UN MAR DE SOMNIS

Un relat de: Laila
El prat de Posidònia s’ha vestit de gala. Aquest vespre, és l’escenari de l’entrega de premis cinematogràfics “Nostrum”, en el qual participen espècimens marins endèmics de la mediterrània i hi és convidada fauna i flora de tots els oceans.

La sèpia és la mestra de cerimònies i, amb posat grandiloqüent, imprimeix el veredicte del jurat amb la seva propia tinta:

“L'acadèmia de cine dels fons marins ha decidit atorgar l’escata d’or a la millor pel·lícula a: El motí de la Morralla, dirigida per Sardina Maris”.

Un peixet platejat, fi i sense pretensions puja a l’estrada i, com que ella mateixa es porta l’oli, no vacil·la a adreçar-se al públic amb un gran somriure:

“És un gran honor per mi rebre aquest premi. El vull dedicar a tots aquells que mai han cregut en mi; als qui em deien il·lusa i cap de trons, quan els confiava que volia ser directora de cine; us dono les gràcies perquè m’heu ajudat a superar-me, a esforçar-me més encara per fer realitat el meu somni.

Sapigueu, però, que no ho he fet sola, que els que per vosaltres no som res més que peixos de baixa estofa, mol·luscs de roca, petxines modestes i algues de platja, algun dia ens unirem i canviarem el món.

Avui, és una simple pel·lícula. Demà, potser serà un relat o una obra de teatre o una exposició d’art. Petits granets de sorra fets exprés per despertar consciències. Les vostres. Perquè la cultura és la més poderosa eina que els peixos senzills tenim al nostre abast.

Morralla del món, som majoria, som honestos i tenim la raó. Nosaltres som el fumet, els fonaments sobre els quals se sostenen els plats principals, sense nosaltres no existiria ni la Bullabessa ni la Sarsuela; units podem ser plats principals, únics i insuperables”.

La Sardineta abandona l’estrada enmig d’una gran ovació de bombolles i repics de cues, tentacles i closques.

Comentaris

  • Jo diria que insuperable...[Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 21-02-2022 | Valoració: 10

    tot el seu contingut, d'aquest Camp de Posidònia, una descripció perfecta. Has millorat tot un mar de somnis, amb una fantasia immillorable. No és per a alabar-te molt, però m'ha semblat perfecte tot el relat. Sí que has tingut fantasia insuperable.
    Enhorabona i sort.
    Cordialment.

  • Engranatge perfecte[Ofensiu]
    Iona | 21-02-2022 | Valoració: 10

    A mesura que anava llegint, ho anava visualitzant. M'ha encantat el relat.
    El camp de Posidònia, un escenari preciós.

  • Ja ho diuen..[Ofensiu]
    kefas | 21-02-2022

    ..que el cinema català va peix. Però aquest relat demostra que, per molt que hi vagi, amb el premi "Nostrum" i una bona lectura d'autoajuda hi ha un gran camp per córrer dins de la peixera

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament, entra a concurs.


    Gràcies per participar.


    Comissió XII Concurs ARC de microrelats