Per poder comentar relats has d'estar registrat, si ja ho estàs valida't

La bondat que ella em va donar

Un relat de: Concurs ARC de microrelats a la Ràdio
LA BONDAT QUE ELLA EM VA DONAR

Els amics i les amigues van abandonar l’habitació 105 on es trobava la Victòria agonitzant. Van sortir amb els rostres tristos, amb els cossos encongits i murmurejant paraules de compassió.
Em vaig quedar sola amb ella, em vaig asseure a l’espona del llit, li vaig arreglar el cabell que li tapava els ulls, uns ulls que ja estaven closos des de feia un parell de dies degut al seu estat comatós. Li vaig humitejar els llavis amb un cotó i vaig encaixar la meva mà amb la seva; sorprenentment, em va correspondre amb un lleu moviment. La seva boca oberta agafava alenades d’aire com podia i el seu pit pujava i baixava de forma descompassada.
La Victòria havia acabat de fer quaranta anys i els seus dies s’acabaven. Una malaltia quasi desconeguda la va anar marcint, portant-la a un envelliment prematur.
La Victòria mai es va casar, tampoc va tenir fills, va enterrar als seus pares amb dos anys de diferència i el seu germà vivia a Alemanya. Tot i no tenir familiars propers, no era una persona solitària, ans al contrari, tenia un entorn social molt actiu, participava en moltes accions solidàries.
Tothom parlava de la Victòria com d’una bona persona, grans elogis sortien de les boques dels seus coneguts, però a ella no li agradaven aquells comentaris i, canviava de conversa o es feia fonedissa.
La meva visita a l’hospital havia de ser curta, però en veure-la en aquell estat, m’hi vaig quedar; estava bé al seu costat, entenia que no l’havia de deixar, que sense dir-nos res, ens explicàvem moltes coses. Era el nostre darrer moment, el qui ningú mai ens manllevaria. Havia de tornar-li la bondat que ella m’havia donat en els meus moments de solitud.
Les puntes dels dits de la meva amiga es van començar a refredar, sentia que la perdia, que cada cop estava més lluny de la vida.
Quan el cor de la Victòria va deixar de bategar, li vaig fer un petó a la galta com el d’aquella fotografia que tenia a l’àlbum de la meva infantesa.

ENRI

Comentaris

  • Companyia[Ofensiu]
    Prou bé | 17-11-2021 | Valoració: 10

    Es fan companyia mútua en el moment en què donar i rebre és el més important!
    Relat de gran profunditat i sensibilitat. Escrit que traspua tendresa i generositat.!
    Amb total cordialitat

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament, entra a concurs.

    Gràcies per participar.

    Comissió XII Concurs ARC de microrelats

l´Autor

Concurs ARC de microrelats a la Ràdio

695 Relats

1206 Comentaris

298159 Lectures

Valoració de l'autor: 9.59

Biografia:
CARATULA CONCURS

Descripció

D’un temps ençà el microrelat (també anomenat, entre d’altres, microconte o microficció) ha guanyat presència en la nostra llengua: són molts i diversos els concursos literaris que hom hi pot trobar. Però hi ha una característica concreta que dota aquesta forma narrativa d’una potència increïble per difondre històries de ficció i noves veus creadores: la seva brevetat.

Basant-se en aquesta particularitat, l’Associació de Relataires en Català fa anys va endegar la campanya “ARC A LA RÀDIO” amb la qual pretén aconseguir, de forma successiva i seqüencial, implantar la lectura de microrelats en els programes de llibres i literatura de diverses emissores de ràdio.

Aquest concurs va néixer de la mà de dues dones amb empenta, allí cap a l'any 2010. Elles són Sílvia Cantos i Silvia Romero, i van proposar la creació del Concurs ARC de microrelats 2010. Secrets. Aquest concurs ha arribat al seu final de la mà de Ferran d'Armengol en els seus cinc últims anys. Tot sense oblidar als anteriors gestors; la Montse Medalla, Sergi G. Oset, Mercè Bagaria i Jordi Masó, tots ells i elles conductors del concurs en totes les seves etapes. Ni cal oblidar el recolzament constant de Toni Arencon, Montse Assens, Vicenç Ambrós, Laura Ropero, Gloria Calafell. Aquests últims anomenats hi són des dels inicis del concurs, i fins al final, i sempre a l'ombra però constant, Ferran Planell, últim president de l'associació.

Malgrat que aquest projecte ha deixat catorze reculls de microrelats i que l'any 2024 va ser l'últim projecte vinculat a l'ARC... No t’ho pensis més i deixa’t endur per la teva capacitat creativa! Escriu microrelats!!!!

Agrupació de Relataires en Català


SOM LLENGUA VIVA!!*!!