KARMA

Un relat de: EL NOTARI
La Maria s’asseu en un graó de formigó del pati, a tocar de la cistella de bàsquet. Desembolica l’entrepà que li ha preparat la mare i es disposa a esmorzar, sola, com sempre, mentre els altres nens juguen o xerren en rotllanes.

Fa una queixalada i observa amb el seu ull estràbic com un dels companys de classe bota una pilota, s’enlaira amb un salt poderós, llença la pilota i, en tornar a tocar terra, el turmell li cedeix i cau de mala manera. Un xiscle de dolor s’imposa sobre la cridòria de la mainada.

El noi s’aixeca de terra, pren la pilota i se’n va cap a la Maria. Tota la classe atura els seus jocs i l’observa avançar, ranquejant i sorrut.

– M’has torçat el peu –li crida–. I tot seguit li llença la pilota a la cara.

La Maria aixeca la mà per protegir-se i aconsegueix parar el cop a mitges. L’entrepà surt volant pels aires. Molts dels nens esclafeixen a riure.

–Jo no he fet res –diu la nena, mentre el tros de galta on li ha impactat l’esfèrica es comença a enrojolar pel cop i per la vergonya.

–Sí que ho has fet. He vist com em miraves, malastruga de merda!

Sota el porxo estant, en Ricard, el professor de guàrdia, observa l’escena i no pot evitar recordar la seva infància. Es grata la barba panotxa mentre medita uns instants i, a la fi, decideix intervenir-hi.

–Les persones que duen mala sort no existeixen –li diu al noi de la pilota–. De fet, ni tan sols existeix la mala sort. Només existeixen les males decisions i les males accions. Quedes castigat una setmana sense pati.

Comentaris

  • GRÀCIES, ROSA[Ofensiu]
    EL NOTARI | 02-06-2023

    Moltes gràcies, Rosa!

    Salutacions,

  • Enhorabona...[Ofensiu]
    Rosa Gubau | 01-06-2023

    per aquest bon relat i ser finalista en el concurs.

    Cordialment.

    Rosa.

  • Enhorabona[Ofensiu]

    Benvolgut/Benvolguda participant:

    Enhorabona! El teu relat ha estat seleccionat pel jurat d’autors i d'autores de l'Associació de Relataires en Català, com a finalista del XIII Concurs ARC de Microrelats «La sort» i per formar part del volum recopilatori amb totes les obres finalistes.
    És per això que, en haver quedat seleccionat/ada en la convocatòria, t’agrairíem que, tan aviat com et sigui possible, ens facis arribar l’autorització perquè el relat sigui inclòs en el recull, com bé s’indica a les bases del Concurs.
    Només cal que ens enviïs per correu electrònic a l'adreça: concursos.arc@gmail.com el text que adjuntem al final d’aquest comentari amb l’assumpte AUTORITZACIÓ PUBLICACIÓ RECULL LA SORT, tot fent un copiar i enganxar, i complimentant les dades personals que et demanem.

    Cordialment,
    Comissió XIII Concurs ARC de microrelats

    /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////




    TEXT AUTORITZACIÓ

    En/na .............................................................................................
    Nascut/da el ..../..../........ amb D.I.Número .........................................
    Amb domicili ........................................................ Codi Postal ...........
    Vila/Ciutat ......................................................................................
    comarca ........................................................................ Altres dades postals ...........................................................................................
    Telèfon de contacte................................ altres tel..............................
    Nick al concurs o pseudònim relataire ..................................................
    AUTORITZO
    a l'Associació de Relataires en Català (ARC) a incloure el microrelat que du per títol ..............................................................................................., seleccionat del mes de .............................................., dins del subtema ................................................., del qual en soc autor/a, en el recull de microrelats «La sort» que s’editarà a finals de 2023,
    on vull constar amb el nom d'autor/a .............................................. (en cas de no omplir aquest apartat s'entén que l'autor/a vol aparèixer en el recull amb el nick/pseudònim amb el qual ha participat en el concurs).
    Així mateix, també atorgo el meu consentiment per incloure qualsevol altre microrelat seleccionat al llarg de la present convocatòria i del qual jo en sigui l’autor/a i a difondre el seu contingut (en part o totalitat) pels mitjans habituals de l’ARC.

    Data ......................................................

  • bullying[Ofensiu]
    Solsona Bot | 20-04-2023

    Un bon relat sobre el bullying i com davant una desgràcia sempre busquem un culpable extern o que té alguna defecte. Intueixo que el professor en la seva infantesa també ho havia patit pel color de la barba/cabell. Felicitacions i sort!

  • Quina manera[Ofensiu]
    marialluïsa | 10-04-2023


    de donar-li la volta a la idea proposada.
    I potser tens raó ,i només es tracta del comportament i la manera d'entomar les coses. Tot i que també conec persones bones amb molt mala sort.
    Sort!

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament. Entra a concurs.

    Recorda, ja no el pots esborrar!
    Qualsevol dubte contacta amb nosaltres en el nostre correu:
    concursos.arc@gmail.com

    Gràcies per participar.


    Comissió XIII Concurs ARC de microrelats