Espines rere els pètals

Un relat de: Concurs de Microrelats Arc a la Ràdio
Espines rere els pètals

Apareixia sempre a mitja matinada a la floristeria, quan l’amo sortia i em deixava a mi tot sol. Mirava molt, però mai no comprava. Contemplava les margarides, les violetes i, especialment, les roses. Tanmateix, no s’havia dirigit en cap moment a mi. Tot allò va canviar un dia que no hi havia més clients.
Era un matí d’estiu i el sol cremava amb la força de mil inferns. Ella va arribar amb una samarreta de tirants que li ressaltava la figura femenina. La pell emmorenida, xopa de suor, brillava sota la llum natural. S’havia pintat els llavis amb un roig ardent, similar al ram de roses que teníem al costat del taulell. Aquell dia, ella el va agafar i es va plantar davant meu, amb un somriure carregat de falsa innocència. Em va apropar les flors al nas.
—Com us ho feu perquè facin tan bona olor? —em va dir, inclinant-se cap a mi—. Avui fan una fragància especialment bona.
Vaig agafar el ram i els nostres dits es van tocar. Tenien un tacte suau com la seda. Vaig deixar que la flaire em conquerís els narius. L’aroma de les roses entrava barrejada amb el perfum francès que s’havia posat al coll. Quan li vaig retornar el ram, em vaig adonar que també estava somrient.
—Són de la millor qualitat. Veig que té bon gust.
Ella em va picar un dels seus ulls blaus i es va recolzar sobre el taulell. Des d’allà, la perspectiva es tornava més interessant.
—Sempre m’han agradat les roses. De fet, l’únic tatuatge que tinc n’és una.
Amb una mirada ràpida li vaig examinar el cos de dalt a baix.
—És una llàstima, perquè no el veig.
—No és en un lloc on sigui fàcil de veure. Tot i que, si vols —es va mossegar el llavi—, em pots fer una pregunta sobre com és.
Vaig sentir com la calor s’apoderava de mi abans de dir-li:
—És només la flor, o també té espines?
Ella em va agafar un parell de dits i me’ls va dur fins als pètals de les roses. Me’ls va fer fregar fins que la humitat em va impregnar les empremtes.
—Per què no deixes que les puntes t’ho diguin?


Pseudònim: Lletraferit

Comentaris

 • Enhorabona[Ofensiu]

  Benvolgut/benvolguda participant:

  Enhorabona! El teu relat ha estat seleccionat pel jurat d’autors i d'autores de l'Associació de Relataires en Català, com a finalista de l'XI Concurs ARC de Microrelats «Gèneres Narratius» i per formar part del volum recopilatori amb totes les obres finalistes.
  És per això que, en haver quedat seleccionat/ada en la convocatòria, t’agrairíem que, tan aviat com et sigui possible, ens facis arribar l’autorització perquè el relat sigui inclòs en el recull, com bé s’indica a les bases del Concurs.
  Només cal que ens enviïs per correu electrònic a l'adreça: concursos.arc@gmail.com el text que adjuntem al final d’aquest comentari amb l’assumpte AUTORITZACIÓ PUBLICACIÓ RECULL GÈNERES NARRATIUS, tot fent un copiar i enganxar, i complimentant les teves dades personals.

  Cordialment,

  Comissió de Concursos - ARC


  /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
  TEXT AUTORITZACIÓ

  En/na ......................................................................................
  amb DNI. Número .......................................................................
  i nick/pseudònim relataire ...........................................................

  AUTORITZO
  a l'Associació de Relataires en Català (ARC) a incloure el microrelat ...........
  ..............................................................................................., seleccionat del mes de ......................................, dins del subtema ........................................., del qual en soc autor/a, en el recull de microrelats «Gèneres Narratius» que s’editarà a finals de 2021,
  on vull constar amb el nom d'autor/a .............................................. (en cas de no omplir aquest apartat s'entén que l'autor/a vol aparèixer en el recull amb el nick/pseudònim amb el qual ha participat en el concurs).
  Així mateix també atorgo el meu consentiment per incloure qualsevol altre microrelat seleccionat al llarg de la present convocatòria i del qual jo en sigui l’autor/a i a difondre el seu contingut (en part o totalitat) pels mitjans habituals de l’ARC.

  Data .......................................

 • M'hi veig![Ofensiu]
  Iona | 20-03-2021

  M'ha encantat!

Ajuda'ns amb un donatiu

Ajuda'ns a pagar el manteniment de relatsencatala.cat Qualsevol aportació és més que benvinguda: