RECOL·LOCACIÓ

Un relat de: Laila

La línia que separa la rutina del caos, el ritme de l’asimetria, l’esperança de la frustració, és tan fina que només podem intuir-la. El dia que vaig passar aquesta línia, feia trenta anys que teclejava sense parar i el meu propòsit no era un altre que seguir al peu del canó fins al moment de retirar-me.

L’aturada va ser forçosa i despietada. Jo vaig ser l’últim a abandonar l’activitat i, en aquelles hores de buidor, vaig rememorar l’entrega de tot l’equip, les situacions estimulants dins de la tasca diària, els dies de disbauxa, els moments de pànic i de tristesa, les setmanes en les quals vam defallir, els anys de plenitud i els molts ajustos que vam acceptar per tirar endavant la nostra comesa: mantenir l’empresa viva.

Però em vaig beneficiar d’una segona oportunitat. El cap havia firmat un contracte on deia que si ell mai faltava, es comprometia a què tots els membres de l'organigrama que estiguéssim en condicions podríem ser recol·locats.

I així va ser com vaig començar de nou.

De vegades, em poso una mica nostàlgic; van ser molts anys amb en Biel. Quan alguna sensació me’l recorda, no puc evitar accelerar-me o oblidar-me d’un batec o dos entre els seixanta que he de fer cada minut. I, llavors, la Carla m’acaricia per damunt de la pell i em demana que em calmi i es passa els dits per la cicatriu que té enmig del pit i em dóna les gràcies per ser-hi i jo li responc amb un saltiró d’alegria per fer-li entendre que no penso fallar-li.

Ara estic amb ella.

Comentaris

  • Bona nit, Layla. [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 06-02-2022

    Hola, Layla. gràcies per la teua visita i la teua opinió sobre el meu relat "El somni de l'Hermini", on em dius que "el camí és el somni". I sí, és així. Ho has interpretat molt bé.
    M'alegre que t'haja agradat.
    Una abraçada i bona nit...

  • Hola, bona nit Layla: [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 03-02-2022

    Hola, Layla: Espere que tot et vaja bé. No sé què et passarà. Amb això de la Covid, em voltes el cap.
    Vaja!, que et recomane els dos últims relats meus: Les semifuses i El veterinari.
    Quan tingues temps, ja m'ho diràs. Gràcies per la teua amistat.
    Una abraçada.

  • Per una segona oportunitat. [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 21-01-2022 | Valoració: 10

    Un relat senzill i a la vegada molt entretingut, amb això de la "recol·locació", on cada vegada es veu l'acció dels detalls que hi ha a una empresa.
    És molt enginyós i original. Sort amb el concurs.
    Salutacions.

  • Els objectes també tenen ànima[Ofensiu]
    Prou bé | 19-01-2022 | Valoració: 10

    ...o així jo ho he entès!
    Bonic relat, de bon llegir i amb un rerefons molt original!
    Sort
    Amb total cordialitat

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament, entra a concurs.


    Gràcies per participar.


    Comissió XII Concurs ARC de microrelats