Per poder marcar un comentari com ofensiu has d'estar registrat, si ja ho estàs valida't

Baixar mentre puges

Un relat de: Concurs ARC de microrelats a la Ràdio
Baixar mentre puges
per Obrellaunes


Sento com si estés a punt de caure en una trampa voluntàriament. Vull anar a la festa, però no tinc ganes de veure’l a ell. Si, és la seva festa d’aniversari amb els seus amics i a casa seva, però hi tindré al Pol i la Justina. Són el meu cosí i la seva novia, i per això mateix potser tampoc no els tinc. Però bé, com diuen anem a pams. Encara falta una estona per anar-hi o sigui que no cal que m’esveri. En tres hores podrien passar moltes coses, com que m’atropelli un cotxe, em caigui per unes escales, m’aixafi un piano o s’anul·li la festa. I la veritat, no se que preferiria ara mateix. L’expectativa em deixa sense alè. O potser són les escales per arribar al 6è on viu el meu cosí. No, definitivament és l’expectativa.

La idea és, ara decorar el pastís que ja vam preparar ahir amb tot el que duc a la bossa. Tot vull dir varietat, no quantitat. O potser si… Si l’obligués a menjar-se tot això potser aconseguiria que sentís el que vaig sentir quan em va plantar després d’un mes. Val, només va ser un mes. Però va ser un mes d’emocions tant intenses el foc encara crema sis mesos després. No se com explicar el que vaig sentir en aquell moment. Mentre ell deixava anar el seu discurset que segur havia assajat davant el mirall com cent vegades, vaig notar com se’m glaçava la sang per la contracció de tots els vasos sanguinis superficials.

5è pis ja, última pujada. Després d’allò, em vaig deixar els ulls en llàgrimes durant més d’un mes. I després el vaig odiar tant!!! No se si estic preparada per tornar-lo a veure. El Pol i la Justina m’han estat entrenant, i suposo que lo d’avui és l’examen.Però no em sento gens preparada ni segura. Tinc por que quan el torni a veure esclati a plorar una altra vegada, o em quedi sense paraules. Seria tot desastrós. Però si com ells creuen, estic preparada, sortiré una mica més segura de la seva festa i, amb una mica de sort, ell una mica més ferit. M’ho dec, si més no el primer.

Comentaris

  • amor/odi[Ofensiu]
    MariaG | 14-04-2020

    Com es pot passar de l'amor a l'odi ! M'ha agradat molt el teu relat per la manera que està escrit i d'expressar els sentiments. Però jo ho tindria clar: no aniria a l'aniversari del meu ex que m'ha deixat tirada. Sembla que vagis a buscar alguna cosa. Una altra cosa seria que l'aniversari fos del cosí. Potser ho entès malament. En fi, si és així, jo aniria el més bonica possible i faria veure que sóc la dona més feliç del món. Suposo que l'últim que es perd és l'orgull.

l´Autor

Concurs ARC de microrelats a la Ràdio

695 Relats

1206 Comentaris

298159 Lectures

Valoració de l'autor: 9.59

Biografia:
CARATULA CONCURS

Descripció

D’un temps ençà el microrelat (també anomenat, entre d’altres, microconte o microficció) ha guanyat presència en la nostra llengua: són molts i diversos els concursos literaris que hom hi pot trobar. Però hi ha una característica concreta que dota aquesta forma narrativa d’una potència increïble per difondre històries de ficció i noves veus creadores: la seva brevetat.

Basant-se en aquesta particularitat, l’Associació de Relataires en Català fa anys va endegar la campanya “ARC A LA RÀDIO” amb la qual pretén aconseguir, de forma successiva i seqüencial, implantar la lectura de microrelats en els programes de llibres i literatura de diverses emissores de ràdio.

Aquest concurs va néixer de la mà de dues dones amb empenta, allí cap a l'any 2010. Elles són Sílvia Cantos i Silvia Romero, i van proposar la creació del Concurs ARC de microrelats 2010. Secrets. Aquest concurs ha arribat al seu final de la mà de Ferran d'Armengol en els seus cinc últims anys. Tot sense oblidar als anteriors gestors; la Montse Medalla, Sergi G. Oset, Mercè Bagaria i Jordi Masó, tots ells i elles conductors del concurs en totes les seves etapes. Ni cal oblidar el recolzament constant de Toni Arencon, Montse Assens, Vicenç Ambrós, Laura Ropero, Gloria Calafell. Aquests últims anomenats hi són des dels inicis del concurs, i fins al final, i sempre a l'ombra però constant, Ferran Planell, últim president de l'associació.

Malgrat que aquest projecte ha deixat catorze reculls de microrelats i que l'any 2024 va ser l'últim projecte vinculat a l'ARC... No t’ho pensis més i deixa’t endur per la teva capacitat creativa! Escriu microrelats!!!!

Agrupació de Relataires en Català


SOM LLENGUA VIVA!!*!!