El drac Pic i el cavall Purí i les tres proves

Un relat de: Ellix

Vet aquí un drac, en Pic, i un cavall, en Purí que buscaven un cavaller o algú:
-Ei, Purí, ja que tenim aquest somni de buscar algú per ser les seves mascotes, per què no comencem a buscar -lo i li fem les tres proves?- va dir en Pic
-Tens raó Pic, millor que l'anem a buscar. Tu te n'en recordes de les proves?
-Sí, me n'en recordo. Estan apuntades en aquest full -I en el full posava:

1- Muntar en Purí (que és incontrolable)
2- Arrencar una escata d'en Pic
3- Salvar a la princesa Noé i casar-s'hi

Això era perquè eren enginyosos, valents i ben educats; però a part en Pic tenia altres qualitats: era molt bon tirant foc però no volant, i no era molt llest ni gens tranquil. En Purí era tranquil, llest i no tirava foc però volava mentre corria.

Buscant i buscant, trobaren un petit cavaller, en Oxford. Xerrant i xerrant en Oxford va dir:

-Mireu Pic i Purí, vull fer les tres proves però ja sabeu que no tinc mare, li podria demanar a la Noé que em fes de mare?

En Pic i en Purí respongueren els dos alhora:

-Es clar que sí però amb una condició que puguem viure amb tu si ella ho desitja.

En Oxford muntà en Purí i sempre queia. Al cap de caure moltes vegades va aconseguir de pujar perquè era un noi perseverant. Per la segona prova pensant i pensant n'Oxford li va fer pessigolles amb una ploma al Pic, i li arrencà l'escata. Era el torn de salvar la princesa. Mentre tothom dormia en Pic i en Purí digueren:
-Tinc un pla metres jo i en Pic t'apartem els guerrers que et volen barrar el pas, tu li demanes a la Noé que sigui la teva mare. I dit i fet, mentre els dos apartaven als cavallers a força de vols rasants i alenades de foc, n'Oxford pujà amb dificultat a la torre més alta, clar, era petit. Quan arribà li digué:
-Hola Noé vols venir amb mi…

I la Noé abans que li pogués acabar la frase:

-Hola Oxford, sóc la teva mare i sí que vull venir amb tu. Tornarem a casa. I si vols els teus amics que he vist des de la finestra poden venir.

I n'Oxford els digué la bona noticia al Pic i el Purí que es posaren molts contents i visqueren feliços.

Fi de les proves

Hivern del 2004/ 6 ESO



Comentaris

  • Bones![Ofensiu]
    kispar fidu | 11-05-2005

    M'he saltat un "capítol" de les històries d'en Pic i en Purí... vaig començar llegint la primera (Buscant feina) on hi havia un embolic d'un segrest que resulta ser "fals" , etc, etc.

    EL següent capítol, el de "la recerca dels símbols de la mediterrànea" me l'he saltat perquè és força llarg, i no tinc massa temps per llegir-me'l... tot i que no descarto fer-ho en un altre moment...

    Tres proves que el petit Oxford supera degut a la seva insistència i astúcia. I una sorpresa final on es descobreix que la princesa resulta ser la vertadera mare del petit cavaller! jejeje
    Són originals els teus relats... estan impregnats de mooolta imaginació. I trobo que està molt bé que tinguis els teus propis personatges i que els utilitzis per als teus contes.

    Ciao! (Records a en Pic i en Purí! jajajaja)
    Gemm@

  • La setmana de...[Ofensiu]
    Llibre | 11-05-2005

    Molt bé, Gali. Tornem a trobar-nos amb els teus personatges habituals (que la veritat, em cauen rebé). I just ara, en llegir aquest relat, m'he adonat que estic llegint els teus escrits al revés.

    Noooooo. No vull dir que comenci pel final. Només faltaria! Saps? Hi ha qui diu que sóc una mica rara... però no tant!

    El que volia dir és que he començat la lectura dels teus relats pels últims. No m'he fixat en les dates. És igual, oi?

    En aquesta història tornes a fer servir les proves, aquesta vegada tres, perquè passin aventures. Em sembla que hi ha qui t'ha dit que les proves potser són massa senzilles... massa vistes. No ho sé. Potser sí que caldria fer treballar una mica més la imaginació i inventar-se proves diferents. Però a mi aquestes ja em van bé.

    El que m'ha cridat l'atenció, saps què és?

    Que la tercera prova era salvar la princesa i casar-se amb ella. I l'Oxford, en canvi, el que vol és que la princesa Noé li faci de mare.

    Ostres! Doncs... si no s'hi casa... ha passat la prova de veritat?

    Bé: potser això no és gaire important. Perquè el que de veritat era important era salvar-la, no?

    I saps una altra cosa que m'ha agradat? Que l'Oxford prova de muntar en Purí, i sempre es cau. Però ell insisteix i insisteix, i al final ho aconsegueix. Perquè, com tu dius en el relat, és un noi perseverant.

    I mira: m'ha agradat, això! Perquè moltes vegades, en els contes, els herois ho saben fer tot bé a la primera. I en canvi, tu m'has presentat un personatge, l'Oxford, que no sap fer una cosa (muntar en Purí), però que s'esforça per aconseguir-ho. I se'n surt!

    Ei, Gali! Continuaré llegint els teus relats del revés. Ara ja m'he acostumat. No et fa res, oi?

    Fins la propera,

    LLIBRE

  • Ets genial[Ofensiu]
    AINOA | 10-05-2005 | Valoració: 10

    Enganxen molt els teus relats.
    Fins i tot mha sabut greu que s'acabi dons es molt entretingut.
    Segueix aixi.

  • a veure[Ofensiu]
    Ainoa | 08-05-2005

    Part positiva: Tens imaginació i és bo
    Part negativa: Les proves sçón proves massa vistes, aprofita la imaginació per fer-ne de noves i de més ingenyioses.

  • Molt bon[Ofensiu]
    Xellos_ | 10-04-2005 | Valoració: 8

    Chica, tens imaginació i originalitat. deuries seguir escrivint més històries de Pic, Puri i Oxford. Que ens tens a tots amb ganes de saber més d'aquests aventurers.



    Molt bé segueix així