DEUS I LA MINA

Un relat de: montserrat vilaró berenguer
.
La Mina una nena esprimatxada de dotze anys li agradava molt llegir. A casa seva per sort tots havien sigut lectors i no era d'estranyar que la seva biblioteca ja l’hagués exhaurit amb les seves lectures. Però la Mina tenia una altra font que solia fer servir, en aquells anys seixanta setanta no hi havia biblioteca al seu petit poblet, molt bonic, però una mica allò que en deien, allà on Jesucrist va perdre la sandàlia i encara la busca.
Per l'estiu així que començaven les vacances d'estiu del col·legi venien els seus veïns , la senyora Roseta i el senyor Manel. Ells en una saleta que no solien fer gaire estada, puix que comunicava amb el quarto de bany ,hi havia una biblioteca, per tota la paret . Una biblioteca farcida de llibres de tota mena, Jack London quasi tots els llibres escrits per ell ,entre altres, Moby Dick , L´illa del Tresor, Viatge al fons de la terra, i molts i molts llibres clàssics, ella als seus onze anys va llegir Cims borrascosos i li va encantar, el senyor Manel li deixava triar i remenar el que volia i li deixava llegir els llibres, ell sempre deia – Als llibres si viu dues vegades i aprendràs molt noieta-
Aquell estiu entre els llibres en va veure un que tenia per títol, “Deus i deesses en l´antiga Grècia Roma i Egipcis “. La Mina al va prendre a les seves mans perquè va pensar que era un tresor, el senyor Manel sempre ho deia que els llibres amagaven tresors-.
Puc llegir li pregunta?
Clar Mina, així aprendràs alguna altra cosa que no sigui el que us ensenyen les monges que segur que no passen  de Sagunt, el Cid Campeador i Jose Antonio o Francisco Franco, i va riure amb un deix amarg.
La Mina el prengué i va saber que la Diana era la deessa de la caça, i es va alegrar que la seva millor amiga tingués nom de deessa, també va saber que Bastet era representada a l'antic egipci amb cap i forma de gat, i així va anomenar al gatet que la mare li deia Mixa . Va aprendre tantes coses que encara avui les recorda, és una mica somia truites la Mina.

Comentaris

  • Llibres[Ofensiu]
    Prou bé | 09-11-2022

    M'ha fet pensar en la películ·la "la lladre de llibres" per l'afició a la lectura i l'accés a una biblioteca. També he recordat Quan jo tenia la seva edat.
    Bona utilització del llenguatge i un bon relat.
    Amb total cordialitat

  • Senzillesa casolana.[Ofensiu]
    SrGarcia | 09-11-2022

    M'agraden aquestes històries tan casolanes, on no passa res de l'altre món. És bonic veure santa senzillesa, no pots fer res més que sentir simpatia per la nena.

  • Llegir.....[Ofensiu]
    Rosa Gubau | 09-11-2022 | Valoració: 10

    i aprendre és ineludible. La història que escrius ho explica a la perfecció.

    M'ha agradat el teu enfoc.

    Salutacions Montserrat .

    Rosa.

  • Records [Ofensiu]
    llpages | 09-11-2022 | Valoració: 10

    Un fet tan intranscendent com l'accés a una biblioteca, de ben segur que marca la vida de qualsevol infant o adolescent, perquè s'obre a un món nou que deixa empremta. M'ha agradat la frase "llegir és viure dues vegades", ben trobada. A seguir escrivint, Montserrat!

l´Autor

Foto de perfil de montserrat vilaró berenguer

montserrat vilaró berenguer

464 Relats

1635 Comentaris

323211 Lectures

Valoració de l'autor: 9.89

Biografia:
Tota la meva vida he sigut lletraferida. M'agrada molt escriure, perquè
a dins meu està ple d'històries i tinc com una necessitat d´explicar-les
Per mi és un plaer compartir somnis i pensaments amb qui tingui la paciència de llegir i procurar entendre els meus humils escrits ,fets amb tot el meu cor. Moltes gràcies per la vostra gentilesa.