El mal veí

Un relat de: Homo insciens

Vivia en un edifici antic. La porta principal d’entrada era estreta i feta de fusta, amb un aspecte desgastat pel pas dels anys. Es va passar totes les bosses de la compra a la mà esquerra i, amb l’altra, fent un esforç per mantenir la positura, va treure la clau de la butxaca i la va encaixar al pany. Un cop dins, amb les bosses repartides de nou de forma equitativa, enfilà, accidiós, escales amunt: els esglaons, estrets i empinats, es feien incòmodes i feixucs.

En el tram que pujava fins al segon pis, coincidí amb el veí del tercer, que baixava. Li repugnava la pudor que feia; a ceba podrida, o ves a saber. L’home era deixat i sorrut. Va passar pel seu costat, com sempre sense miraments, i va xocar amb la seva espatlla. No es va immutar. Ni un gest, ni una mirada, ni un disculpa’m. Res. En un acte reflex obrí la mà, i les bosses caigueren. Els ous i els iogurts s’estamparen a terra, i les patates, descontrolades, corrien escales avall. Irritat, corregué darrere les patates i arreplegà el merder que havia provocat.

L’endemà, tornaren a coincidir, reproduint, gairebé, la mateixa escena, però aquest cop no portava res a les mans. En el moment en què va notar el cop a les seves espatlles, sense pensar-s’ho, es girà i li etzibà una empenta. L’home rodolà escales avall, com ho havien fet les patates. Quan va arribar al replanell —amb una cama cap aquí i l’altra cap allà— feia mala cara, però encara respirava. S’hi va apropar i, fent-li copets amb el peu, l’espentejà fins al següent tram d’escales. Després, amb un somriure sardònic, se n’anà cap a casa a fer-se el sopar.

Comentaris

 • Hola bona vesprada Homo Insciens.[Ofensiu]
  PERLA DE VELLUT | 16-12-2021

  Hola, Homo insciens, espere que estigues bé i tot et vaja bé. Quan pugues, et recomane l'últim poema editat per últimament. Gràcies.
  Saluts.

 • Relat moral.[Ofensiu]
  SrGarcia | 08-12-2021

  Història d'una venjança potser merescuda. No es pot ser sorrut i desagradable amb els veïns, home; sempre et poden ajudar i si ho ets, ja veus que pot passar. Un relat moral.

 • A ceba podrida. [Ofensiu]
  PERLA DE VELLUT | 08-12-2021 | Valoració: 10


  Un relat molt entretingut i a la vegada el contrast del veí que olia a ceba podrida. No podia aguantar-ho més i així és com el va tombar amb el peu escales a baix. M'ha fet riure molt tota l'acció dels dos veïns.
  Enhorabona, Homo insciens.
  Salutacions.

 • mala cara[Ofensiu]
  Carles Linares | 08-12-2021 | Valoració: 10

  cama cap aquí, l'altra cap allá i feia mala cara... ;-) m'agrada molt el meu relat.

  Gràcies pel teu coḿentari al meu relat sobre la vellesa del esportista. El teu comentari és exactament allò que procuro fer: que al final, tot el relat prengui un altre color, que paraules i expressions passin d'un sentit a un altra.

Ajuda'ns amb un donatiu

Ajuda'ns a pagar el manteniment de relatsencatala.cat Qualsevol aportació és més que benvinguda:

l´Autor

Homo insciens

51 Relats

276 Comentaris

16315 Lectures

Valoració de l'autor: 9.79

Biografia:
Homo insciensSóc l'Homo insciens (home ignorant), en contraposició al terme homo sapiens (home savi).

Així em sento, ignorant, davant les lletres. Per sort, sóc també prou ignorant com per atrevir-me a escriure igualment, així m’ho demana un no sé què dintre meu.

En aquesta pàgina escric amb el propòsit, evidentment, que em llegiu, però també, que m’aporteu, si us bé de gust, les vostres opinions sinceres i crítiques constructives (aquí és important lo de constructiu...) per tal d’aprendre i millorar en aquesta faceta meva latent.

El meu email:
estirantelfildelaignorancia@gmail.com

El meu blog:
Estirant el fil de la ignorància


I així, estirant, estirant, vaig aprenent...