Històtia de Pi

Un relat de: kefas
Pi estava molest. Al Peripatos ocupava el lloc entre la irrellevant Òmicron, sempre deprimida perquè mai se li assignava cap funció per la seva similitud amb el perfecte Zero, i la Rho, la reina de la densitat, la resistivitat i el radi de les coordenades polars i cilíndriques. Rho es creia molt important perquè controlava el pas dels electrons, la pesantor dels cossos i la seva posició en el pla euclidià. Es considerava la Guàrdia Urbana de l'Univers. Per a Pi era insuportable. Ell havia començat bé com a operador producte. Al seu pas tot era abundància. El seu ús racional multiplicava tot allò que era numerable i podia comptar la riquesa sense esforç. Era capaç de fer que els àtoms col·laboressin mitjançant l'enllaç covalent i va establir, amb la permutació, la base del comerç.

Un mal dia, però, va arribar Arquimedes i tot va canviar. Era aquest un gran inventor i quan va intentar calcular la relació entre el diàmetre i la longitud d'una circumferència, no se'n va sortir. El número tenia infinits decimals. Es va enfadar tant que va tractar el número d'irracional i li va posar el seu nom. Pi. Aquest, naturalment, es va deprimir. El seu veïnatge amb Òmicron, per la seva semblança amb el cercle del Zero, el pertorbava encara més. I va decidir marxar. Renunciar a la seva posició en el món de la matemàtica i la física i córrer món.

Va arribar a Catalunya amb ganes de canviar el signe de la història i amb l'ajuda de l'esperit Colom i la reina Rahola va fundar el Partit Independentista, el PI. No va poder evitar, però, que l'esperit irracional amb què Arquimedes l'havia contaminat, guiés tots els actes del nou partit i de tots els partits independentistes creats en els anys següents. Ara ja ho sabeu, no cal que busqueu tres peus al gat. Arquimedes és el culpable de totes les desfetes electorals dels partits independentistes d'aquí a l'eternitat.

Comentaris

  • Carat![Ofensiu]
    TerricheT | 03-06-2024

    I aquest títol? Què vol dir històtia?

    Tota una lliçó equivoca de mitologia numèrica i de deïtats suposadament inexistents, fins arribar a Arquimedes, que aquest sembla que sí, que va existir. Pero històtia!?

  • Has canviat el ritme de la història.[Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 03-06-2024 | Valoració: 10

    Un relat amb molta història, on descrius la relació de la lletra "pi" amb la independència de l'Arquimedes.
    El final m'ha fet certa gràcia, perquè se'n va tot el relat pels "cerros d'Úbeda". És que fas culpable a Arquimedes, que va revolucionar el món, amb aquesta lletra "PI".
    Enhorabona i també pels 3048 de lectures en dos dies.

    Gràcies per compartir la teua originalitat.

    Cordialment.
    Perla de vellut.

  • El perill d'aquest relat...[Ofensiu]
    llpages | 03-06-2024 | Valoració: 10

    és que un polític qualsevol, lluminàries com són tots, faci ús d'aquest text per justificar qualsevol bajanada. El número pi potser irracional, però ho és molt menys que qualsevol dels polítics que corren per aquí, del partit que siguin. Hem d'estar agraïts que en kefas posi llum a la foscor sobre l'origen de tant desori.

  • Panteisme[Ofensiu]
    SrGarcia | 02-06-2024

    Molt bé, sembla que parleu del nombre zero abans d'Arquimedes. No ignoreu que la numeració indoaràbica la va introduir a Europa en Leonardo de Pisa (també dit Fibonacci, un gran amic d'en Joan Colom, per cert) al segle xii.
    Tot el que dieu , perfectament es podria titular "Embolica que fa fort" o bé "samfaina matemàtica". Les cosotes que anomeneu tampoc són de l'època. Tant li fa. Vist des del punt de vista de l'eternitat, el temps no importa, la cronologia encara menys. Vós sempre heu tingut molta tirada a presentar els fets de forma panteista; no m'estranya que ho torneu a fer.
    Sobre això del partit polític sí que no sé què dir. Quin parell de carallots, no sé què se n'ha fet.

  • Increíble[Ofensiu]
    Rosa Gubau | 01-06-2024

    Personatges rellevants. Físics, matemàtics... vivint una història entre la ficció i la realitat present. Un relat d'una imaginació i riquesa increïbles. Haig de reconèixer, que de vegades em costa molt interpretar els teus relats, però per a mi encara els fa més interessants. Els teus escrits mai defrauden, tot el contrari.

    Rosa.