El Papa dormirà en un caixer

Un relat de: Vicent Terol
Fent un pas més en la seua exhibició d'austeritat, el flamant Papa Francesc passarà una nit a un caixer automàtic. Després d'haver sorprés a propis i estranys amb diversos gestos, com ara viure a una residència del Vaticà o elegir un Anell del Pescador de plata i no d'or, Jorge Mario Bergoglio es torna a reivindicar com el "Papa dels pobres".

Pel que sembla, Francesc vol demostrar, així, que l'assumpte de l'austeritat no és una qüestió de màrqueting. Fins i tot, ha començat a circular un rumor segons el qual el nou Papa duria dues setmanes sense dutxar-se; l'olfacte periodístic d'alguns mitjans de comunicació apunta en aquesta direcció.

Poc a poc, va estenent-se un estat d'estupefacció entre els cardenals, els quals pensaven inicialment que el missatge de l'austeritat no era més que una broma. De fet, quan el Papa va afirmar, durant una audiència celebrada a l'aula Pau VI del Vaticà, que li agradaria comptar amb una "Església pobra", els prelats van esclafir en una sonora rialla.

Per altra banda, fa uns dies, un periodista va aconseguir preguntar a Francesc per l'aparent contradicció entre aquesta "austeritat" i les seues bones relacions amb el sanguinari dictador argentí Videla. Bergoglio, amb un somriure amable, va respondre que "tot va ser una confusió": segons el Papa, ell pensava que es reunia "amb el cap de l'empresa Vileda", interessat com estava aquells anys en comprar "uns pals de fregar".

Comentaris

  • Molt divertit[Ofensiu]
    brins | 01-06-2013 | Valoració: 10

    RDQ ( amb un dia de retard)


    Un relat fresc, actual i amè; tres característiques difícils d'aconseguir, perquè demanen a l'escriptor un gran sentit de l'humor i una fluïda expressió escrita. Et felicito molt sincerament.

    Pilar

  • crític, irònic, veritable?[Ofensiu]
    Atlantis | 17-05-2013

    Un relat molt actual amb un to irònic que fa de bon llegir.

    Algú em va dir no és el mateix "Un Papa dels pobres" que "un Papa que no vol pobres.". Potser aquesta és la diferència.

    Veurem.

  • Molt bo,[Ofensiu]
    Núria Niubó | 17-05-2013 | Valoració: 10


    tot el context i sobretot el final.

    Relat en el que l'austeritat de que ens parles passa a segon terme, per la fina ironia i per aconseguir una rialla final del lector gràcies al teu saber fer.

    En els temps que corren s'agraeix un divertimento innocent!

    Felicitats!

    Una abraçada company RDQ

  • Crònica còmica[Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 16-05-2013 | Valoració: 10

    Crònica d'humor per a reflexionar bastant. Realitat i ficció, de la maneta que no es belluga gaire. L'església, és encara tan lluny! Una forta abraçada i felicitats pel to del relat.

    Aleix

  • Possiblement...[Ofensiu]
    rnbonet | 16-05-2013

    ...no hi dormirà, al caixer. I per moltes 'apreciacions i demostracions franciscanes' que comboie, no mai s'assemble al "francescdelsanimalets" que ens volen fer... "tragar"? per exemple. Ara, si n'és conseqüent, pot fer mil coses! Veurem.

  • Molt divertit![Ofensiu]
    Mercè Bellfort | 16-05-2013

    M'has fet riure de valent amb aquest relat tan fresc, lleuger, àgil, i , evidentment, irònic; que diria jo que la ironia relacionada amb la crítica social -papal, en aquest cas- és una de les teves armes literàries, les quals domines molt bé.
    Humor que vessa pels quatre costats i ja no diem el final, i que s'agraeix moltíssim amb els temps que corren.
    Una abraçada.
    Mercè

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de Vicent Terol

Vicent Terol

127 Relats

380 Comentaris

103079 Lectures

Valoració de l'autor: 9.77

Biografia:
Tinc un llibre amb 113 microrelats, editat per "El Toll". Es diu Capsa de bombons.

Fusió de fotografia i microfragments a microfragments.

Escrits variats i altres coses a L'aixeta.


Per contactar: surfinpop@gmail.com