ELS MONUMENTS PREHISTORICS

Un relat de: montserrat vilaró berenguer
És un dia de tardor el mestre davant de la pissarra escriu

-          Classes de monuments megalítics

Els nanos distrets , un amb el mòbil mirant missatges, un altre amb la ma rebuscat en la seva motxilla un xiclet que no acaba de trobar, un altre distret amb la noia del costat que dibuixa una flor , un altre pensant potser en les musaranyes.

El mestre no gaire alt amb una samarreta de color blau i amb ulleres pica de mans i es dirigeix a ells.

-          A veure si poseu una mica d´atenció carallots que sembla que avui vingueu d´Arbeca em perdo de la població que és molt bonica.

-          Tu a veure Raül diguem un monument megalític.

El noi esmentat esprimatxat i amb cara d´estaquirot  es mira el sostre com volen que alguna idea li vingui al cap i diu.- Doncs ....... ara de moment no sé .......-i es queda tan ample.

El veí una mica mes llest diu. Si home, la Pedra Dreta ,  clar la Pedra Dreta. Va Marina diu  a una nena roseta que mossega amb delit un llapis.- Doncs no sé, pedra megalítica- respon.

-          No, diu el mestre és un menhir, ho teniu entès, el silenci és sepulcral no sembla que hagin entès o escoltat res.

El mestre comença a estar una mica mosca,  no veu que ningú de la maleïda classe de secundària estigui al cas de res .

-          De sobte, pregunta, a veure un Dolmen, això sí que ho deveu saber no?

El silenci li diu que no, ningú sap que és un dolmen, i de cop i volta una ràbia molt estranya li fas desitjar als seus alumnes nois i noies que sembla que no saben res de res.

-          Desitjaria que us caigui un totxo al cap, potser així el vostre intel·lecte reviscolaria una mica. Mireu que sou trossos de quòniams, burros, ases, que no sé ni com aguanteu el cap dret.

-          Un Dolmen és com una taula de pedres molt grosses i dient això donà un cop de puny a la seva taula - Una taula com això diu referint-se a la que pica, però amb pedres molt gegants.

-          Ho heu entès?

Encara sort que el timbre sona i la quitxalla es posa dempeus d´un bot i marxaren deixant remugant al mestre sobre què haurien de saber i no sabien.

Comentaris

  • Agraïments [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 08-11-2022

    Bona vesprada, Montserrat: Gràcies per la teua amabilitat de llegir-me el meu poema "El verger de les coses". M'alegre que t'haja agradat.
    Cordialment
    PERLA DE VELLUT

  • Descripció[Ofensiu]
    SrGarcia | 05-11-2022

    Els hauria pogut posar fotos de la Bretanya, de Stonehenge o de la Sardenya; si dius que un tenia mòbil, això no hauria de ser difícil. No és imprescindible saber res dels monuments prehistòrics, però sí molt bonic; és clar, però que s'han de veure, no n'hi ha prou amb una descripció.

  • Educació...[Ofensiu]
    Rosa Gubau | 05-11-2022

    complicada, on tots en som responsables, però difícil de dur a terma. Calen canvis d'estructura per despertar la motivació. El teu relat fa pensar.

    Salutacions Montserrat

    Rosa.

  • Classe de prehistòria. [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 03-11-2022 | Valoració: 10


    Els xiquets i xiquetes poden saber molt o no saber, segon tinguen interés per ensenyar-se més sobre la història prehistòrica. Un relat que m'ha entretingut molt i m'ha fet riure un tant, per l'acció que té.
    Enhorabona, Montserrat, perquè ho has plantejat molt bé.
    Cordialment.
    PERLA DE VELLUT

  • Què ?...[Ofensiu]
    Prou bé | 03-11-2022

    Què interessa als adolescents d'avui?
    Com fer que a traves del què els interessa els "entri" allò que és bo saber i que han de saber?
    Difícil reconduir una situació en la que no hi han entrat pas sols. Responsables som d'ajudar-los.
    Un relat que fa pensar molt!
    Amb total cordialitat

  • Realisme [Ofensiu]
    llpages | 02-11-2022

    Malauradament, aquesta situació de l'aula és més freqüent del que ens pensem. ,⁴Una realitat ben trista, algun dia es redrecerá. Ben redactat , Montserrat!

l´Autor

Foto de perfil de montserrat vilaró berenguer

montserrat vilaró berenguer

464 Relats

1635 Comentaris

323782 Lectures

Valoració de l'autor: 9.89

Biografia:
Tota la meva vida he sigut lletraferida. M'agrada molt escriure, perquè
a dins meu està ple d'històries i tinc com una necessitat d´explicar-les
Per mi és un plaer compartir somnis i pensaments amb qui tingui la paciència de llegir i procurar entendre els meus humils escrits ,fets amb tot el meu cor. Moltes gràcies per la vostra gentilesa.