La Casita Blanca

Un relat de: Sol_ixent
Recordo amb claredat aquells estius de finals dels 90 a casa dels avis a l’avinguda de l’Hospital Militar. Els pares marxaven sempre de vacances durant unes setmanes a l’agost i jo em quedava a Barcelona amb els iaios, acabant les darreres pàgines del quadern d’estiu, anant a la piscina o trobant-me amb la veïna de dalt, l'Èlia, de qui fa anys que no en sé res.

Des de la meva habitació podia veure aquell edifici pintat de gris més aviat petit que sempre tenia les finestres tancades i uns llençols blancs estesos al terrat. No obstant, quan alguns dies m’abocava a la finestra després de berenar, en veia entrar i sortir cotxes. Molts d’ells nous i luxosos.

Anys més tard, un conegut em va parlar de l’imminent tancament de l’històric meublé que estava a l’avinguda de Vallcarca. Un negoci familiar que havia funcionat més de 50 anys amb total discreció i regularitat, testimoni de milers d’encontres secrets, fugaços o duradors de persones anònimes o celebritats, desconegudes o poc conegudes entre elles, matrimonials, extramatrimonials o remunerades.

Els avis llavors ja no hi eren però tots els records sí. Aquests sempre perduren.

Comentaris

  • El llençol[Ofensiu]

    Jo conservo un plafó de vidre on hi ha uns Bambis pintats que havia pertangut a la Casita blanca i que hi tinc exposat damunt el forn de la cuina. A vegades penso les coses extravagants que hauran vist... És Va fer una pel·licula catalana força bona, llevat les seqüències on surt una parella de gais amb uns diàlegs d'allò més banal i ridiculitzant per al nostre col·lectiu. El teu relat m'ha agradat molt, és amè i bo de llegir. Ah! i lo del llençol estés blanc és el col·lofo del relat, molt agut! Nil.

  • Negoci amb més de 50 anys. [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 30-07-2021 | Valoració: 10

    El títol del comentari, això és el que m'ha vingut al cap.
    Una estupenda descripció d'un negoci familiar històric, on ha estat més de 50 anys en un total auge tant com de matrimonis o remunerades.
    Enhorabona, Sol_ixent, perquè ho he trobat senzill i a la vegada recordant "la casita Blanca".
    Saluts.
    PERLA DE VELLUT

  • Relat rebut[Ofensiu]

    El relat entra a concurs. Sort i gràcies per participar.


    Comissió XI Concurs ARC de microrelats

l´Autor

Foto de perfil de Sol_ixent

Sol_ixent

142 Relats

444 Comentaris

129540 Lectures

Valoració de l'autor: 9.67

Biografia:
"En tots els meus personatges hi ha característiques meves, però cap dels meus personatges no és jo". (Mercè Rodoreda)