ESTIMO VIURE

Un relat de: montserrat vilaró berenguer
Avui m´han preguntat quines son les coses més importants i preuades de la meva vida.
He trigat una mica a contestar, no sé si ho he fet bé segurament he deixat a l´oblit coses importants de la meva vida. Segurament que sí. Després de quedar-me cap cot i com mirant la punta de les meves sabates, no gaire enllustrades, els he contestat així .
Primer de tot el més important és la meva família, seguida dels amics i de les persones més o menys properes. És important per mi la meva terra, el lloc on vaig néixer i visc, la pàtria petita i la del meu territori, Catalunya.
És molt important la cultura la llengua la nostra forma de ser . És quasi imprescindible per mi els llibres, la bona literatura, escriure encara que sigui de manera una mica maldestra i descontrolada. M´agrada la música clàssica i la moderna, no crec que pogués viure sense música, alguna vegada també em va agradar tocar un instrument.
M´agrada la natura, les flors, els arbres, la pluja el vent, la neu , l´olor de la terra mullada. El so dels arbres que fan quan el vent passa xiulant quasi de puntetes per les seves branques. L'Aigua freda del riu de muntanya i l´aigua salada de la mar.
Les bestioles del bosc i les de casa, estimo totes les espècies animals que poblen el nostre planeta.
És a dir estimo la gent, els animals i les plantes i penso que una posta de sol és una bella estampa. Jo com el petit príncep he mirat moltes postes de sol.
I m´agrada tocar un arbre vell amb la meva mà esquerra, l´espatlla repenjada en el mateix i la mà dreta damunt el meu cor. En aquells moments crec que la natura em carrega d´energia i em sento més viva. Malgrat tot, encara m´agrada viure i estimar.

Comentaris

  • Estimar i viure[Ofensiu]
    Prou bé | 22-06-2022

    Estimar per poder viure, viure per a estimar... Dues paraules que en anar juntes donen la mesura de l'actitud "malgrat tot m'agrada viure"...O potser es podria dir que m'agrada viure per tot el que omple la meva vida i que descrius tan bé ven el teu relat!
    Et llegeixo encara que no et comento sempre. I sempre és un plaer llegir-te!
    Amb total cordialitat

  • Interessant relat-comentari.[Ofensiu]
    unicorn_blanc_del_bosc | 26-11-2020 | Valoració: 10

    Has resumit molt bé, a fe meva, bastantes de les coses importants de la vida: la terra, els fills, els animalons, la llengua, els llibres... Segur que algunes te les has deixat però no importa, a més ningú és perfecte i ningú pot fer relats perfectes... i el teu relat, entre d'altres a mi, em sembla molt bo.

    Crec que hauria de llegir-te més sovint.

    Endavant, Montserrat, ves a per totes!!

  • Coses i detalls per a viure.[Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 24-11-2020 | Valoració: 10

    Hola, bona nit, Monserrat.
    Un prosa poètica molt bonica on descrius tot el que estimes en aquesta vida, i és per a viure-les, perquè són les que més t'agraden. Dius que t'agrada la música clàssica i la moderna. A mí, també. Tens un bon estil, que és preciós i amb molta desinvoltura.
    M'ha agradat llegir-te de nou.
    Salutacions i una abraçada... en l'aire...
    je je je....
    PERLA DE VELLUT

  • Bonica reflexió[Ofensiu]
    kefas | 24-11-2020


    Si m’ho preguntessin a mi, que no serà el cas perquè els que em coneixen saben que no acostumen a tenir prou temps per escoltar la resposta, els contestaria segons l’hora del dia. Si fora al capvespre els diria que res m’agrada més que la posta de sol. Té prioritat davant del sopar perquè el sopar el puc endarrerir i la posta de sol, no. Si fora a la una del migdia, diria que a aquella hora només tinc ulls, nas i boca per al vermut. Ara tinc un flirteig amb el Yzaguirre reserva 130 aniversari i poques coses poden fer-lo trontollar. I com a potiner del bon gust m’agrada acompanyar-lo amb un parell de talls de fuet tendre de no diré on perquè la producció és escassa i no vull que la meva pedanteria en faci flaquejar els estocs. Ara que estem confinats, els veïns de l’edifici fem servir més l’escala. Això vol dir que coincidim més sovint i quan a mitja tarda baixo i sento una olor que em té el cor robat, m’enlairo i tot el món plaent és aquest núvol de mirades, somriures i perfums que em fa oblidar la meva condició terrenal. I al matí, quan em desperto, obro els ulls i em giro cap el cantó d’on ve una respiració compassada amb els reflexes del sol que es colen per les escletxes de la finestra, llavors.. Ostres potser que pari, que això només és un comentari

  • Recapacitar[Ofensiu]
    SrGarcia | 24-11-2020

    Moments de recapacitar i de pensar sobre la vida, tant la passada com la futura. Trobo que tot el sentit del relat es pot resumir en aquest "Malgrat tot..."

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de montserrat vilaró berenguer

montserrat vilaró berenguer

464 Relats

1635 Comentaris

326001 Lectures

Valoració de l'autor: 9.89

Biografia:
Tota la meva vida he sigut lletraferida. M'agrada molt escriure, perquè
a dins meu està ple d'històries i tinc com una necessitat d´explicar-les
Per mi és un plaer compartir somnis i pensaments amb qui tingui la paciència de llegir i procurar entendre els meus humils escrits ,fets amb tot el meu cor. Moltes gràcies per la vostra gentilesa.