Director d’Afers Internacionals.

Un relat de: Concurs ARC de microrelats a la Ràdio
Director d’Afers Internacionals.


En Raimon arriba a la seu central del banc a les deu en punt. Sap que avui aconseguirà el que ha estat esperant tota la vida. A mesura que avança pel passadís camina altiu, com si fos un general romà que retorna victoriós de la guerra. Quan arriba al despatx del "Cap Suprem", la secretaria l’Almudena, l’anuncia.
—El senyor Raimon Monfort ha arribat.
El fa passar. Està convençut que el vol felicitar per l’obertura del mercat a la Xina. Espera que per fi el proposi per sotsdirector general del banc.
Se saluden afectuosament i Miquel Cuadrado l’abraça com un amic. Parlen dempeus, es tutegen i es pregunten per les respectives famílies. Quan va a seure, es queda sorprès en veure que no estan sols, que Alain Brouseau el delegat de París, també està en l’estança assegut en el sofà del costat.
—Mira Monfort soc conscient de la teva magnífica feina en la nostra entitat i que gràcies a tu, hem ampliat les nostres possibilitats de negoci en obrir i dirigir personalment les oficines en l’estranger. Mai podrem arribar a agrair-te tot el que has fet per l’empresa.
En Raimon es relaxa en sentir-lo i somrient espera la notícia desitjada.
Como saps, la fusió amb la Banca OMB de Bèlgica, ens obliga a replantejar el futur de l’organització directiva a fi d’introduir persones de confiança para ambdues entitats. Per això i després de molta reflexió, he decidit que és el moment de què descansis. Que visquis amb la família i gaudeixis de la vida que bé et mereixes. T’ofereixo una jubilació anticipada amb una indemnització, permetem que et digui per la quantitat, indecent. Però que carai! T’ho has ben guanyat. Passa per personal i t’ho tramitaran tot. A partir de dilluns el senyor Brousseau es farà càrrec dels teus afers.
—Però Miquel, ara és un moment vital per...
—Res, tranquil no et preocupis. Està tot en bones mans, al cap i a la fi, Alain és el teu deixeble. Tot anirà bé.

I l’acompanya a la porta acomiadant-lo amb un cop a l’esquena.


Pseudònim: SEPUSI

Comentaris

  • ja passa...[Ofensiu]
    Atlantis | 06-05-2022

    Una manera d'acomiadar, que vol ser complaent és dir que tu et mereixes marxar...A mi m'ha passat i és fa dur, perquè vol ser una manera diplomàtica de dir que no interesses.

    Ben plantejat.

  • Reconeixement[Ofensiu]
    Prou bé | 03-05-2022

    Ja passen, ja, aquestes coses!
    Ben 0lantejat fins al final
    Sort
    AMB total cordialitat

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament. Entra a concurs.

    Gràcies per participar.

    Comissió XII Concurs ARC de microrelats

l´Autor

Concurs ARC de microrelats a la Ràdio

695 Relats

1206 Comentaris

294114 Lectures

Valoració de l'autor: 9.59

Biografia:
CARATULA CONCURS

Descripció

D’un temps ençà el microrelat (també anomenat, entre d’altres, microconte o microficció) ha guanyat presència en la nostra llengua: són molts i diversos els concursos literaris que hom hi pot trobar. Però hi ha una característica concreta que dota aquesta forma narrativa d’una potència increïble per difondre històries de ficció i noves veus creadores: la seva brevetat.

Basant-se en aquesta particularitat, l’Associació de Relataires en Català fa anys va endegar la campanya “ARC A LA RÀDIO” amb la qual pretén aconseguir, de forma successiva i seqüencial, implantar la lectura de microrelats en els programes de llibres i literatura de diverses emissores de ràdio.

Aquest concurs va néixer de la mà de dues dones amb empenta, allí cap a l'any 2010. Elles són Sílvia Cantos i Silvia Romero, i van proposar la creació del Concurs ARC de microrelats 2010. Secrets. Aquest concurs ha arribat al seu final de la mà de Ferran d'Armengol en els seus cinc últims anys. Tot sense oblidar als anteriors gestors; la Montse Medalla, Sergi G. Oset, Mercè Bagaria i Jordi Masó, tots ells i elles conductors del concurs en totes les seves etapes. Ni cal oblidar el recolzament constant de Toni Arencon, Montse Assens, Vicenç Ambrós, Laura Ropero, Gloria Calafell. Aquests últims anomenats hi són des dels inicis del concurs, i fins al final, i sempre a l'ombra però constant, Ferran Planell, últim president de l'associació.

Malgrat que aquest projecte ha deixat catorze reculls de microrelats i que l'any 2024 va ser l'últim projecte vinculat a l'ARC... No t’ho pensis més i deixa’t endur per la teva capacitat creativa! Escriu microrelats!!!!

Agrupació de Relataires en Català


SOM LLENGUA VIVA!!*!!