Nota a peu de pàgina busca text

Un relat de: boigboig

†Caldria fer notar, en aquest moment, que la història transforma els termes en que es mouen els punts de vista. Així, en un cert moment prou conegut, Jesús diu a un dels seus deixebles "tu ho has dit", frase que al llarg dels anys, per una d'aquestes voltes absurdes que ens proporciona la teologia, ha esdevingut "Ell ho diu". Molts centenars d'anys més tard, Montaigne hauria dit "Jo ho he dit!", tot mostrant sense pudor les seves interioritats, defecacions incloses. Avui en dia es diu "ells ho han dit" com si ja fos prou justificació per les bajanades més grans, producte de la sobreexposició a les ones catòdiques persistents i continuades. Val a dir, sense que em serveixi d'excusa, que aquest desenvolupament constant del subjecte afirmador també es produeix diàriament al posar sobre el full del paper aquelles paraules que ens semblen les adequades en el context sobre el que pretenem esclarir algun concepte. Concepte que sovint s'escapa del subjecte en si per a convertir-se en l'objecte per si, o sigui el objectiu que, ja sense cap fonament, assoleix les virtuts del viatge iniciàtic. D'aquesta manera el fi i els mitjans es retroben i es confonen en si i per si, i es converteixen en les portes de Venus que amb claretat diàfana ha quedat emmarcada per les columnes d'Hércules marfilianes que desperten els sentits i els desitjos de tants subjectes, tu, ell, jo, ells, que creuen veure més enllà de la nit obscura que hi ha a l'exterior del edredó que ens cobreix en les hores perdudes.

Comentaris

  • ginebre | 08-02-2007

    Meravellosa retòrica per a fer un aclariment de no se sap què.
    Un aclariment com a pretext per arribar a la conclusió, que
    "tot el que és bo
    és a sota l'edredó"

    Ocurrent i conjugat. "Conjugar" deu venir de jugar, no?

  • Escolta nano:[Ofensiu]
    | 21-04-2006

    Acabo de llegir el comentari que fas al meu relat "una rosa per a ningú" És evident que des del moment que decidim penjar els nostres relats en aquesta web, hem d'acceptar qualsevol tipus de crítica. Una altra cosa és que et posis a fer elocubraions, com si el relat és de ficció o no, i en funció d'aquestes elocubracions fer-me segons quins comentaris de tipus personal, com "les preguntes que m'he de fer". I m'importa tres pitos la quantitat de llibres que et compris per Sant Jordi... però tu qui cony t'has pensat qui ets!!

  • Només una cosa...[Ofensiu]
    fosca | 21-04-2006

    tens dret a dir tot el que vulguis i ho respecto encara que m'hagi entristit, però el que sí que m'ha fet ràbia és que diguessis que escolti menys cançonetes per la ràdio. A què ve? tu què saps dels meus gustos musicals? no escolto música per la ràdio perquè bàsicament la que fiquen no m'agrada i si n'he d'escoltar alguna escolto música clàssica, en algun moment el meu poema t'ha recorda't a música clàssica? no sé, no ho entenc... Critica tot el que vulguis però no diguis tonteries sense saber amb qui parles.

    Res més.

    Anna

  • Una cosa per Omatech[Ofensiu]
    Màndalf | 18-04-2006 | Valoració: 10

    Aquest text que segueix s'ha de posar a sobre del relat, o sigui, damunt del peu de pàgina diguem, per tal de que no quedi coixa la història conjunta:

    Podem afirmar sense embarbussaments que el textos més diàfans es cultiven a l'adob de les ments més esbojarrades i allunyades dels estàndards homínids més convencionals. Per què plantejar-se quelcom diferent si la clarividència no té subterfugis ni enganyifes? Així doncs, nosaltres diem (veure "la" nota) que la saviesa encomanadissa dels orats al quadrat encaixa perfectament en el nostre entorn i demostra l'absurd de la situació en què ens trobem en aquests precisos moments.

    Una abraçada (això pot quedar a sota)

l´Autor

Foto de perfil de boigboig

boigboig

33 Relats

192 Comentaris

151838 Lectures

Valoració de l'autor: 9.70

Biografia:
Si penjo els meus relats aquí, tonteries que escric per a treurem l'avorriment, és per què em critiqueu. Per que digueu el que us sembli...
Des de això és una merda , fins a abans de penjar res apren a escriure .
Però preferiria si podeu fer alguna crítica constructiva.... Per anar millorant... poc a poc.