Feina al vaixell

Un relat de: Concurs ARC de microrelats a la Ràdio
Allí em trobava, al port esperant que aquest magnífic exemplar de la enginyeria humana partís cap al seu destí. Era un destí programat, però agradava pensar que viatjava cap a un lloc incert. Una mena d'aventura plena d'emocions i perills. Però no seria així, havia sigut contractat per l'empresa marítima per a treballar al creuer netejant les instal·lacions i atenent a la gent que anava de vacances.
Vaig ascendir per la passarel·la que conduïa a l'interior del vaixell. Un sever mariner m'indica amb senyes la meua habitació, compartida amb quatre treballadors més, per a després donar-me un pal de fregar. En deixar el meu equipatge em vaig posar a netejar. No m'importava la meua feina, no considerava que utilitzar les mans per a guanyar diners i poder sobreviure fos una cosa de baixa qualitat, ben bé a la inversa, considera que la feina ben feta era un orgull per a qui l'exercia. Els dies passaren i en mig de crits i brutícia jo anava tirant endavant feliç. El vaixell partí. Estava ple de gent el vehicle marítim i va ser en aquell moment, observant per la barana quan la vaig veure a ella. Amb els seus cabells moguen-se a to amb el vent. Duia unes ulleres de Sol i anava carregada de maletes trontollant. Els dies anaven passant en mig de l'oceà i a cada segon lliure que tenia la buscava amb la mirada. Finalment ella detectà la meua presència en el moment en què esclatà una de les calderes. Trontollant tots dos caiguérem per la borda. L'explosió féu que una barca inflable caigues a prop nostre. S'inflà automàticament i els dos pujarem, però una inesperada ona ens llença ben lluny. Acabarem perduts tots dos en una illa deserta. Allí amb la solitud ens enamorarem i quan finalment vingueren a rescatar-nos ja érem oficialment parella. Sí, va ser un encert anar a treballar a aquell vaixell.


Raül Gay Pau

Comentaris

  • Final feliç[Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 10-05-2017 | Valoració: 10

    Tenia raó, entrar en aquell vaixell a treballar va ser una bona idea. El resultat final és del tot positiu i felicito a la parella. I m'ha agradat també el canvi que va experimentant el relat, amb un inici més realista i una continuitat més fantasiosa. Un bon còctel! Una forta abraçada.

    Aleix

l´Autor

Concurs ARC de microrelats a la Ràdio

695 Relats

1206 Comentaris

295999 Lectures

Valoració de l'autor: 9.59

Biografia:
CARATULA CONCURS

Descripció

D’un temps ençà el microrelat (també anomenat, entre d’altres, microconte o microficció) ha guanyat presència en la nostra llengua: són molts i diversos els concursos literaris que hom hi pot trobar. Però hi ha una característica concreta que dota aquesta forma narrativa d’una potència increïble per difondre històries de ficció i noves veus creadores: la seva brevetat.

Basant-se en aquesta particularitat, l’Associació de Relataires en Català fa anys va endegar la campanya “ARC A LA RÀDIO” amb la qual pretén aconseguir, de forma successiva i seqüencial, implantar la lectura de microrelats en els programes de llibres i literatura de diverses emissores de ràdio.

Aquest concurs va néixer de la mà de dues dones amb empenta, allí cap a l'any 2010. Elles són Sílvia Cantos i Silvia Romero, i van proposar la creació del Concurs ARC de microrelats 2010. Secrets. Aquest concurs ha arribat al seu final de la mà de Ferran d'Armengol en els seus cinc últims anys. Tot sense oblidar als anteriors gestors; la Montse Medalla, Sergi G. Oset, Mercè Bagaria i Jordi Masó, tots ells i elles conductors del concurs en totes les seves etapes. Ni cal oblidar el recolzament constant de Toni Arencon, Montse Assens, Vicenç Ambrós, Laura Ropero, Gloria Calafell. Aquests últims anomenats hi són des dels inicis del concurs, i fins al final, i sempre a l'ombra però constant, Ferran Planell, últim president de l'associació.

Malgrat que aquest projecte ha deixat catorze reculls de microrelats i que l'any 2024 va ser l'últim projecte vinculat a l'ARC... No t’ho pensis més i deixa’t endur per la teva capacitat creativa! Escriu microrelats!!!!

Agrupació de Relataires en Català


SOM LLENGUA VIVA!!*!!