La llum arriba tard

Un relat de: Concurs de Microrelats Arc a la Ràdio
LA LLUM ARRIBA TARDUn dia del mes de setembre de 2011, el comissari de pista estava a punt per donar el tret de sortida de la “Cursa de la llum”. Una cursa que se celebrava des de l’any 1916, any en què l’Albert Einstein va formular la “Teoria de la Relativitat”. Aquesta teoria reposa en una altra que diu que, la màxima velocitat aconseguida a l’Univers és la de la llum.
Els fotons havien estat sempre els campions de la cursa. Els aspirants eren els neutrins, partícules subatòmiques, de massa molt petita, però que s’havien esforçat molt per millorar les seves marques.
Els participants, fotons i neutrins, eren arrenglerats a la línia de sortida esperant el senyal del comissari.
BANG!!! El tret va retronar a la seu del CERN de la ciutat de Ginebra. Des d’allà els participants havien de recórrer 730 km fins a la ciutat de “l’Aquila” a 120 km de Roma, punt d’arribada de la cursa. Els corredors no van poder sentir els crits que feien els seguidors. La llum era molt més ràpida que el so.
El túnel per on transcorria la competició estava perfectament il·luminat pels fotons que corrien de costat amb els neutrins. La llum no havia tingut mai uns competidors tan agosarats. Tant, que les gotes de suor els hi feia empal·lidir la seva llum. A mitja cursa, els neutrins treien mig cos d’avantatge als fotons, que no podien creure el que estava passant. La llum dels fotons s’apagava per moments. Allò no es podia permetre; si guanyaven els neutrins, s’enderrocarien els pilars de la ciència. Els neutrins van haver de fer el darrer tram a les fosques. Quan van travessar la línia de meta era de nit.
La llum, encara, no havia arribat!!!
A la roda de premsa posterior, el cap dels neutrins, avergonyit, va confessar que havien fet trampa. Alguns neutrins, havien sortit 0,0005 segons abans del tret, aprofitant que el túnel encara era fosc. El jurat va declarar als fotons guanyadors absoluts de la prova.
L'Einstein, tenia raó.


Pseudònim.- CAPVESPRE

Comentaris

  • Genial[Ofensiu]
    Iona | 18-04-2021 | Valoració: 10

    Una trama excel.lent.
    Felicitats!

Ajuda'ns amb un donatiu

Ajuda'ns a pagar el manteniment de relatsencatala.cat Qualsevol aportació és més que benvinguda: