Heitor, l'atleta

Un relat de: Concurs ARC de microrelats a la Ràdio


L'havia conegut uns dies abans, reconec que m'havia deixat portar pels prejudicis: el típic musculós amb poc cervell. Es deia Heitor, era capità del vaixell que transportava turistes a les diverses illes de les Açores. Estàvem a punt d'arribar a Horta que es va aixecar una de les fortes ventades que, de tan en tant, envesteixen aquella zona geogràfica. l'Heitor, arrossegant-me fins la terra ferma, em va salvar la vida. En canvi el Xavier, la meva parella, s'havia espavilat en apropiar-se d'un salvavides sense preocupar-se de com ho estava passant jo de malament.
Allò em va servir per obrir els ulls: Vaig tallar amb aquell a qui estimava fins el punt de pensar en el matrimoni.
D'altra banda, la meva editora no feia més que pressionar-me que acabés una novel·la que no havia sigut capaç, ni tant sols, de començar. En plena crisi creativa, em trobava sola en aquell lloc remot de l'Atlàntic.
Seria per la tristesa que se'm notava a la cara, que l'Heitor em va animar que l'acompanyés a caminar tots els matins. Ell s'estava preparant per la “Triton” una prova esportiva de natació, bicicleta i cursa a peu, que tindria lloc al mes següent i volia reconèixer el terreny. Poc a poc es va afermar la nostra amistat. Que ningú pensi que la cosa va anar més enllà, ell és casat i pare de quatre fills.
Vaig tenir una sorpresa el dia que es va presentar amb un exemplar de la meva primera novel·la “La nit més llarga”. Tractava d'un emigrant gallec que va sobreviure a un naufragi davant de la illa Terceira. Ni me'n recordava que la editorial havia fet una edició traduïda al portuguès.
—Estefania, gostaria que assinasse para a minha família.
El vaig signar el llibre com em demanava.
Allò em va pujar la moral, si vaig poder narrar sobre aquesta illa quan encara no la coneixia, podria escriure qualsevol cosa.
Gairebé estic acabant la novel·la. No, no té res a veure amb les Açores.
Me'n torno a Barcelona. He desitjat a l'Heitor, molta sort en la seva gesta atlètica.



Pseudònim
Estefania Guerra

Comentaris

l´Autor

Concurs ARC de microrelats a la Ràdio

695 Relats

1206 Comentaris

297840 Lectures

Valoració de l'autor: 9.59

Biografia:
CARATULA CONCURS

Descripció

D’un temps ençà el microrelat (també anomenat, entre d’altres, microconte o microficció) ha guanyat presència en la nostra llengua: són molts i diversos els concursos literaris que hom hi pot trobar. Però hi ha una característica concreta que dota aquesta forma narrativa d’una potència increïble per difondre històries de ficció i noves veus creadores: la seva brevetat.

Basant-se en aquesta particularitat, l’Associació de Relataires en Català fa anys va endegar la campanya “ARC A LA RÀDIO” amb la qual pretén aconseguir, de forma successiva i seqüencial, implantar la lectura de microrelats en els programes de llibres i literatura de diverses emissores de ràdio.

Aquest concurs va néixer de la mà de dues dones amb empenta, allí cap a l'any 2010. Elles són Sílvia Cantos i Silvia Romero, i van proposar la creació del Concurs ARC de microrelats 2010. Secrets. Aquest concurs ha arribat al seu final de la mà de Ferran d'Armengol en els seus cinc últims anys. Tot sense oblidar als anteriors gestors; la Montse Medalla, Sergi G. Oset, Mercè Bagaria i Jordi Masó, tots ells i elles conductors del concurs en totes les seves etapes. Ni cal oblidar el recolzament constant de Toni Arencon, Montse Assens, Vicenç Ambrós, Laura Ropero, Gloria Calafell. Aquests últims anomenats hi són des dels inicis del concurs, i fins al final, i sempre a l'ombra però constant, Ferran Planell, últim president de l'associació.

Malgrat que aquest projecte ha deixat catorze reculls de microrelats i que l'any 2024 va ser l'últim projecte vinculat a l'ARC... No t’ho pensis més i deixa’t endur per la teva capacitat creativa! Escriu microrelats!!!!

Agrupació de Relataires en Català


SOM LLENGUA VIVA!!*!!