Cosmopolita

Un relat de: Magda Garcia
He crescut al Penedès feliç com un gínjol amb les muntanyes de Montserrat d’escenari vital. L’escalf del sol, el pas del temps i la fertilitat de la meva terra m’aporten un potencial natural del qual em sento orgullós. He anat adquirint força, consistència i maduresa que s’han vist reflectits en el meu cos, el qual, amb l’edat, va sent més i més rabassut. Tanmateix, he mantingut i perpetuat -al menys jo em considero així- un caràcter dolç i tenaç.

Aquests darrers temps la meva sàvia s’ha anat omplint d’un regust aventurer. He pensat sovint en marxat lluny per descobrir nous horitzons. I per sort he pogut acomplir els meus somnis. Per això, quan em transportaren fa poc amb totes les meves arrels, llarguíssimes per cert, a una rotonda de nova construcció em vaig sentir pletòric. Ha estat un canvi radical en la meva existència.

Ara, de dia i de nit, a tota hora, observo moltíssima gent que circula amunt i avall. La meva quotidianitat s’ha omplert de molta vida. Un munt de cotxes, camions, bicicletes, gent caminant pels vorals de la carretera, tot gaudint del paisatge, em veuen i els veig a l’entrada del meu poble. No sé si em miren, si es fixen en mi, però jo sí que m’adono del munt de persones que m’envolten i tant de bo valorin la meva existència i la meva presència, humil, però essencial.

Certament, puc afirmar amb convicció i amb orgull de país, que em sento un cep cosmopolita.

Comentaris

  • Cep amb somnis...[Ofensiu]
    Prou bé | 29-04-2022

    ...que ha vist realitzats! Molt original, creatiu i sorprenent relat. A més a més, descrius tan bé...!
    AMB total cordialitat

  • Cep cosmopolita.[Ofensiu]
    SrGarcia | 26-04-2022

    Tal com suposo que pretenies, en començar a llegir he cregut que el narrador era una persona; tota una sorpresa veure que és un cep.
    Molt bona troballa la de parlar d'un cep cosmopolita, si volia veure món, ho tenia magre, però trasplantat al mig d'una rotonda pot veure tot el món sense haver-se de moure gaire.
    Un relat ben original.

l´Autor

Foto de perfil de Magda  Garcia

Magda Garcia

146 Relats

487 Comentaris

38446 Lectures

Valoració de l'autor: 9.57

Biografia:
Vaig néixer i visc actualment a Rubí (Vallès Occidental). Treballo a l'administració pública catalana. He residit a França (Paris, Toulouse) i al Canadà (Vancouver, Montréal). M'agrada escriure per transmetre sensacions creant personatges que mereixen volar per sí mateixos.

He guanyat el primer premi de microrelats de Sant Jordi del Districte Administratiu de la Generalitat de Catalunya (abril 2023) i el 1er Premi de Narrativa del Patronat de l'Ermita dels Sants Metges Sant Damià i Sant Cosme de Sarral (Conca de Barberà) els anys 2022 i 2023.

Tinc un parell de contes publicats en llibres digitals a l'Argentina, un relat penjat al blog guimera.info i he estat finalista de diferents concursos.