El pintor d'aures

Un relat de: Concurs ARC de microrelats a la Ràdio
El pintor d'aures

Em trobo una targeta a la butxaca de l'abric: “David Foix Aiguaviva. Il·lustrador i pintor. Telèfon...”
M'havia oblidat completament. Aquell dia jo estava asseguda en un banc del parc, pensant, gairebé al bord de la depressió. Ell es va apropar i em demanà permís per dibuixar-me.
Decideixo marcar el número de telèfon.
—Sí?
—David Foix?... Soc... —m'enrotllo com una persiana explicant on ens vam conèixer.
—És clar que me'n recordo. Fa setmanes que he inaugurat una exposició de quadres i el teu retrat està entre els principals. M'encantaria que vinguessis... Estàs millor d'ànim?
Em sobta la pregunta. Com podia saber com em trobava? Gairebé no vam parlar.
L'he dit que hi aniré, però no he concretat cap data. Abans voldria saber una mica més d'ell.
La meva amiga Clàudia sovinteja ambients artístics molts variats, potser ella...
—Conec uns quants pintors, però, David Foix, no em sona... No t'amoïnis. Buscaré informació.
I en va trobar. Però no en la temàtica d'arts plàstiques, sinó entre les ciències ocultes i esotèriques. Ha viscut a l'Índia on ha estudiat en profunditat filosofies vèdiques, la interpretació de l'aura dels éssers vius, i altres matèries de noms impronunciables.
La curiositat ens envaeix. Ens anem les dues a l'exposició.
Quan entrem a la sala, ell està parlant amb un grup de persones.
—Mira Clàudia, és aquell, el moreno amb barba i cabell esvalotat. Aquell, del jersei de llana.
—Ah! Sí. I veig que els quadres son abstractes. Mira aquest de formes arrodonides amb tonalitats suaus. I aquell altre, de traces llargues i colors vius...
Ell ens veu. Ens explica que el quadre de colors suaus és l'aura d'una flor. I l'altre de colors vius, és la d'un cavall que corre desprenent energia.
Ens dirigeix cap a un quadre de grans dimensions... L'observo hipnotitzada: és la meva silueta envoltada de diferents colors meravellosos, però embrutats per unes pinzellades de marró i gris. Comenta que eren les angoixes que m'abordaven llavors.
Estrany i fascinant personatge!

Comentaris

l´Autor

Concurs ARC de microrelats a la Ràdio

695 Relats

1206 Comentaris

298159 Lectures

Valoració de l'autor: 9.59

Biografia:
CARATULA CONCURS

Descripció

D’un temps ençà el microrelat (també anomenat, entre d’altres, microconte o microficció) ha guanyat presència en la nostra llengua: són molts i diversos els concursos literaris que hom hi pot trobar. Però hi ha una característica concreta que dota aquesta forma narrativa d’una potència increïble per difondre històries de ficció i noves veus creadores: la seva brevetat.

Basant-se en aquesta particularitat, l’Associació de Relataires en Català fa anys va endegar la campanya “ARC A LA RÀDIO” amb la qual pretén aconseguir, de forma successiva i seqüencial, implantar la lectura de microrelats en els programes de llibres i literatura de diverses emissores de ràdio.

Aquest concurs va néixer de la mà de dues dones amb empenta, allí cap a l'any 2010. Elles són Sílvia Cantos i Silvia Romero, i van proposar la creació del Concurs ARC de microrelats 2010. Secrets. Aquest concurs ha arribat al seu final de la mà de Ferran d'Armengol en els seus cinc últims anys. Tot sense oblidar als anteriors gestors; la Montse Medalla, Sergi G. Oset, Mercè Bagaria i Jordi Masó, tots ells i elles conductors del concurs en totes les seves etapes. Ni cal oblidar el recolzament constant de Toni Arencon, Montse Assens, Vicenç Ambrós, Laura Ropero, Gloria Calafell. Aquests últims anomenats hi són des dels inicis del concurs, i fins al final, i sempre a l'ombra però constant, Ferran Planell, últim president de l'associació.

Malgrat que aquest projecte ha deixat catorze reculls de microrelats i que l'any 2024 va ser l'últim projecte vinculat a l'ARC... No t’ho pensis més i deixa’t endur per la teva capacitat creativa! Escriu microrelats!!!!

Agrupació de Relataires en Català


SOM LLENGUA VIVA!!*!!