Jo no soc esportista

Un relat de: Concurs ARC de microrelats a la Ràdio
Jo no soc esportista



Tots surten a la pista amb ganes de fotre canya... menys jo. 

En Quim, que és més alt i fornit, està desitjant que hi hagi partit perquè sap que, quan ell apareix, l’expectació és màxima: les nenes es deleixen, l’entrenador l’observa amb orgull, l’equip contrari detecta que és el líder a qui han de témer... És un massatge d’ego per a ell i per als seus pares que, orgullosos, bavegen des de la grada. L’envejo. La resta, anem fent. Alguns tenen mandra, com jo. Però de seguida que comencen a tocar pilota, ja els passa. Jo, en canvi, surto pensant “què cordons cardo, jo, aquí? avui que fa tanta fred i ens fan sortir en pantaló curt...” I si no fa fred, és perquè fa calor, o és mala hora, o tinc deures, o els amics fan una festa i me la perdo, o... El cas és que cap partit està col·locat a una hora que em vagi bé. I molt menys si hem d’anar fins a vés a saber on: au, l’autocar tres hores abans, arribem ben d’hora per escalfar, ens deixen els pitjors vestidors, partit a hores intempestives, i torna cap a casa al vespre... Total, per jugar deu minuts. 

I els entrenaments, pla! Un dia perquè és dilluns, un altre perquè estic cansat, un altre perquè ja he fet esport a l’institut... 

Si l’entrenador no em tria per a jugar, ja estic molt més relaxat. D’altra banda, quan va anomenant els convocats i no diu el meu nom, els companys se’n foten de mi. “Què, Perico”, em diuen “un altre cap de setmana de festa, no? qui et va pelar”. Llavors no sé què em sap més greu, si jugar o no jugar. 

Sembla que si tens quinze anys i no fas esport, ets un retardat mental. Quina dèria amb la salut i la imatge! A més, en el meu cas, tinc un pare perfecte amb el cos de quan tenia vint anys, que només fa que dir-me “vols ser com jo quan siguis gran? Doncs ja saps què et toca, nano: a la canxa a currar-t’ho”. Vés per on, quina il·lusió! 

Al final no sé si ho faig per ell, per mi, per la salut, per ser com els altres... 

Perquè sí, ja ho sé. Ho reconec: jo no soc esportista.



Signat
Paula Argemí

Comentaris

  • Noi O noia?[Ofensiu]
    Prou bé | 04-12-2021

    No ho sé veure, però tant li fa! és evident com diu el protagonista al final: jo no sóc esportista. I què? Sí és per salut i per mantenir una forma física acceptable, no cal passar per tot el que expliques tan bé al teu relat. T'has posat a la pell de qui protagonitza la història i ens has fet sentir com si encara fòssim a l'adolescència! Gràcies i sort!
    Amb total cordialitat

  • Manca de motivació[Ofensiu]
    Manelfoo | 03-12-2021

    Descrius força bé els ànims baixes d'una noia que no se sent motivada per practicar l'esport. Quants joves s'hauran trobat en unes circumstàncies semblants? No és gens fàcil lluitar contra allò que esperen els pares de nosaltres o contra les modes que se'ns imposen.
    Has reflectit força bé la situació d'aquesta esportista a contracor.

l´Autor

Concurs ARC de microrelats a la Ràdio

695 Relats

1206 Comentaris

298159 Lectures

Valoració de l'autor: 9.59

Biografia:
CARATULA CONCURS

Descripció

D’un temps ençà el microrelat (també anomenat, entre d’altres, microconte o microficció) ha guanyat presència en la nostra llengua: són molts i diversos els concursos literaris que hom hi pot trobar. Però hi ha una característica concreta que dota aquesta forma narrativa d’una potència increïble per difondre històries de ficció i noves veus creadores: la seva brevetat.

Basant-se en aquesta particularitat, l’Associació de Relataires en Català fa anys va endegar la campanya “ARC A LA RÀDIO” amb la qual pretén aconseguir, de forma successiva i seqüencial, implantar la lectura de microrelats en els programes de llibres i literatura de diverses emissores de ràdio.

Aquest concurs va néixer de la mà de dues dones amb empenta, allí cap a l'any 2010. Elles són Sílvia Cantos i Silvia Romero, i van proposar la creació del Concurs ARC de microrelats 2010. Secrets. Aquest concurs ha arribat al seu final de la mà de Ferran d'Armengol en els seus cinc últims anys. Tot sense oblidar als anteriors gestors; la Montse Medalla, Sergi G. Oset, Mercè Bagaria i Jordi Masó, tots ells i elles conductors del concurs en totes les seves etapes. Ni cal oblidar el recolzament constant de Toni Arencon, Montse Assens, Vicenç Ambrós, Laura Ropero, Gloria Calafell. Aquests últims anomenats hi són des dels inicis del concurs, i fins al final, i sempre a l'ombra però constant, Ferran Planell, últim president de l'associació.

Malgrat que aquest projecte ha deixat catorze reculls de microrelats i que l'any 2024 va ser l'últim projecte vinculat a l'ARC... No t’ho pensis més i deixa’t endur per la teva capacitat creativa! Escriu microrelats!!!!

Agrupació de Relataires en Català


SOM LLENGUA VIVA!!*!!