La capsa metàl·lica

Un relat de: Concurs ARC de microrelats a la Ràdio

Com cada estiu la Tanit quan tornava al poble, li agradava retrobar aquella antiga caixa de galetes on l’àvia guardava fotografies familiars.

Eren retalls de vida, imatges suspeses en l’aire de la melangia, atrapades en el passat, ara cobertes per la pàtina del temps però que sempre aconseguien emocionar-la.

Escenes de celebracions, festes, berenars en el camp, retrats fets a l’estudi d’algun fotògraf,... anaven omplint la caixa dels records.

Recordava les històries que hi havia darrera de cada seqüència com si ho hagués viscut en primera persona, l’àvia els les havia explicat una i altra vegada com si d’un ritual es tractés cada cop que obrien la caixa. Converses que seguien en aquell mateix punt on les havien deixat i que es repetien any rere any durant les vacances.

Ara que l’àvia feia temps que ja no hi era, cada cop que mirava les fotografies retornava a aquell instant, al moment viscut, com si els sentiments quedessin també immortalitzats, congelats en el temps només amb un click.

Passejar-se pels records, encaixant les peces del trencaclosques familiar, l’ajudava a no tallar el cordó umbilical amb les seves arrels.

Avui la Tanit ha tancat la caixa on hi resta la nostàlgia atrapada és un altre estiu que ja s’acaba.






Montse Cercós Farreny

Comentaris

  • Adventure[Ofensiu]
    ubaid5946 | 18-05-2019

    This is a mistrust to which there is not a apart answer. Namely, it all depends on the penis enlargement selection that you choose. American Housewife Season 3 cast In requital for instance, no one can articulate that penis enlargement surgery is risk-free.

  • save your life more than once[Ofensiu]
    isobleward | 14-05-2019 | Valoració: 9

    The metal boxes of this category will save your life more than once because they serve to put a million things to not disturb the "zen" of your home. But besides that, they are also great decoration elements that can look great in any part of the house.
    accident repair centre

  • Ai la capsa![Ofensiu]
    E. VILADOMS | 12-05-2019

    A mi també m'agrada remenar les velles fotografies de la capsa de galetes. Era un plaer reservat per als dies de convalescència, les fotografies escampades per la vànova i la capsa metàl·lica ja una mica rovellada i jo que ja em trobava més bé però encara no anava a l'escola.

l´Autor

Concurs ARC de microrelats a la Ràdio

695 Relats

1206 Comentaris

297840 Lectures

Valoració de l'autor: 9.59

Biografia:
CARATULA CONCURS

Descripció

D’un temps ençà el microrelat (també anomenat, entre d’altres, microconte o microficció) ha guanyat presència en la nostra llengua: són molts i diversos els concursos literaris que hom hi pot trobar. Però hi ha una característica concreta que dota aquesta forma narrativa d’una potència increïble per difondre històries de ficció i noves veus creadores: la seva brevetat.

Basant-se en aquesta particularitat, l’Associació de Relataires en Català fa anys va endegar la campanya “ARC A LA RÀDIO” amb la qual pretén aconseguir, de forma successiva i seqüencial, implantar la lectura de microrelats en els programes de llibres i literatura de diverses emissores de ràdio.

Aquest concurs va néixer de la mà de dues dones amb empenta, allí cap a l'any 2010. Elles són Sílvia Cantos i Silvia Romero, i van proposar la creació del Concurs ARC de microrelats 2010. Secrets. Aquest concurs ha arribat al seu final de la mà de Ferran d'Armengol en els seus cinc últims anys. Tot sense oblidar als anteriors gestors; la Montse Medalla, Sergi G. Oset, Mercè Bagaria i Jordi Masó, tots ells i elles conductors del concurs en totes les seves etapes. Ni cal oblidar el recolzament constant de Toni Arencon, Montse Assens, Vicenç Ambrós, Laura Ropero, Gloria Calafell. Aquests últims anomenats hi són des dels inicis del concurs, i fins al final, i sempre a l'ombra però constant, Ferran Planell, últim president de l'associació.

Malgrat que aquest projecte ha deixat catorze reculls de microrelats i que l'any 2024 va ser l'últim projecte vinculat a l'ARC... No t’ho pensis més i deixa’t endur per la teva capacitat creativa! Escriu microrelats!!!!

Agrupació de Relataires en Català


SOM LLENGUA VIVA!!*!!