Grups urbans

Un relat de: Naiade

El local social, concedit a base de manifestacions i protestes a la seu del districte, estava ple a vesar. L’Andreu, un dels nois més entregats a la causa, feia mostra de les seves arts oratòries, i emprant mots apresos als molts mítings on havia assistit, es descobria a ell mateix el que era capaç d’aconseguir mitjançant la paraula. Així pregonava, amb veu alta i potent, els avenços que havia fet el grup, la importància d’estar units... de lluitar contra el sistema corrupte i totalitari. A cada pausa es podia percebre l’aura de força que anava creixent entre els membres del grup.

Un cop acabada l’exposició de les propostes, una aureola d’ovacions semblava cobrar vida pròpia entre els nois i noies que es deixaven engrescar.

Encara que, envaïts tots per l’eufòria tan característica de la joventut, ja es podien distingir entre ells les diferents jerarquies que imperaven:

Per una banda, els que tenien ànima de líders, com l’Andreu; de caràcter dominant, extravertit, amb idees pròpies... que lluitava amb força i bona fe, amb la certesa de construir un món millor.

Altres subgrups els recolzaven en quant als conceptes, però no es deixaven arrossegar per la massa i fonamentaven la seva força en el raonament i pressió social.

També hi havien els immadurs que s’apropaven als líders, atrets pel seu magnetisme, però que en qualsevol moment podien deixar-se entabanar i cometre actes vandàlics en nom de la causa.

A la gran majoria però, els movia la bona fe, les ganes de canviar les directrius del sistema per formar-ne de noves que els aportessin llibertat, una vida justa i digna. La força residia en el grup, en l’entesa entre companys, en el respecte mutu...

Tal vegada, entre tantes forces que s’esgoten, entre tantes idees que moren d’inanició, entre tants líders que opten pel camí fàcil, sorgirà qui sabrà conduir la humanitat cap a un món més just, on tothom hi tingui un lloc propi, on s’eradiqui la corrupció i ningú pateixi injustícies.

Comentaris

  • Moviments socials[Ofensiu]
    aurora marco arbonés | 01-03-2015 | Valoració: 10

    en contra dels estaments polítics establerts. Una bona descripció de la diferent actitud dels joves que acudeixen, il·lusionats, als mítings en els que ells prenent el protagonisme, cansats de tanta corrupció i tanta cobdícia.
    Tant de bo ells sàpiguen guiar la societat cap a un món més just, més solidari i on els poderosos no siguin sempre els que guanyen en aquesta pugna.
    Molt ben escrit, Naiade, es nota que ets una persona amb sentiments solidaris.

  • Encertada descripció...[Ofensiu]
    Mercè Bellfort | 27-02-2015

    de tota la gamma de joves que formen la societat amb ganes de transformar-la defensant els seus ideals. Cadascú segons el seu tarannà, però la gran majoria amb l'adn propi de la joventut: il·lusió, empenta, eufòria...
    Un relat que em sembla molt actual, senzillament perquè, per molt que diguin que el jovent d'avui dia és molt "passota" jo no ho crec així. Temes com la corrupció, les grans injustícies se segueixen molt de prop, i amb un sentit molt crític, per part dels joves.
    Bones reflexions, Naiade!

  • Un cant...[Ofensiu]
    Joan Gausachs i Marí | 24-02-2015 | Valoració: 10

    Un cant en defensa de les idees. Un cant en defensa de la joventut. Un cant que arrossega als teus lectors...
    Gràcies!
    —Joan—

  • Una passa més enllà[Ofensiu]
    Olga Cervantes | 23-02-2015 | Valoració: 10

    Un reflexs de la societat actual, amb totes les divisions que hi ha i amb tots els colors que la vesteixen. Una abraçada.

    Pinya de rosa.

  • Actual[Ofensiu]
    Materile | 21-02-2015 | Valoració: 10

    Un relat en el qual m'hi sento molt identificada: passat i present, amb els mateixos problemas, els mateixos anhels, amb la mateixa angoixa... tot igual menys la possibilitat de comunicar-se ràpidament (Internet) i d'expandir-se en la comunicació (xarxes).
    Un relat molt ben estructurat i molt agradable de llegir. La història és una gran O. Un relat precís. M'ha encantat.
    Una abraçada,
    Materile

  • Actual[Ofensiu]
    Materile | 21-02-2015 | Valoració: 10

    Un relat en el qual m'hi sento molt identificada: passat i present, amb els mateixos problemas, els mateixos anhels, amb la mateixa angoixa... tot igual menys la possibilitat de comunicar-se ràpidament (Internet) i d'expandir-se en la comunicació (xarxes).
    Un relat molt ben estructurat i molt agradable de llegir. La història és una gran O. Un relat precís. M'ha encantat.
    Una abraçada,
    Materile

  • Optimisme[Ofensiu]

    Aquest relat descriu perfectament l'estructura dels partits polítics, i l'inici de molt amb esperances de crear un món millor. Alguns però perden el seu nord, per tal de lluitar pel benefici propi. Però, hem de ser optimistes i esperar que es pugui crear un món millor. Si no, de què viuran els somiadors?
    Edgar

  • Estat de la qüestió[Ofensiu]
    SenyorTu | 18-02-2015

    Si bé el text està escrit en passat i potser per això alguns comentaristes l’han situat anys enrere, jo el trobo rabiosament actual. Magnífic retrat de situació, Naiade. L’últim paràgraf, a més de ser resum i conclusió de tot el que ha exposat anteriorment, és com una pregaria resada amb recel “Tal vegada...”

    Tal vegada.

  • Utopia?[Ofensiu]
    Nonna_Carme | 18-02-2015

    Somnis de joventut?
    Tant de bo hi hagués un líder que trobés la solució a totes les errades que cometen els actuals polítics!
    Molt bon relat, estimada Montse.
    Una abraçada a tu i el teu marit i un petonet a la petita Martina.




















  • Retrat sociològic[Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 18-02-2015 | Valoració: 10

    Un autèntic retrat sociològic d'una realitat palpable, viscuda amb il·lusió. No te n'has deixat ni un i ho has clavat! Ara es veuen coses semblants, però no pas amb la intensitat de llavors; falta una mica de romescu al xató. Una abraçada.

    Aleix

  • Aquells temps![Ofensiu]
    F. Arnau | 18-02-2015

    Un bon relat d'aquells temps en que els joves reivindicàvem tot. Res a veure en els temps actuals en que sembla que tot està ja fet...
    L'enhorabona!
    Una abraçada!
    FRANCESC

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de Naiade

Naiade

246 Relats

1711 Comentaris

275173 Lectures

Valoració de l'autor: 9.91

Biografia:
Fa temps que escric, necessito plasmar el que porto dins. També m'agrada pintar, pel mateix motiu.
Però escriure per un mateix no té cap gràcia, necessito estar en contacte amb gent que també li agradi i poder compartir i intercanviar opinions, consells.
Varen parlar-me de relatsencatala i aquí estic, satisfeta de formar-ne part.

R en Cadena



(fes clic a la imatge i descobreix què és "R en Cadena")


Lèvingir en va encadenar i jo he passat la cadena a orchid i entortilligat. També a gaia1, Follet, Blaumar i Atlàntida

Per qualsevol cosa aquest és el meu e-mail:

mlloretp@gmail.com