Endevinalles, enigmes i jocs de paraules (3)

Un relat de: Carles Linares
Brexitació: estat d’ànim de la població i dels polítics que resulta difícil entendre allò que passa realment al Regne Unit des de fa uns anys.

Occimoro: assassinat violent i cruel d'un Nord-africà per part d'un militant pacifista i antiracista, deixeble de Gandhi.

Neuronicida: (Adjectiu o substantiu) relatiu a les televisions comercials.

Fa uns anys, el director d’una gran cadena de televisió comercial a França, a qui se li reprotxava de produir programes de qualitat miserable (i aquí faig un esforç per utilitzar un adjectiu no vulgar), va contestar, amb sinceritat, cosa rara: «El que venem a Coca-Cola, és temps disponible de cervell humà»

Comentaris

  • reprotxar...[Ofensiu]
    Carles Linares | 28-11-2021

    Per dir la veritat, l'he escrit com si em semblava natural, i el corrector ortògrafic no me l'ha censurat... però he de reconèixer que va ser, sense adonar-me, perquè és com el francès "reprocher". Però tanmateix estic segur d'haver-lo ja llegit o sentit en català, però podria ser en algun text rossellonès, no m'en recordo.

    Però amb la teva remarca, he cercat també, i he trobat el "retreure", que sí, naturalment, coneixia. Bé, me'n recordaré per la pròxima vegada.

    Merci (com diuen a l'Empordà ;-)))

  • Reprotxar...[Ofensiu]
    llpages | 28-11-2021 | Valoració: 10

    és correcte! Com que m'ha fet mal d'ulls quan l'he llegida, he consultat el diccionari per sortir de dubtes. Avui he passat una bona estona amb les definicions i he après, no puc demanar més. Agraït, Carles!

l´Autor

Carles Linares

57 Relats

200 Comentaris

14983 Lectures

Valoració de l'autor: 9.75

Biografia:
De nacionalitats francesa i Suïssa, visc a Alemanya i sóc una barreja de catalana, murcià, savoyarda i suís alemànic.
M’he enamorat de la llengua catalana i encara l’estic aprenent i treballant, i el camí és llarg...
Si us plau, perdoneu les faltes que encara en trobareu massa en els meus textos, però, com es diu, de mica en mica s’omple la pica i el meu objectiu és que cada vegada n’hi hagi menys, però també publicar aquí textos que us faci riure i somriure.
Si trobeu faltes més grosses que una casa, m’ho podeu dir als comentaris, moltes gràcies per endavant.

Bilder hochladen

RIURE DE TOT ABANS D'ESTAR OBLIGAT D'EN PLORAR (Beaumarchais)

charles.linares@gmail.com

Com ho podeu veure, en el nom d'usuari, he tret la H per catalanitzar-lo ;-))