LA MÀGIA D'ESTIMAR

Un relat de: brins

LA MÀGIA D'ESTIMAR



L'Ainhoa tenia set anyets quan els seus pares vam decidir d'anar de vacances a Disneyland París. Era una nena molt aplicada i obedient, i volien donar-li una alegria.

- Ja pots començar a fer la teva maleta, filleta; pots emportar-te alguna joguina... - va proposar-li la mare.

La nena va dubtar durant uns segons, no sabia quines joguines escollir; l'osset de peluix, la nina...? Però finalment es decidí per la Hello Kitty, el quadern de dibuix i els llapis de colors. Li encantava dibuixar.

En arribar a Disneyland quedà embadalida! Va trobar un petit país on els protagonistes dels contes passejaven durant tot el dia pels carrers, fent petons i moxaines als nens, i a la nit desfilaven contents damunt de carrosses il.luminades per bombetes de colors. La Blancaneus el Peter Pan, la Sireneta, la Ventafocs, el Mickey i la Minnie... tots els dibuixos allà eren de carn i d'ossos! Podia parlar amb ells, tocar-los, abraçar-los...

Seduïda per aquest encanteri, li van agafar moltes ganes de dibuixar; agafà el quadern i començà a perfilar-hi un conillet preciós. Tenia el nasset rodonet, les orelles punxegudes i un bigoti molt llarg; havia aconseguit que semblés un conillet de debò. N'estava tan orgullosa, que volia ensenyar-lo a tothom. Sortí de l'hotel i s'apropà a la Blancaneus que en aquell moment passejava pel carrer.

- Mira quin conillet he dibuixat...
- Oh, és preciós! Per a qui és?
- És meu; l'he fet jo. Saps què haig de fer perquè pugui parlar i caminar com tu?
- Això, no t'ho puc explicar jo, bonica, tu mateixa has de comprendre-ho a poc a poc...

La nena no va entendre el que li havia volgut dir la Blancaneus i va continuar caminant. Un carrer més amunt va trobar el Mickey i la Minnie.

- Hola, Ainhoa! Què portes a la mà?
- El meu dibuix; és un conillet que es diu "Griset" Vosaltres podeu donar-li vida?
- No, amigueta.... Tan sols li pots donar vida tu...

L'Ainhoa, decebuda, va continuar fent aquesta pregunta a d'altres personatges de contes que veia pels carrers, però tots li responien el mateix; tots deien que no podien ajudar-la... Al vespre, tornà molt trista a l'hotel; no comprenia per què els dibuixos que havia fet el senyor Walt Disney podien moure's i parlar, i en canvi el seu no podia sortir del full.

Arribà l'últim dia de vacances, i la mare li digué que recollís totes les seves cosetes; agafà el quadern de dibuix i tornà a mirar el conillet. Li va fer tanta pena veure'l quietó i solet, sense que ningú més pogués estimar-lo ni jugar amb ell, que es posà molt trista i començà a plorar. Llavors, dues llagrimetes plenes de sentiment caigueren damunt del dibuix, i... quina meravella! tots els colors començaren a pampalluguejar. Els ullets del conillet ara brillaven com lluernes enceses, les orelles es movien molt contentes, i les potetes s'aixecaven perquè volien començar a saltar... La generositat del seu amor havia atorgat vida al dibuix! Comprengué, en aquell moment, de quina manera havia aconseguit el senyor Disney que parlessin i es moguessin els seus dibuixos; no els havia pintat tan sols per a ell...

Abans d'abandonar l'hotel, l'Ainhoa obrí la finestra de l' habitació i deixà sortir el conillet; quan més endavant fos mare, explicaria molt orgullosa als seus fills que ella era la creadora del Griset, un conillet que tothom ja coneixeria i estimaria.

Durant el viatge de retorn a casa, se sentia molt feliç, i la mare li preguntà per què estava tan contenta.

- Ara ja sé què vull ser quan sigui gran...mare! Una artista que, a més de saber pintar bé, també sàpiga estimar molt els seus dibuixos... Els estimaré tant, que els voldré compartir amb tots els nens del món!

Comentaris

  • Per molts anys, Pilar![Ofensiu]
    nuriagau | 22-05-2011 | Valoració: 10

    Passo de tant en tant per la teva página, esperant a veure si ens ofereixes algún relat nou. Espero que no triguis massa més. Especialment, em faria il•lusió que publiquessis un conte per al concurs de Contes Infantils. Suposo que és per això que he anat a parar a aquest relat, que tenia la impressió que ja l’havia comentat.
    L’escenari d’aquest conte, EURODISNEY, és un on, fins i tot els adults, gaudim embolcallats per la màgia I la fantasia.
    Un conte preciós en què fas viure als nenes que els desitjos i l’estimació poden arribar a ser màgics a la vida. Un pensament molt positiu per a aquesta vida, oi?
    No volia acaba el comentari sense dir-te: per molts anys!
    Ens seguim llegint,
    Núria

  • Informatiu[Ofensiu]


    Com a participant de l’última edició del Concurs ARC de Contes Infantils, ens plau comunicar-te que hi ha en marxa un nou certamen literari, endegat des de l’Associació de Relataires en Català, amb aquest mateix gènere: conte infantil.

    Pots llegir les bases de la convocatòria del “Concurs ARC de Contes Infantils 2011. Criatures fantàstiques” en aquest ENLLAÇ.

    Anima’t a escriure un conte! Deixa volar la imaginació! Participa-hi!

    Esperem el teu relat. Gràcies,

    ARC


  • La màgia d'estimar...[Ofensiu]
    Joan Gausachs i Marí | 21-11-2010 | Valoració: 10

    La màgia de narrar. No sé com t'ho has fet, però casi m'has fet creure el conte.
    Llegint els comentaris anteriors, he pogut comprovar pel de l'Arnau, que els que ja "tenim" de 8 anys per amunt, ja sabem que els personatges d'Eurodisney són persones disfressades.
    -Joan-

  • Un conte màgic![Ofensiu]
    Unaquimera | 29-09-2010 | Valoració: 10

    Com pots veure, no he oblidat que tenia relats teus ja publicats per llegir, i per això torno a passar avui per aquí, i em regalo la lectura del conte dedicat a l'Ainhoa, que em sembla una nena afortunada...

    No és gens fàcil, estic convençuda plenament, escriure contes per a infants; tampoc ho és parlar de la màgia, que és quelcom difícil d'explicar... però tu has aconseguit fer totes dues coses en un sol text, amb èxit:
    enhorabona!

    Tornaré, és clar, que mhi 'esperen troballes... però abans d'acomiadar-me volia preguntar-te per l'exposició: Com va, o com ha anat fins ara? Si no m'equivoco, acaba demà, oi? Tens previst algun acte de cloenda? El cartell és una preciositat!

    I ara, només em resta enviar-te una abraçada plena d'estima,
    Unaquimera

  • Molt bonic, brins![Ofensiu]
    uanra | 27-09-2010 | Valoració: 10

    M'ha agradat molt el conte. Jo també he estat a Eurodisney com l'Ainoha d'aquesta història.

    Segurament agradarà molt als nens més petits de 7 anys. Els que tenim 8 ja sabem que els personatges d'Eurodisney són persones disfressades.

  • Entranyable[Ofensiu]
    Naiade | 21-09-2010 | Valoració: 10


    Segur que a més de ser un bon regal per l'Ainhoa, farà les delícies dels nens i no tant nens que llegeixin aquest conte. Pel que dius ja tenim una altre pintora en camí. Quina il·lusió oi?
    Aquest conte desprèn amor, sensibilitat i sobretot una gran humanitat. Tens molta habilitat per transmetre aquest caliu que fa que els teus escrits donin pau i benestar al lector.
    Felicitats per el quadre és precios.

    Una forta abraçada plena de bons desitjos

  • molt tendre relat...[Ofensiu]
    joandemataro | 21-09-2010 | Valoració: 10

    pilar, gràcies per la màgia que ens regales i com sempre pel teu contacte proper i enriquidor
    salutacions
    joan

  • brins | 11-09-2010

    *

    ainhoa

    "Ainhoa" Retrat a l'oli

  • Estimar[Ofensiu]
    domi1 | 10-09-2010 | Valoració: 10

    per donar vida. Molt bònic.
    Felicitats

    Domi

  • Molt bell![Ofensiu]
    Cendra de flor | 08-09-2010 | Valoració: 10

    És un conte molt bell, i adient per explicar uns valors de treball i amor a la professió que manquen avui en dia a la nostra societat. L'he votat per si l'has presentat al concurs d'Arc de conte infantil.
    Felicitats

    Cendra

  • Un conte encantador[Ofensiu]
    Galzeran (homefosc) | 05-09-2010

    molt tendre i encantador de veritat. Els contes infantils han de mostrar alguna cosa vital positiva, i en el teu ho veus clar.
    Moltes felicitats pel conte.

    Ferran

  • Quin conte![Ofensiu]
    Mercè Bellfort | 03-09-2010 | Valoració: 10

    Quina meravella de conte, brins! L'Ainhoa es deu sentir molt orgullosa amb aquesta història tan agradable,simpàtica i tendra que li dediques.
    Aparentment de trama senzilla, una visita a Disneylàndia, aporta uns valors molt importants com el desig de compartir, l'amor i dedicació plaent cap a una afició que pot esdevenir un ofici.
    Els teus escrits, Pilar, estan plens d'amor, d'estimació per la vida. I, precisament per saber-ho transmetre tan bé, són màgics.
    Una abraçada ben forta i moltes gràcies per la teva companyia aquests dies tan durs d'estiu que hem passat amb el pare. El portaré sempre dins meu.

    Mercè

  • Recordatori[Ofensiu]


    Gràcies per participar!

    Recorda que el següent pas, un cop escrit i penjat el conte, és enviar un correu a l'Associació de Relataires en Català (associacio.relataires@gmail.com) tot indicant:

    -enllaç directe cap a l'espai de RC on tens penjat el conte
    -nom i cognoms reals (en cas de ser menor d'edat i, per tant, no poder estar associat a ARC, cal que indiquis, a més a més, el nom del pare/mare/tutor que pertany a l'Associació)

    Un cop enviat el correu rebràs un acusament de recepció i, després de verificar que el teu original compleix totes i cadascuna de les bases del concurs (extensió, pertinença a l'associació...) passaràs a la fase de selecció.

    Gràcies de nou. Cordialment,

    ARC

Valoració mitja: 10