La nina

Un relat de: Concurs ARC de microrelats a la Ràdio
La nina

Al fons de la botiga, mig enterrada entre mobles gastats i trastos vells, la nina l’esperava amb el seu somriure estàtic i els ulls rodons, oberts com plats. Només veure-la, ell va saber que li estava destinada.
Un cop a casa li va rentar el vestidet lila pàl·lid, li va pentinar els cabells rossos i rinxolats i amb molta cura li va posar rímel a les pestanyes negres, fent lluir, pel contrast, els enormes ulls blau-cel. Arreglada, neta i brillant, la va asseure al sofà i li va preguntar:
— I ara què fem?
Volia començar de nou a un altre lloc, ben lluny de la ciutat bruta i fosca on vivia. Desitjava comprar una caseta vora el mar i dedicar-se únicament a escriure. Tenia un bon raconet, estalviat amb l’esforç d’anys de treball, però no era suficient.
La nina no va badar boca. Tanmateix, ell va sentir una veu dins seu:
—Voler és poder. Fes realitat els teus somnis.
Va engegar el portàtil i s’hi va submergir durant hores i dies estudiant les divises, els mercats i les empreses. Quan trobava unes accions prometedores que s’havien de revalorar un 200% o un 600%, interrogava la nina que seguia amb la mirada impertèrrita. Però ell descobria una brillantor als seus ulls, que volia dir “Endavant!” o un tremolor de la boca que significava “No és bona idea”. I funcionava! Els gràfics eren com els camins que condueixen al cim, sempre amb pendent ascendent i les xifres s’engreixaven imparables. Ja fregava la seva fita, quan al telenotícies van anunciar l’esclat d’una guerra a un país no gaire llunyà, per la qual el gas s’esgotava, el petroli s’enfilava pels núvols i l’economia mundial se n’anava a fer punyetes. Va córrer a mirar les seves accions i totes parpellejaven en vermell, els gràfics s’havien girat i semblaven tobogans pels quals els valors descendien vertiginosament. En menys d’una setmana. Ho va entendre: estava arruïnat.
Va asseure’s davant de la nina i la va fitar buscant consol. I ella li va respondre amb un esguard malèvol i un somriure sorneguer.

Pseudònim: Jaques

Comentaris

  • En el fons[Ofensiu]
    marialluïsa | 14-01-2023


    la sort no depèn de res més que de la pròpia actitud.
    Sempre acabem fent el què li sembla millor a cadascú. Sort! ;)

  • Les nines dels seus ulls[Ofensiu]
    Prou bé | 08-01-2023

    Què li deien? Que volia escoltar? Quina complicitat buscava?
    Tot en Orris!
    Bon relat
    Sort
    Amb total cordialitat

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament. Entra a concurs.

    Gràcies per participar.

    Comissió XIII Concurs ARC de microrelats

l´Autor

Concurs ARC de microrelats a la Ràdio

695 Relats

1206 Comentaris

293785 Lectures

Valoració de l'autor: 9.59

Biografia:
CARATULA CONCURS

Descripció

D’un temps ençà el microrelat (també anomenat, entre d’altres, microconte o microficció) ha guanyat presència en la nostra llengua: són molts i diversos els concursos literaris que hom hi pot trobar. Però hi ha una característica concreta que dota aquesta forma narrativa d’una potència increïble per difondre històries de ficció i noves veus creadores: la seva brevetat.

Basant-se en aquesta particularitat, l’Associació de Relataires en Català fa anys va endegar la campanya “ARC A LA RÀDIO” amb la qual pretén aconseguir, de forma successiva i seqüencial, implantar la lectura de microrelats en els programes de llibres i literatura de diverses emissores de ràdio.

Aquest concurs va néixer de la mà de dues dones amb empenta, allí cap a l'any 2010. Elles són Sílvia Cantos i Silvia Romero, i van proposar la creació del Concurs ARC de microrelats 2010. Secrets. Aquest concurs ha arribat al seu final de la mà de Ferran d'Armengol en els seus cinc últims anys. Tot sense oblidar als anteriors gestors; la Montse Medalla, Sergi G. Oset, Mercè Bagaria i Jordi Masó, tots ells i elles conductors del concurs en totes les seves etapes. Ni cal oblidar el recolzament constant de Toni Arencon, Montse Assens, Vicenç Ambrós, Laura Ropero, Gloria Calafell. Aquests últims anomenats hi són des dels inicis del concurs, i fins al final, i sempre a l'ombra però constant, Ferran Planell, últim president de l'associació.

Malgrat que aquest projecte ha deixat catorze reculls de microrelats i que l'any 2024 va ser l'últim projecte vinculat a l'ARC... No t’ho pensis més i deixa’t endur per la teva capacitat creativa! Escriu microrelats!!!!

Agrupació de Relataires en Català


SOM LLENGUA VIVA!!*!!