El mal veí

Un relat de: Homo insciens

Vivia en un edifici antic. La porta principal d’entrada era estreta i feta de fusta, amb un aspecte desgastat pel pas dels anys. Es va passar totes les bosses de la compra a la mà esquerra i, amb l’altra, fent un esforç per mantenir la positura, va treure la clau de la butxaca i la va encaixar al pany. Un cop dins, amb les bosses repartides de nou de forma equitativa, enfilà, accidiós, escales amunt: els esglaons, estrets i empinats, es feien incòmodes i feixucs.

En el tram que pujava fins al segon pis, coincidí amb el veí del tercer, que baixava. Li repugnava la pudor que feia; a ceba podrida, o ves a saber. L’home era deixat i sorrut. Va passar pel seu costat, com sempre sense miraments, i va xocar amb la seva espatlla. No es va immutar. Ni un gest, ni una mirada, ni un disculpa’m. Res. En un acte reflex obrí la mà, i les bosses caigueren. Els ous i els iogurts s’estamparen a terra, i les patates, descontrolades, corrien escales avall. Irritat, corregué darrere les patates i arreplegà el merder que havia provocat.

L’endemà, tornaren a coincidir, reproduint, gairebé, la mateixa escena, però aquest cop no portava res a les mans. En el moment en què va notar el cop a les seves espatlles, sense pensar-s’ho, es girà i li etzibà una empenta. L’home rodolà escales avall, com ho havien fet les patates. Quan va arribar al replanell —amb una cama cap aquí i l’altra cap allà— feia mala cara, però encara respirava. S’hi va apropar i, fent-li copets amb el peu, l’espentejà fins al següent tram d’escales. Després, amb un somriure sardònic, se n’anà cap a casa a fer-se el sopar.

Comentaris

  • Hola bona vesprada Homo Insciens.[Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 16-12-2021

    Hola, Homo insciens, espere que estigues bé i tot et vaja bé. Quan pugues, et recomane l'últim poema editat per últimament. Gràcies.
    Saluts.

  • Relat moral.[Ofensiu]
    SrGarcia | 08-12-2021

    Història d'una venjança potser merescuda. No es pot ser sorrut i desagradable amb els veïns, home; sempre et poden ajudar i si ho ets, ja veus que pot passar. Un relat moral.

  • A ceba podrida. [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 08-12-2021 | Valoració: 10


    Un relat molt entretingut i a la vegada el contrast del veí que olia a ceba podrida. No podia aguantar-ho més i així és com el va tombar amb el peu escales a baix. M'ha fet riure molt tota l'acció dels dos veïns.
    Enhorabona, Homo insciens.
    Salutacions.

  • mala cara[Ofensiu]
    Carles Linares | 08-12-2021 | Valoració: 10

    cama cap aquí, l'altra cap allá i feia mala cara... ;-) m'agrada molt el meu relat.

    Gràcies pel teu coḿentari al meu relat sobre la vellesa del esportista. El teu comentari és exactament allò que procuro fer: que al final, tot el relat prengui un altre color, que paraules i expressions passin d'un sentit a un altra.

l´Autor

Homo insciens

65 Relats

405 Comentaris

32445 Lectures

Valoració de l'autor: 9.78

Biografia:
Homo insciens


Per aquest indret em faig dir Homo insciens (home ignorant)

El meu correu:
estirantelfildelaignorancia@gmail.com

El meu blog:
Estirant el fil de la ignorància