Au, va

Un relat de: boigboig

Au, vinga,
deixem-nos de punyetes,
de cercar paraules buides
per escriure a les llibretes.
On són els teus budells?
On has amagat la merda?

Au, ves,
aboca els teus problemes
i deixat de poètiques.
Et vull veure els dilemes,
el fetge per la boca,
les ràbies desbocades,
les vísceres obertes.

Au, va,
no donis tantes voltes
i digues el que penses
que unes paraules soltes
no formen un poema.

Comentaris

  • Ho ,ho...[Ofensiu]
    Annalls | 11-12-2012

    la tècnica i jo...disculpa no havia llegit la teva explicació al poema. Doncs mira no llegeixis res meu, per si de cas ho havies pensat, i espera que tinc unes cosetes preparades d'aquestes que tu dius.

  • Annalls | 11-12-2012

    que passa? he llegit el comentari de la mena i le trobat més que simpàtic, inspirat...llavors gipsy fa una declaració ¿? i i angie li diu bleda assolellada?? no les conec, però que trist !!! que us a passat? No no, si no es perquè em contestis, sino perquè ho pensis!!!!
    A mi m'ha agradat, però de fet no dius el que vols dir...t'ho preguntes!!!
    Anna

  • Annalls | 11-12-2012

    que passa? he llegit el comentari de la mena i le trobat més que simpàtic, inspirat...llavors gipsy fa una declaració ¿? i i angie li diu bleda assolellada?? no les conec, però que trist !!! que us a passat? No no, si no es perquè em contestis, sino perquè ho pensis!!!!
    A mi m'ha agradat, però de fet no dius el que vols dir...t'ho preguntes!!!
    Anna

  • Annalls | 11-12-2012

    que passa? he llegit el comentari de la mena i le trobat més que simpàtic, inspirat...llavors gipsy fa una declaració ¿? i i angie li diu bleda assolellada?? no les conec, però que trist !!! que us a passat? No no, si no es perquè em contestis, sino perquè ho pensis!!!!
    A mi m'ha agradat, però de fet no dius el que vols dir...t'ho preguntes!!!
    Anna

  • Tens la raó al quadrat i al cub.[Ofensiu]
    Mena Guiga | 28-02-2012 | Valoració: 10

    Escriure com a teràpia, no?
    I si vols engegar algú a dida, es fa. Tampoc cal passar-se, potser, essent massa sincer -no posaràs noms i cognoms, a no ser que siguin els de la família reial- , es pot fer igualment dient això és un arbre i no dient que és un pi.
    Potser m'explico com un llibre amb fulles al revés. S'acaba el febrer i volar amb l'escombra va bé, més que escombrar la pols de la llar, escombrar la pols del cervell, de l'ànima i dir-ho cridant a tots els vents, que per això són vents. Per transpostar i netejar.
    Au!

  • jo la teva obra no la conec,[Ofensiu]
    gypsy | 23-05-2008

    ara com a persona no t'admiro gaire la veritat, després de patir la teva agressivitat i dir-me que tinc un problema, que només vull afalacs; de debò, creus que el problema el tinc jo?.
    No estic acostumada a que la gent em tracti amb menyspreu ni amb mala educació. Crec que és pot dir tot, però amb respecte i sense insultar ni ofendre.

    Ni tant sols t'ho volia dir, suposo que no servirà per a res.
    Jo ja no faré cap més proposta, ni que sigui absurda, ni em sumaré a la que pugui fer algú altre, ja he sortit animicament bastant escaldada. A més he perdut un amic a relats, Hergè, gràcies als insults i a les males maneres d'alguns.

    Com que això no és literari, marca-ho com a ofensiu perquè t'ho treguin. No he vist el teu mail enlloc.

  • Es molt bo[Ofensiu]
    allan | 23-05-2008

    i d'un talent original. Ostres, només conec un altre relataire que sigui capaç de donar bufetades amb les paraules amb tanta gràcia- i profunditat. Admiradora,

    allan

  • gypsy | 22-05-2008

    "Un prec perquè us proposeu de veritat fer un poema."

    un prec que demana bona poesia, passió en els mots, quelcom sentit, sigui lleig o bell. Segurament, tots els extrems són poètics. És quelcom bo demanar això, sens dubte.
    De fet, jo tampoc en sé de fer bons poemes, faig el que puc i prou, tampoc tinc unes grans aspiracions i fa molt temps que hauria d'haver guillat d'aquí, com d'altres.

    No sabia que feies poemes.

    gypsy

  • collonut[Ofensiu]
    Carles Rebassa | 12-03-2006

    sí, collonut. Salut!

    Carles

  • Realment...[Ofensiu]
    angie | 25-01-2006

    estàs piradet, però com tots els bojos, dius més del que probablement escrius...

    Mira, la mitja bleda assolellada et felicita pel poema que és molt bo, tot i que la poesia permet escriure del que et rota, com fas tu... i tots nosaltres!

    beset en verset (doble com sempre)

    angie

  • La idea és bona[Ofensiu]
    brideshead | 18-01-2006

    però no estic massa d'acord amb tu. Jo vull pensar que tothom escriu el millor que sap. Una cosa és que a tu no t'agradi i la altra que l'autor/a no en sàpiga més..... pel teu gust.

    Insisteixo, la idea del teu "poema" és bona i, fins i tot, crec que t'hauria pogut sortir més brillant, més encoratjador, més entusiasta.

    En algun comentari teu a algun altre relataire, vaig llegir que només criticaves el que no t'agradava, que els relats/poemes que et feien el pes, d'aquests no en diries mai res. Mal fet, amic meu... pel meu gust.

  • Mig d'acord[Ofensiu]
    drocera | 10-01-2006

    Sí, tens raó. Hi ha molts poemes o escrits en general buits de sentit. Segurament jo també en tinc, i això que crec que l'important és allò que diem, i no la manera de dir-ho (la manera de dir-ho tan sols és un mitjà perquè el missatge agafi més força).
    De totes maneres, aquesta pàgina no és de lluita política, social, etc... es de relats: per tant ha de reflectir dues realitats. Primerament, el rerefons ideològic ("memístic", podria dir?) que hi ha darrere de qualsevol text. Però d'altra banda, també és important en tots els escrits que anem penjant aquí, la forma, aprendre a fer textos macos, agradables a la vista. I a vegades, per fer-ho (o més ben dit, per practicar), escrius sense tenir una idea clara de què escriure, escrius per escriure, per aprendre a escriure. I el text surt "maco" però buit.

  • Au, espavil,[Ofensiu]
    Màndalf | 10-01-2006

    expliquem aquí el que ens pica
    diguem aquí el que ens cou
    i les paraules buides
    com el que sent com plou

    Molt maco el teu poema, amic. Segur que són molt més valuoses les paraules que surten de la veritat, que surten de dins dels sentiments.

    Però estaràs d'acord en que tampoc està malament que hi hagi una mica de tot. Les paraules buides o mig plenes també poden ser maques i si són maques, encara que siguin mig buides, bones són de llegir. Ara no sé si m'explico o què... no, si encara em faràs fer un embolic, tu.

  • kispar fidu | 07-01-2006

    una bona reflexió sobre la substància d'un poema deixant enrere la seva mètrica i la seva estructura. Reclamant un motiu per les seves paraules en comptes d'una estructura que segueixi una pauta.

    Però també estic d'acord amb la Salz que de vegades "potser per l'autor sí que tenen valor" (i potser serà perquè de vegades els meus escrits pot semblar que no tinguin un missatge concret...

    i també estic d'acord amb ella pel fet de que "A vegades és molt millor escriure tres versos directes sense palla, que vint que només són voltes al voltant d'una idea poc expressada". jejeje (tot i que això de donar voltes sobre un mateix tema a mi se'm dóna mooolt i moooolt rebé! ...serà un defecte de fàbrica? jajaja, o simplement és que sovint jo mateixa dono massa voltes a "tot"...)

    Però estic d'acord amb el missatge del teu poema, tot i que sovint "no és tan fàcil" portar-ho a terme...

    apali! que vagi bé!
    ( i... felicitats pel repte! jejeje)

    Ciao!
    Gemm@

  • Et vull veure els dilemes[Ofensiu]
    filladelvent | 05-01-2006

    Fantàstic boig! Tota una crida a la vida, al sentir i sofrir i palpar les coses sense por, grapajar-les, agafar-les com són i menjar-se-les...

    No sé si m'explico... segur que m'entens. M'encanta el teu missatge, crec que hauria d'estar escrit a la paret de davant de l'escriptori de molts d'aquests nous poetes que florreixen... i no com a insult, sinó com a recordatori. La poesia, la veritat i la vida, no sempre és agradable; si fos així, jo em plantajaria si de veritat és real o no...

    Felicitats boig, continua en aquest camí; crec que avances... i vols que siguem crítics, oi? doncs repeteixo: crec que avances.

    -Filladelvent-

  • Potser si que tenguis raó,[Ofensiu]
    aiguademar | 04-01-2006

    però com diu el comentari anterior, potser per l'autor aquell poema que ha escrit si que té sentiment. Quan jo escric, intento treure de dins tot el que em punxa, tot allò que em roda pel cap i no trobo la sortida, i mitjançant la ecritura canalitzo la meva eufòria o si més no, la meva ràbia. Així doncs, si jo en un poema de quatre versos, de paraules buides de sentit que no parla de sang i fetge (metafòricament parlant) m'he quedat satisfeta, per mi ja serà un poema,el meu poema.
    Et dono la raó en el que dius, però respecto tots i cada un dels textos que s'editin, ja que l'escriptura és lliure.
    Llibertat d'expressió, sigui ja amb una paraula o amb un text de set pàgines. Quan tu dius: Merda! estàs expressant tant!I en canvi, no son més que cinc lletres que si t'hi poses a pensar, estàn totalment buides de sentit.
    En fi, no vull anarme'n del tema.
    A part d'això, crec que el poema és bò, i el fet de desencadenar certa polèmica, sempre és enriquidor.

    Una abraçada i salut!

  • Darrerament...[Ofensiu]
    Ze Pequeño | 04-01-2006

    ...veig que s'està qüestionant la qualitat d'algunes poesies penjades, i em trobo de sobte amb aquest poema tan adient.

    Tens raó que a vegades hi ha textos que semblen no tenir substància, però personalment penso, i no deixa de ser la meva opinió, que potser per l'autor sí que tenen valor.

    I és cert que la poesia no són només paraules boniques ben col·locades. Ha de tenir missatge en algun lloc, ha de dir alguna cosa. Com ara aquest poema teu, que representa un crit a escriure de dins, de les entranyes, i deixar-ho anar tot. A vegades és molt millor escriure tres versos directes sense palla, que vint que només són voltes al voltant d'una idea poc expressada.

    M'agrada el teu poema i el seu missatge. Sense embuts ni disfressant les paraules.

    Una abraçadota!!

    Salz.

l´Autor

Foto de perfil de boigboig

boigboig

33 Relats

192 Comentaris

152139 Lectures

Valoració de l'autor: 9.70

Biografia:
Si penjo els meus relats aquí, tonteries que escric per a treurem l'avorriment, és per què em critiqueu. Per que digueu el que us sembli...
Des de això és una merda , fins a abans de penjar res apren a escriure .
Però preferiria si podeu fer alguna crítica constructiva.... Per anar millorant... poc a poc.