Al final tot comença

Un relat de: Concurs ARC de microrelats a la Ràdio
Al final tot comença


La Naila s’aixeca del llit i se’n va cap a la finestra, encara és fosc però no pot dormir, es troba tan pesada... Es toca la panxa, la nena no para de donar puntades de peu. –Paciència filla, paciència.
L’albada clareja a l’horitzó, els balcons plens de banderes li fan pensar que avui és el dia de la proclamació de la independència. Engega la radio, estan retransmetent el discurs que va fer el president aquesta mitjanit, després uns tertulians debaten com haurà de ser el nou país. Al final tot comença, tot està per fer.
Els records de la Naila la porten al trist passat, quan el Caleb, l’amor de la seva vida, va morir, ella també es volia morir llavors, però la vida que començava a brotar en el seu ventre la va donar forces per lluitar. Va fugir d’aquell matrimoni que l’honor de la família li imposava, i que l’hauria esclavitzat per sempre més. Va ser un viatge ple de penalitats, molts dels seus companys es van quedar pel camí, però ella ho va aconseguir.
No va ser fàcil trobar un lloc en aquest país immers en la crisi provocada per uns especuladors cobdiciosos i corruptes. Però entre el més necessitats va descobrir la solidaritat que neguen els que més poden. La Naila ja se sent part d’ells, entre tots podran construir un futur.
Sent uns espasmes, és la nena que vol obrir-se pas. La Naila truca per telèfon, no està nerviosa, sap que tot anirà bé. El mateix dia que neix una nova nació, la seva filla vindrà al món. Li posarà per nom Llibertat.
Tot està per fer, al final tot comença.


Estefania Guerra

Comentaris

  • Premonició?[Ofensiu]
    Naiade | 21-11-2014 | Valoració: 10

    Un bon relat, molt adient al moment que estem vivint. M'agrada l'optimisme que transmets, a pesar dels mals moments viscuts, la teva protagonista és valenta i va endavant, lluita i ho aconsegueix. A més amb premi final.

  • Al final tot comença[Ofensiu]
    Estefania Guerra | 06-11-2014

    Gràcies a tot pels vostres comentaris.
    Estefania Guerra

  • bon relat[Ofensiu]
    Galzeran (homefosc) | 04-11-2014

    Un relat ben escrit i estructurat, d'estil clàssic i amb un tema de segon convidat que ara ens motiva a tots.... bé, no a tots, però sí que a uns quants. Ben portada la història, obre finestra a l'esperança, i ara ens cal aquest combat.

    Molta sort!

    Ferran

  • Doncs, és esplèndid...[Ofensiu]
    Rafaelmolero | 04-11-2014 | Valoració: 10

    És meravellós i esplèndid el relat... toca un naixement i una nació que vol eixir per la seua veu... una unió molt positiva... i molt agradable. Es llig molt bé el relat... Enhorabona por aquest... Saluts...

  • Espero...[Ofensiu]
    AVERROIS | 04-11-2014 | Valoració: 10

    ...que el que escrius sigui una realitat ben aviat. La veu d'un poble també vol neixer encara que molts cops és ofegada.
    Una abraçada.

Valoració mitja: 10

l´Autor

Concurs ARC de microrelats a la Ràdio

695 Relats

1206 Comentaris

302354 Lectures

Valoració de l'autor: 9.59

Biografia:
CARATULA CONCURS

Descripció

D’un temps ençà el microrelat (també anomenat, entre d’altres, microconte o microficció) ha guanyat presència en la nostra llengua: són molts i diversos els concursos literaris que hom hi pot trobar. Però hi ha una característica concreta que dota aquesta forma narrativa d’una potència increïble per difondre històries de ficció i noves veus creadores: la seva brevetat.

Basant-se en aquesta particularitat, l’Associació de Relataires en Català fa anys va endegar la campanya “ARC A LA RÀDIO” amb la qual pretén aconseguir, de forma successiva i seqüencial, implantar la lectura de microrelats en els programes de llibres i literatura de diverses emissores de ràdio.

Aquest concurs va néixer de la mà de dues dones amb empenta, allí cap a l'any 2010. Elles són Sílvia Cantos i Silvia Romero, i van proposar la creació del Concurs ARC de microrelats 2010. Secrets. Aquest concurs ha arribat al seu final de la mà de Ferran d'Armengol en els seus cinc últims anys. Tot sense oblidar als anteriors gestors; la Montse Medalla, Sergi G. Oset, Mercè Bagaria i Jordi Masó, tots ells i elles conductors del concurs en totes les seves etapes. Ni cal oblidar el recolzament constant de Toni Arencon, Montse Assens, Vicenç Ambrós, Laura Ropero, Gloria Calafell. Aquests últims anomenats hi són des dels inicis del concurs, i fins al final, i sempre a l'ombra però constant, Ferran Planell, últim president de l'associació.

Malgrat que aquest projecte ha deixat catorze reculls de microrelats i que l'any 2024 va ser l'últim projecte vinculat a l'ARC... No t’ho pensis més i deixa’t endur per la teva capacitat creativa! Escriu microrelats!!!!

Agrupació de Relataires en Català


SOM LLENGUA VIVA!!*!!