En Pic i en Purí

Un relat de: Ellix

En pic i en Purí vivien tranquilament amb en Oxford que lis pregunta:

-Ja se que soc petit però, no m'hauríeu de posar un altre prova on si es presenti el coratge ?
-Tens raó Oxford, però i quina?
-Salva una joia o algú persona perduda sense la vostra ajuda.
-Tens raó però tu l'has de passar i en Puri et transportarà perquè ets massa petit.
-Quina joia busco?
-La que esta enterrada al fons del llac Poamet i protegida per un pop gegant

I dit i fet en Purí i en Oxford van anar fins al llac Poamet. I en Oxford pensant i pensant digué a en Puri:

- Puri porta'm fins una terra que hi al davant per favor-

I amb la seva forta espasa trenca unes quantes canyes de bambú i les enllaçà amb una liana un tub de respiració immens per respirar a sota l'aigua. Però Oxford no sabia nedar i li feu un tub de respiració igual a en Purí y es tiraren al aigua i anaren fins al fons on es trobaren amb el pop gegant. I el Pop es parà i els digué:
- Per què heu vingut a la meva cova, que potser voleu la joia. I en Oxford amb molt de coratge li respongué.
- No! Només et portem una mica de sopa de la teva mare!
- Doncs doneu-me aquesta sopa, me la menjaré ara mateix! Es posà en un racó i se la començà a menjar. En Oxford i en Purí aprofitaren per entrar a la cova y emportar-se la joia. En Oxford es preguntava :
- En quin d'aquest baguls està la joia! I llavors el pop entrà i digué
- En cap, la tinc dins meu.

Llavors Oxford li va començar a llençar els baguls. I dintre d'un dels baguls havia unes pólvores que feren tornar cec al pop. Llavors Oxford aprofità i li llença l'espasa, matant-lo. El tub de respiració de l'Oxford es deslligà i no prodia respirar. Llavors agafà la liana y la lliga al pop, emportant-se'l cap a dalt. Allà, com ell era tant remenut i petit es posà dins de la boca del pop i busca per tot arreu fins trobar la joia. Tornà a sortir per la boca li digué a en Puri.
- He passat la prova, he passat la prova!!!! Ja podem tornar a casa. I tornant a casa en Pic li digué, has passat la quarta prova mol bé. Ara porta aquesta joia al Alcalde.

I dit i fet en Oxford ho feu i en Purí quedà com un autèntic heroi, ja que sense ell no l'hauria aconseguit en Oxford.






Comentaris

  • Les proves[Ofensiu]
    neret | 15-05-2005

    ves per on, entre aquest relat i l'anterior m'he assabentat de l'origen d'aquesta curiosa família... m'ha fet molta gràcia això que buscaven un cavaller o algú... m'ha semblat molt real!

    Doncs això, aquests contes són més senzillets que l'odissea, però estan farcits de bones idees... noia, has d'escriure força, que si t'hi esforces ho faràs molt i molt bé!

  • Continues...[Ofensiu]
    kispar fidu | 11-05-2005

    amn els graciosos personatges d'en Pic, en Puri i el seu petit amic Oxford. (ara que veig el títol... potser s'hauria de dir "En Purí i l'Oxford", no? Perquè són els vertaders protagonistes de la història! jejejeje. Però l'autora ets tu, i deus tenir els teus propis motius!).

    Una prova per demostrar-se a si mateix que és valent i té coratge.

  • La setmana de...[Ofensiu]
    Llibre | 11-05-2005

    He, he, he !!!

    M'agrada, aquesta prova.

    Vés per on, que aquesta vegada no hi ha unes proves per aconseguir alguna cosa, sinó que el mateix Oxford demana de fer-la per demostrar el seu coratge. Si ja et dic jo, que em cau força bé, aquest Oxford!

    Ei! I això de les canyes de bambú, el tub de respiració i tot plegat... molt ben trobat, eh? Bona idea. I la manera de sortir a la superfície quan a l'Oxford se li deslliga el tub de respiració, també ben pensat.

    Però el que m'ha agradat més, ha sigut això de que la joia estigui dins del mateix pop gegant. He, he... Ja poden anar buscant per tots els baguls, que no trobaran res!

    Per cert... on està el llac Poamet? És per no banyar-m'hi, aquest estiu, no fos cas que encara hi hagi algun pop gegant, per allà.

    Fins el proper relat,

    LLIBRE

  • segueixo..[Ofensiu]
    Ainoa | 08-05-2005

    Ja deia joq ue em faltava una prova... penso el mateix, imaginació, però relats moolt breus,q ue de vegades é sbo i d'altre potser no tant. Vaig a seguir investigant els teus relats