Mermoz

Un relat de: Naiade

Poc podia esperar, el que en sorgiria d’aquell obsequi tan inesperat que em van fer les meves dues companyes de feina pel meu aniversari i que en un inici vaig rebutjar.
Tots direu:
—Com podia ser tan ruca de desaprofitar un viatge a “Tolouse” amb totes les despeses pagades!

La trampa hi era, no us penseu. Abans no em passes pel cap amb qui hi aniria, ja em van aclarir que era per fer-lo plegades.
Finalment vaig acceptar-lo, el cert era que teníeu raó, no podia perdre’m una ocasió com aquella i a més segur que ens ho passaríem molt bé.

A dalt l’avió ja vàrem començar a fer plans, a quin més atrevit. Els crits i rialles d’emoció pel que ens esperava, va provocar mirades de reprovació dels altres passatgers, fins i tot les hostesses ens va cridar l’atenció.

En arribar, una portalada sota una façana rònega i atrotinada indicava l’entrada a l’hotel. No vaig tenir temps de mostrar la meva decepció, quan en travessar-la va sorgir un jardí tropical paradisíac. La verdor de grans falgueres, palmeres, hibiscs i bromèlies en flor junt amb els brolladors d’aigua que es nodrien a si mateixos en petis llacs, ja em va deixar impressionada i més m’hi vaig quedar en creuar la porta i veure el seu retrat, quelcom dins meu es va remoure amb força i m’atrapà allunyant-me de la realitat.

Vaig tenir la sort que no hi havia habitació triple i tot mostrant el meu fals disgust vaig aconseguir cambra per a mi sola, em calia la soledat per poder endinsar-me en aquell altre món on en “Jean Mermoz” m’atrapava per moments amb el seu poder hipnòtic.

Dels dies passats les tres plegades quasi no en tinc records.

Tan sols sé que no oblidaré mai les nits en què respectant el meu fingit cansament, les noies, marxaven de gresca i jo em posava el vestit vintage heretat de la meva àvia i baixava al bar on m’asseia en un d'aquells sofàs de vellut negre mentre em prenia una copa de vi blanc, sec i fumava una cigarreta de filtre llarg; sonava jazz al piano mentre el seu aroma masculí em posseïa.

Comentaris

  • Aroma masculí.[Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 27-01-2021 | Valoració: 10

    Hola Naiade, et comente que el meu relat de "Aventures de joventut", la carta que em va dir la meua mare, està composta per 20 pel.lícules i és així.
    Aquestes són les pel.lícules, és conjunt, una darrere l'altra:
    Morena clara, El cavaller de la nit, Creu i espasa, En Quintí l'amargat, Un home de sort, En cos i ànima, La frontera de l'amor, Una padrina de guerra, Passaport a la fama, Capell de copa, La nova Espanya, Cabina de luxe, El vel pintat, Un boig d'estiu, L'home que sabia massa, De bot en bot, L'únic baró sobre la terra, El fugitiu, S'ha fugat un pres, Visca la vida!.
    I sembla ser una carta escrita per algú i és el soldat a una noia, per a que fóra la seua padrina.
    Moltes gràcies per la teua amabilitat i pel teu comentari.
    Saluts i cuida't.
    PERLA DE VELLUT

  • Aroma masculí.[Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 24-01-2021 | Valoració: 10


    Bona opció quedar-se tranquil.la en una sofàs de vellut, vestida amb un vestit heretat de la teua àvia. M'ha agradat molt per la qüestió de l'obsequi en el teu aniversari.
    Un plaer de lectura, Naiade.
    Espere que et vaja bé i estigues bé. Doncs, ja fa molt de temps que no m'has llegit alguna cosa. No sé que et passarà. Amb açò del Coronavirus, de tot pot passar.
    Una forta abraçada...
    PERLA DE VELLUT

  • Una bona aventura...[Ofensiu]
    brins | 24-01-2021 | Valoració: 10

    Una aventura molt a gust de la protagonista...No hi ha res millor que fer allò que et surt del cor.M'ha agradat com l'has explicada, m'ha semblat que escoltava la teva veu,
    en lloc de llegir les teves paraules.
    Una abraçada, Montserrat,

    Pilar

  • Caram quina precaució![Ofensiu]
    Joan Gausachs i Marí | 21-01-2021 | Valoració: 10

    Caram quina precaució! Fer les maletes i portar un vestit heretat de la iaia...
    Llesta, molt llesta la teva protagonista... 
    M'ha agradat tornar a llegir un relat teu. El seu final m'ha embolcallat i m'ha dat la sensació que estava espiant una escena d'una pel·lícula dels anys 40
    —Joan—

  • Ben fet [Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 20-01-2021 | Valoració: 10

    Doncs sí, si un vol viure un cap de setmana a la seva manera, clar que ho ha de fer! Jo potser hagués optat per anar a passejar, però si un es vol quedar escoltant música, fumant i recordant, endavant! Una forta abraçada.
    Aleix

  • Bon ambient[Ofensiu]
    TerricheT | 20-01-2021

    Ens portes a una Tolosa màgica, dins d'una realitat gairebé alternativa, i m'he sentit com a una Casablanca del Bogart, salvant les distàncies.

    I això seria la gran aventura, a vegades no cal topar amb el Simbad, sols viure les nostres fantasies i saber viure-les.

    M'hauria agradat que l'inici fos més curt, i ens expliquessis més coses en el nus del relat, però el relat és així i ens hem de conformar.

    Felicitats i sort en el concurs!

    FA

  • Un obsequi[Ofensiu]
    Materile | 20-01-2021 | Valoració: 10

    Una aventura ben original, sense buscar-la i sense moure's de l'hotel, això sí, en secret.

    M'ha agradat molt la teva "aventura", Naiade! Com sempre, és una delícia llegir-te.

    Una abraçada,

    Materile

  • Relat rebut[Ofensiu]

    El teu relat entra a concurs, gràcies per participar.

    Comissió XI Concurs ARC

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de Naiade

Naiade

246 Relats

1711 Comentaris

274284 Lectures

Valoració de l'autor: 9.91

Biografia:
Fa temps que escric, necessito plasmar el que porto dins. També m'agrada pintar, pel mateix motiu.
Però escriure per un mateix no té cap gràcia, necessito estar en contacte amb gent que també li agradi i poder compartir i intercanviar opinions, consells.
Varen parlar-me de relatsencatala i aquí estic, satisfeta de formar-ne part.

R en Cadena



(fes clic a la imatge i descobreix què és "R en Cadena")


Lèvingir en va encadenar i jo he passat la cadena a orchid i entortilligat. També a gaia1, Follet, Blaumar i Atlàntida

Per qualsevol cosa aquest és el meu e-mail:

mlloretp@gmail.com