Autoajuda

Un relat de: llpages
Al llibre de la vida, a vegades et toca passar pàgina involuntàriament.
I si la que segueix està en blanc, doncs... potser tens un problema.
O una mica d’angoixa perquè no saps què s’hi escriurà.
Aleshores, abans de que la incertesa et mini la moral, convé que agafis el llibre i giris uns quants fulls enrere.
Mira la feina feta i repassa el munt de fites que has assolit.
En són tantes i de tan bones, que una fullejada ràpida ja seria més que suficient per agafar embranzida i encetar el nou capítol.
Però si no és el cas perquè la sotragada és massa recent, rellegeix el passat amb calma, sense pressa, assaborint els passatges més reeixits.
I, perquè no, recorda també els moments no tan bons, els únics dels quals en trauràs una lliçó de vida.
De manera imperceptible, aniràs enfortint-te per a un futur que tot just encetes.
El que t’ha passat fins ara és un preciós llegat que ajudarà a tirar endavant als que han quedat orfes de la teva presència.
Si la teva actitud és un exemple a seguir per als que t’enyoraran, com no ha de servir-te de puntal a tu mateix en el nou camí que inicies?
Pots mirar enrere tant com vulguis, però no oblidis que el pas del temps, sense aturador, anirà farcint les pàgines que estrenaràs amb noves experiències. Llepar-se les ferides està bé, però massa... pot encetar la pell!
Fes servir el teu excepcional passat per bastir un futur encara millor.

Lluís Pagès

Comentaris

  • Docte consell![Ofensiu]
    Nil de Castell-Ruf | 20-04-2020 | Valoració: 10

    Bon dia plujós! Lluís no tenia noció d'aquest teu relat, puix que fou procreat uns anys abans de que jo vingués al món de R.C. Tot ell és un docte manual del bon ús que s'ha de fer de l'experiència de la vida. Quan dius: Llepar-se les ferides està bé, però massa... pot encetar la pell!...Em deixes meditatiu i pensarós en tot el que ha esta la meva variada, atzarosa i promiscua vida. Aquests dies de confinament en els que aprofito el temps per a endreçar ple de paperets, fotografies i correspondència rebuda d'arreu del món, que he anat acumulant al llarg de la vida... Ara, tinc clar, que he de fer,després de llegir la darrera frase del teu savi relat: "Fes servir el teu excepcional passat per bastir un futur encara millor". Gràcies! , Lluís per tant útil i brillant relat. Nil

  • Desenganxament[Ofensiu]
    Montseblanc | 20-04-2020

    No he menjat cap més xuixo des del dia 12 de març, està clar que el confinament també hi està ajudant. Hi ha una fleca just al costat de la farmàcia i quan vaig a buscar medicines pels pares hi passo per davant, i miro, i veig els xuixos allà (els “guanyadors”), però no ho veig clar això de comprar menjar sense protecció durant aquests dies, i a més sé que el plaer de menjar-lo no serà com abans, així que no m’arrisco. Estic desenganyada snif.

  • Resposta a Montseblanc[Ofensiu]
    llpages | 13-04-2020

    L'amo de la fleca potser diu la veritat, i aleshores hauria d'oferir les dues modalitats de xuixo, la de tota la vida i la guanyadora del concurs. Si diu mentida, el resultat final és le mateix: un producte degradat en qualitat i acceptació, amb pèrdua de clients inevitable.
    Ara bé, això de que ja no ets "xuixoinòmana" no t'ho creus ni tu, benvolguda Montseblanc! Estic convençut que ja has començat la recerca d'un nou proveïdor de xuixos per a llepar-se els dits, i sinó, al temps!
    Gràcies per comentar!

  • Ajudem-nos[Ofensiu]
    Montseblanc | 11-04-2020

    He vist que aquest relat teu no tenia cap comentari i a més el tema va bé per aquests dies…
    Sempre espanta una mica el futur, el que ha de venir. I més si és completament desconegut, imprevisible... Com el que tenim en aquests moments per davant. Però és cert que podem tirar la vista enrere, veure tot el que hem fet fins ara, com hem anat salvant problemes i imprevistos. I si fins ara hem pogut, el futur també ens el farem nostre. És clar que hi haurà entrebancs i no sortirem sempre guanyadors però hem d’aprendre també a perdre... Això és viure. Relat que fa pensar i sentir bé.

    (Canviant de tema, recordes que em vas dir que fes arribar el meu descontent amb els nous xuixos? Doncs abans del confinament vaig passar per una de les fleques que té la cadena al meu poble i els hi vaig mencionar el canvi que havien patit els xuixos. Una de les dependentes em va dir que elles també ho havien notat (xuixos més petits, amb molta menys crema a dins i molt ensucrats de fora) i ho havien dit a l’amo. La resposta de l’amo va ser que, al concurs del millor xuixo del món, ell havia presentat dos “models” de xuixo. Un era el que portava fent feia anys, el que m’agradava a mi. I el segon era el xuixo que va guanyar, aquest esquifit amb poca crema. En fi, els he deixat, ja no sóc xuixoinòmana hahaha.)

l´Autor

Foto de perfil de llpages

llpages

228 Relats

1003 Comentaris

296521 Lectures

Valoració de l'autor: 9.85

Biografia:
Vaig néixer a Barcelona l'any 1964. Sóc químic i treballo a la indústria farmacèutica catalana. A banda d'escriure, sóc un gran aficionat als escacs, la música clàssica, el jazz i el col·leccionisme de llibres antics de química. Els relats humorístics són els meus preferits, potser perquè són els més difícils d'escriure.