EL SOSTRE DEL MÓN

Un relat de: Laila
La paret de pedra m’acollia com un llit vertical fet de somnis d’altura i gel. La set de trepitjar més amunt que ningú em feia abraçar la vida sense por de la mort. Les cordes i els piolets eren els gots cristal·lins amb què m’empassava el rom de l’escalada. Em deixava portar per l’embriac de l’altura, per l'èxtasi de culminar els pics més alts, per l'ànsia de coronar les més agrestes carenes.

Cada albada, com un Sisif enfundat en una vana esperança, empenyo el meu destí cap al sostre del món i cada migdia el meu fat i jo ens esllavissem pel pendent infinit. M’he convertit en un fantasma que s’embolcalla en un llençol de fred, que contempla la serralada de marbre i els raigs de sol que es filtren per l’atmosfera minvada, devorada per l’alçada, amb l'únic consol de ser adorat com un heroi en aquest pedestal de neu on jec, atrapat entre el cel i l’infern, en un purgatori teatral i fanfarró, que pretén recordar als altres escaladors que el teló pot caure també per a ells i que la glòria és fugissera i cara, molt cara.

Aquí resto, assegut per sempre en un angle indefinible, les faccions gebrades en un rictus de dolorosa felicitat, les parpelles obertes per sempre a la besllum del cim. La mà closa s’agafa al mosquetó que es va desprendre, el petit vincle que em subjecta al paisatge, perquè sé que si el deixo anar, desapareixeré del record etern dels que pugen darrere meu i que es reconeixen en aquest mirall d’èpica trencadissa, on es projecta sense filtres l’entrega del cos i de l’ànima a l’encís de la muntanya.

Comentaris

  • a poc a poc[Ofensiu]
    Homo insciens | 27-11-2022

    S'ha de llegir a poc a poc mentre t'entra i commou cada paraula.  Felicitats pel reconeixement i pel premi. Molt bon relat!

  • RELAT GUANYADOR[Ofensiu]

    Volem deixar constància que aquest relat va quedar guanyador del PRIMER premi dins del XII Concurs ARC de microrelats «La colla».

    La nostra més agraïda enhorabona!

    Comissió Concursos ARC de microrelats

  • Comentari del comentari[Ofensiu]
    Prou bé | 07-01-2022

    Gràcies per haver llegit i comentat "enginyeria", és extret d'un fet real. Menys el premi, és clar!. Va passar a l'Argentina, a la Patagònia, i els castors han arribat a devastar boscos immensos i canviat cursos de rius amb les preses construïdes.
    Salutacions i bon any!

  • s'ho mereixia[Ofensiu]
    Carles Linares | 01-01-2022 | Valoració: 10

    És un relat molt ben escriut, visual i poetic. Mereixia de debó acabar entre els finaliistes d'aquest més. Felicitats.

  • Enhorabona[Ofensiu]

    Benvolgut/Benvolguda participant:

    Enhorabona! El teu relat ha estat seleccionat pel jurat d’autors i d'autores de l'Associació de Relataires en Català, com a finalista del XII Concurs ARC de Microrelats «La colla» i per formar part del volum recopilatori amb totes les obres finalistes.
    És per això que, en haver quedat seleccionat/ada en la convocatòria, t’agrairíem que, tan aviat com et sigui possible, ens facis arribar l’autorització perquè el relat sigui inclòs en el recull, com bé s’indica a les bases del Concurs.
    Només cal que ens enviïs per correu electrònic a l'adreça: concursos.arc@gmail.com el text que adjuntem al final d’aquest comentari amb l’assumpte AUTORITZACIÓ PUBLICACIÓ RECULL LA COLLA, tot fent un copiar i enganxar, i complimentant les dades personals que et demanem.

    Cordialment,
    Comissió de Concursos - ARC


    /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////




    TEXT AUTORITZACIÓ

    En/na .............................................................................................
    Nascut/da el ..../..../........ amb D.I.Número .........................................
    Amb domicili ........................................................ Codi Postal ...........
    Vila/Ciutat ......................................................................................
    comarca ........................................................................ Altres dades postals ...........................................................................................
    Telèfon de contacte................................ altres tel..............................
    Nick al concurs o pseudònim relataire ..................................................
    AUTORITZO
    a l'Associació de Relataires en Català (ARC) a incloure el microrelat que du per títol ..............................................................................................., seleccionat del mes de .............................................., dins del subtema ................................................., del qual en soc autor/a, en el recull de microrelats «La colla» que s’editarà a finals de 2022,
    on vull constar amb el nom d'autor/a .............................................. (en cas de no omplir aquest apartat s'entén que l'autor/a vol aparèixer en el recull amb el nick/pseudònim amb el qual ha participat en el concurs).
    Així mateix, també atorgo el meu consentiment per incloure qualsevol altre microrelat seleccionat al llarg de la present convocatòria i del qual jo en sigui l’autor/a i a difondre el seu contingut (en part o totalitat) pels mitjans habituals de l’ARC.

    Data ......................................................

  • Bona vesprada Layla: [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 29-12-2021

    Hola, Layla: Gràcies per la teua visita i la teua opinió sobre el meu relat "La tenacitat del Miquel", on em dius que "perseverant tot és possible".
    Em dius que et fa gràcia això de què al final acaba sent un campió de la natació. Així ho havia plantejat i així s'ha quedat.
    Saluts.

  • A la besllum del cim [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 29-12-2021 | Valoració: 10


    Un relat senzill i a la vegada molt poètic, on descrius un gran amor al cim de la muntanya. Realment és preciós i que el finalitzes amb l'entrega de l'ànima.
    Et comente que et recomane el meu últim relat editat. Et tinc com a preferida i vaig llegint-te. Gràcies i que passes un Cap d'Any amb molta felicitat.
    Una abraçada.
    PERLA DE VELLUT

  • Fer el cim[Ofensiu]
    Prou bé | 22-12-2021

    L'has fet amb el relat. Potser també a la muntanya, que s'entreveu que coneixes bé i estimes!
    Sort!
    amb total cordialitat

  • estimar el cim[Ofensiu]
    Atlantis | 20-12-2021

    Un relat en to poètic que m’ha agradat i que es un cant a l’amor a la muntanya.

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament, entra a concurs.



    Gràcies per participar.



    Comissió XII Concurs ARC de microrelats