La Fe del Perdedor

Un relat de: Concurs ARC de microrelats a la Ràdio
A tocar del Divendres Sant, el Perdedor s’adona que ningú l’espera a cap hotel amb encant, ni de muntanya ni de platja, per gaudir de la fe del moment. Ha fet algunes trucades als pocs amics que li queden però tots tenen algun pla per gaudir de les vacances de Setmana Santa amb les seves respectives famílies. D’ençà que la seva ex dona l’ha convençut que el divorci és la solució als seus mals existencials, la solitud i la manca d’esperit emprenedor s’han apoderat de la seva ànima i de la seva realitat quotidiana. Si vol passar aquests dies d’esbarjo primaveral en companyia d’altres persones, només li queda l’opció de la crucifixió. D’ençà que el foragitaren del domicili conjugal, s’havia aprimat tant que la confraria del Sant Esperit del seu barri li proposaren fer de Sant Crist, i ell, sol com estava, sense cap altra opció de caliu humà, acceptà ben gustós.
Des d’allí dalt, lligat a la creu, a llom dels seus propis veïns, el Perdedor es sent estimat. Quan passa pel carrer on ha viscut el seu fracassat matrimoni, la seva ex muller surt al balcó amb el fill que tenen en comú i li diu: “mira el teu pare, sempre fent-se la víctima”. El Perdedor se’ls mira i somriu abans de continuar carrer avall entre tambors que retronen retrets i espelmes que regalimen llàgrimes.

Ivy Pop

Comentaris

  • Dramàtic[Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 25-03-2018 | Valoració: 10

    Talment sembla l'argument d'una pel·lícula dramática. Depèn de l'humor, també em fa pensar en humor anglès sarcàstic tipus Monty Piton. Sigui com sigui, un relat fotogràfic, escruixidor. Una abraçada.

    Aleix

l´Autor

Concurs ARC de microrelats a la Ràdio

695 Relats

1206 Comentaris

297840 Lectures

Valoració de l'autor: 9.59

Biografia:
CARATULA CONCURS

Descripció

D’un temps ençà el microrelat (també anomenat, entre d’altres, microconte o microficció) ha guanyat presència en la nostra llengua: són molts i diversos els concursos literaris que hom hi pot trobar. Però hi ha una característica concreta que dota aquesta forma narrativa d’una potència increïble per difondre històries de ficció i noves veus creadores: la seva brevetat.

Basant-se en aquesta particularitat, l’Associació de Relataires en Català fa anys va endegar la campanya “ARC A LA RÀDIO” amb la qual pretén aconseguir, de forma successiva i seqüencial, implantar la lectura de microrelats en els programes de llibres i literatura de diverses emissores de ràdio.

Aquest concurs va néixer de la mà de dues dones amb empenta, allí cap a l'any 2010. Elles són Sílvia Cantos i Silvia Romero, i van proposar la creació del Concurs ARC de microrelats 2010. Secrets. Aquest concurs ha arribat al seu final de la mà de Ferran d'Armengol en els seus cinc últims anys. Tot sense oblidar als anteriors gestors; la Montse Medalla, Sergi G. Oset, Mercè Bagaria i Jordi Masó, tots ells i elles conductors del concurs en totes les seves etapes. Ni cal oblidar el recolzament constant de Toni Arencon, Montse Assens, Vicenç Ambrós, Laura Ropero, Gloria Calafell. Aquests últims anomenats hi són des dels inicis del concurs, i fins al final, i sempre a l'ombra però constant, Ferran Planell, últim president de l'associació.

Malgrat que aquest projecte ha deixat catorze reculls de microrelats i que l'any 2024 va ser l'últim projecte vinculat a l'ARC... No t’ho pensis més i deixa’t endur per la teva capacitat creativa! Escriu microrelats!!!!

Agrupació de Relataires en Català


SOM LLENGUA VIVA!!*!!