L´ELEFANT D´EGIPTE

Un relat de: montserrat vilaró berenguer
El meu viatge a Egipte transcorria plàcidament. La vall dels reis amb la tomba del faraó nen Tutankamon, Ramsès II i Tutmosis III em van meravellar pels seus colors i jeroglífics . No gaire lluny la vall de les Reines amb la tomba de Nefertiti meravellosa. El temple d'Hatxepsut que jo ja sabia per lectures la seva història i el seu regnat durant anys com a faraó, estimada per uns i avorrida per altres. El temple de Ramsès II i Ramsès III amb les seves espectaculars columnes i estàtues em varen portar a altra època. No és estrany que somiï deesses, soc molt impressionable amb la bellesa.

Recordo que feia calor, però jo la combatia amb ampolles i ampolles d'aigua. Llavors ja era amiga dels altres visitants que m'acompanyaven, tots encantadors. Compartíem saber i no saber del que ens proporcionava el viatge, tots sabien no l'oblidarien mai.

A la nit visitarem Luxor, una ciutat amb molts nens demanant euros, que jo un cop acabats tots em vaig dedicar a comprar-los pomes i galetes, ells em deien shucran habibi ,amb una rialla una mica sorneguera. Allà a una botiga d'espècies vaig comprar el millor te verd que jo hagués begut mai. Encara a vegades després de dinar me'n prenc i recordo quan ho feia a la coberta del vaixell que solcava el majestuós Nil. Les poques hores que tenia per dormir algunes les vaig passar contemplant els paisatges i les llums dels poblets juntament amb un mantell d'estels, preciós.

Entre postes de sol i sortides el vaixell anava direcció a Assuan, jo em mancava temps, pensava que tantes meravelles valien més temps.

Un dels dies asseguda a coberta vaig preguntar que si entre tants animals sagrats com tenien, no veia representació de cap elefant. L'Hussein em va fer cinc cèntims d'una troballa.

No feia gaire uns egiptòlegs de Yale havien descobert a Elkab uns precursors de jeroglífics en una pedra d'uns 5200 anys d'antiguitat a on es veu un elefant i dins del mateix elefant, un de petit tallat a la pedra, o sigui l'embaràs d'una elefanta, tot molt important descobriment segons John Coleman Darnell, reconegut mundialment.

Tot això encara em va fer donar-me compte que em mancava molt veure, puix que aquest lloc ni per casualitat ens l'ensenyarien.

Continuarà 

Comentaris

  • Agraïments [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 31-01-2024

    Gràcies per la teua opinió al meu relat "Cantades del mar", i per dir-me que t'ha agradat.
    Una forta abraçada,
    Perla de vellut

  • Antiguitat d'Egipte. [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 26-01-2024


    Un bon relat ben narrat, que m'ha agradat pel seu contingut, detalladament l'elefant amb molta paciència.

    Jo l'haguera posat "històric", "biogràfic", però "humor", no li he trobat.
    I tu li has posat: "Assaig", "humor", "Juvenil".

    La frase de què: em va fer donar-me compte. No és correcta.
    Hauria de ser: No me'n vaig adonar.

    Si et ve de gust, en tinc un nou poema. ja me'n diràs coses.
    Cordialment.
    Perla de vellut

  • ben relatat[Ofensiu]
    Atlantis | 26-01-2024

    tot el viatge que espero que continuï. M'agrada per tots els detalls que expliques, des del paisatge fins els nens que demanes almoina.

    Espero la continuació.

  • Animals[Ofensiu]
    SrGarcia | 25-01-2024

    Tantes coses boniques a Egipte... Tot i que tenen molts déus en forma d'animal, no havia sentiti dir mai que fessin representacions d'elefants, potser en temps més antics, on el clima era més benigne.
    Sempre s'han d'aprendre coses noves, Montserrat; espero la continuació, m'agrada el tema.

  • Egipte[Ofensiu]
    Rosa Gubau | 25-01-2024

    Un viatge que amb les teves explicacions tan acurades i plenes d'emoció, de cultura i de vivències, estic fent amb tu. Un relat molt ben estructurat i narrat.

    Fantàstic Montserrat.

    Moltes gràcies pels teus comentaris als meus relats.

    Una abraçada.

    Rosa.

l´Autor

Foto de perfil de montserrat vilaró berenguer

montserrat vilaró berenguer

464 Relats

1635 Comentaris

324567 Lectures

Valoració de l'autor: 9.89

Biografia:
Tota la meva vida he sigut lletraferida. M'agrada molt escriure, perquè
a dins meu està ple d'històries i tinc com una necessitat d´explicar-les
Per mi és un plaer compartir somnis i pensaments amb qui tingui la paciència de llegir i procurar entendre els meus humils escrits ,fets amb tot el meu cor. Moltes gràcies per la vostra gentilesa.