir que eren ells els que s'havien disculpar perquè li havien dit rara , que ella tenia tot el dret a dir el que volgués i que havien fet servir el seu motiu per discutir per un motiu de famílies molt antic que va ser precisament que un d'ells va dir que volia ser diferent.

I van seguir passant els anys i el clan no es dividia fins que naixia una petita tortuga que es digués Lolo.



Comentaris

  • Llibre | 20-10-2005

    D'entrada, comentar-te que m'agrada com comences el relat. Amb aquesta pregunta (a la qual li falta el signe d'interrogació) que no només serveix per iniciar la narració, sinó que ja ens evoca un altre relat i per tant ens situa en un món i un paisatge determinats (o com a mínim això em passa a mi, que conec el relat al qual fas referència).

    Per altra banda m'ha fet gràcia la idea de les tortugues viatgeres que no són mai a un mateix lloc... hehe... és que amb el que són de lentes, gairebé no m'ho imagino... Hhehe... M'ha agradat.

    I també m'ha cridat l'atenció el plantejament que fas. És bo. És original. Ella és "normal" i decideix provar de ser "diferent", per saber què passaria. I a partir d'aquí, comencen els problemes. I penso que resols l'argument amb gràcia. Que te'n surts bé.

    Ara bé... què puc dir sobre la forma? Millor que em calli i ja no afegeixi més coses al que t'han criticat aquest parell, oi?

    Mira: particularment et diré que a banda de les faltes d'ortografia, que tot just és una qüestió de posar-te més seriosament a revisar el text, el que hauries de vigilar és la puntuació. Perquè de vegades et falten punts, comes, interrogants... Signes d'aquests que fan que la lectura sigui entenedora a la primera. I el teu relat és entenedor a la primera, però sembla escrit tal com raja. I això ja està bé, perquè li dóna un aire àgil, però si no col·loques signes de puntuació, no sabrem on respiraaaaaar! Ni quina entonació donar!

    Però escolta, suposo que ja saps la dita, no? Fent i desfent se n'aprèn. Doncs tu tira endavant, que tens inventiva i recursos imaginatius. Només et falta fixar-te més en el relat un cop escrit. Però... eps! Vull noves publicacions, eh! Que aquest cop ja estaves tardant moooollllllttttt!!!!!!!

    Un petó,

    LLIBRE

  • Bé... però, jove Padawan[Ofensiu]
    pivotatomic | 19-09-2005

    Hola hereva de Tolkien!

    He llegit el teu nou relat i comprovo que segueixes progressant, especialment pel que fa als temes. Normal? Què és exactament ser normal? I qui decideix qui ho és i qui no? Són preguntes que et (ens) fas i que no tenen resposta fàcil, oi?

    I ara les males notícies... ejem, ejem... fas un pel massa de faltes (ups, sento posar-me en plan profe, però em temo que és així) i deixes algunes frases en l'aire, sense que acabin de lligar bé amb la resta del relat (per exemple, la darrera). Has de cuidar la forma, pq és tan important com el fons. Si ara prestes atenció a aquest apartat, més endavant tindras molt de guanyat si vols seguir escrivint.

    De totes maneres, jove Padawan, veig que la Força es poderosa en tu...

  • Molt bona aquesta[Ofensiu]
    Alícia Gataxica | 19-09-2005 | Valoració: 8

    Si, molt bona, ser diferent per ser normal, suposo que també es una mena de diferència. Un temà ben tractat amb un rerafons important, i es el que porta a la discusió, a la divisió i a la diferència a vegades no es important si no les ganes de discutir que tenim. Tanmateix la progresió sembla voler dir que això es així desde que Matusalen anava per la terra [o una petita Lolo]

    I si bé de contingut el relat m'agrada, he de dir que la forma li trobo algunes dificultats. L'estructura es molt densa, la puntuació caldria revisar-la. Escrius de vegades tal com parles, o com penses, i costa separar un sintagma del següent. I a vegades fas les horacions massa llargues i perdem el referent i ens costa comprendre que intentes explicar.

    Tan mateix tens una forma colorida i expresiva d'explicar que m'agrada molt. I la forma de parlar de temas seriosos, a través de les aventures dels teus animals és molt divertida.

    Se que diràs, coi, aquesta ja em podria fer un comentari millor, però l'afalag no serveix perquè no ajuda aprendre. Ho fas molt i molt bé, però ho pots fer millor.

    Petonets